Bitcoin en Cryptocurrency Trading

Crypto traden 10 beginnersfouten

10 meest voorkomende fouten bij het crypto traden

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Hoe kun je het dan eenvoudig houden?

Een grote fout die veel crypto traders maken is het traden van een strategie die te ingewikkeld is voor hen om te traden. Hou het simpel. De meeste traders maken het handelen meestal te ingewikkeld.

Hoe kun je het dan eenvoudig houden? Bijvoorbeeld, handel in prijsactie en houd je aan een paar cryptocurrencys en twee tijdsframes. Neem trades in de richting van de trend op een daggrafiek en gebruik een intra-day chart om de entry te bevestigen. Simpel gezegd, als de daily chart een stijgende trend laat zien, wacht dan op de intraday chart om te bevestigen met een bullish signaal.

Crypto traden 10 beginnersfouten

1. Het niet eenvoudig houden
“You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ.” – Warren Buffett

2. Not cutting losses
“The elements of good trading are: (1) cutting losses, (2) cutting losses, and (3) cutting losses. If you can follow these three rules, you may have a chance.” – Ed Seykota

“When I get hurt in the market, I get the hell out. It doesn’t matter at all where the market is trading. I just get out, because I believe that once you’re hurt in the market, your decisions are going to be far less objective than they are when you’re doing well… If you stick around when the market is severely against you, sooner or later they are going to carry you out.” – Randy McKay

Een verliezende trade moet alleen rijden naar stoploss positie. Het verplaatsen van de stoploss wanneer je in een trade zit (behalve bij het halen van een target als dat je strategie is) of helemaal geen stoploss zetten is een slechte gewoonte en zou verboden moeten worden!

Verminder je verliezen en laat ze nooit te lang rijden.
Maar zoals ik al zei – je kunt je verliezen ook niet te vroeg beperken. Sommige traders zullen meestal enorme hoeveelheden geld verliezen omdat ze hun handel nooit laten uitspelen. Als je de fout maakt om stops te dichtbij te zetten, zul je in een situatie terechtkomen waarin je wordt tegengehouden voor een verlies, zelfs voordat de markt de kans heeft gehad om het in jouw voordeel te veranderen.

Je zou het juiste handelsidee gehad kunnen hebben, maar door het plaatsen van de stoploss te dicht bij, zal je worden uitgestopt met verlies, zelfs voordat de verwachte beweging gebeurt. Probeer bij het plaatsen van een stoploss altijd twee obstakels te hebben voordat de koers je stoploss prijs bereikt. Dus plaats jouw stoploss zodat je niet steeds wordt uitgestopt, maar geef jezelf ook een goede risico-rendementsverhouding (makkelijker gezegd dan gedaan).

3. Vroegtijdig winst nemen
“Most of the time trailing stops are more profitable than profit targets. We need the big wins to pay for the losing trades. Trends tend to go farther than anyone anticipates.”

Een winstgevende handelsstrategie kan onrendabel worden als je winst te vroeg neemt. De beste manier om met dit probleem om te gaan is om een stoploss order en een take profit order in te voeren bij het plaatsen van de order en vervolgens er niet meer naar kijken (pc uit en iets anders gaan doen). Je kunt er ook voor kiezen een trailing stoploss order te gebruiken.

4. Nemen van teveel risico’s
“I’m always thinking about losing money as opposed to making money. Don’t focus on making money, focus on protecting what you have” – Paul Tudor Jones Je zult nooit op voorhand weten wat de uitkomst van een trade is, hoe goed die er ook uitziet. Elke trade is uniek, daarom riskeer je bij elke trade slechts een bepaald bedrag van jouw gehele trading stack.

De meeste (ervaren) traders zullen nooit meer dan 1-2% van hun kapitaal riskeren op een enkele trade. Door deze methode te gebruiken, zorg je ervoor dat in het geval van een verlies het bedrag niet te groot is en dat je gewoon verder kunt blijven traden.
Het is een overtuiging onder traders dat een goede trader niet meer dan twee procent risico neemt van de gehele trading stack in slechts een enkel trade. De twee procent is echt de absolute maximum.

De logica hierachter is het feit dat zelfs als je een hoog winnend percentage van zeg 70% hebt, je nog steeds een verliesvolgorde van 10 verliezen kunt krijgen. Afhankelijk van hoeveel je riskeert op elke trade zal de drawdown er heel anders uitzien en alleen wie weinig riskeert zal dit soort drawdown overleven.

5. Geen trading journal hebben
Het bijhouden en het beoordelen van jouw trades is een belangrijke aspect om succesvol te kunnen traden. Het zou een gewoonte moeten worden als je echt van plan bent om succesvol te worden in het traden. Je zult zien dat wanneer je de trades analyseert je mogelijkheden zult ontdekken om jouw trades te verbeteren…..LEES VERDER

Meer artikelen over Traden

crypto signals

Wil je ook winstgevend cryptocurrency traden? | Join deze Signal groep nu GRATIS!

Wil je nu ook wel eens winstgevend traden? Dan is de Signal Group van Margin Traders zeker iets voor jou! Deze ervaren cryptocurrency traders delen namelijk dagelijks en wekelijks hun...

Read More
Bitcoin Traden

Bitcoin traden | De 1% per dag challange

Cryptocurrency Trading | Bitcoinhelper door Admin Wil jij ook starten met het traden van Bitcoin? Dan is de Excel Sheet van Doopie Cash een zeer goed hulpmiddel! Maak je trades...

Read More

Mr. coingrats Daytraden vs swingtraden

De meest populaire Cryptocurrency artikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij de Cryptocurrency space af op zoek naar leuke, maar vooral interessante Cryptocurrency artikelen. Ook hebben wij een...

Read More

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws