10 tips voor cryptocurrency trading | Current Crypto

De meest populaire Cryptocurrency artikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij de Cryptocurrency space af op zoek naar leuke, maar vooral interessante Cryptocurrency artikelen. Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen die artikelen schrijven, zoals Bitcoin Debuut, Current Crypto, Cryptotips, DCT, Koopbitcoinhulp.nl en natuurlijk Mr. Coingrats! Wil je deze pagina’s bezoeken en nog veel meer Cryptocurrency Artikelen lezen klik dan op onderstaande logo’s.  

Aangesloten Schrijvers

Uren staren naar een website met de laatste cryptocurrency nieuwtjes. Dagen scrollen door alle whatsapp en telegram groepen. Het is heel makkelijk om informatie te vergaren, maar vervolgens goede dingen doen met deze informatie is een stuk lastiger. In dit artikel geef ik je 10 crypto tips die je hopelijk helpen met het handelen in cryptocurrency. 

Heb een motief voor iedere trade

Het handelen in cryptocurrency is een zero-sum game. Op het moment dat jij een goede trade doet die winstgevend is, heeft iemand anders verlies. Heb daarom altijd een duidelijk motief voor iedere trade.

De grootste investeerders, whales, wachten altijd geduldig af tot het juiste moment daar is. Op dat moment plaatsen ze een trade waarmee ze vervolgens hun geld maken. Dit is een weloverwogen keuze en dit legt ze geen windeieren.

Je kunt daarom ook beter wat langer nadenken over je keuze dan zomaar in een trade stappen. In deze cursus leer je meer over het handelen in cryptocurrency.

Zet een duidelijk winst-doel

Het is verleidelijk om ‘nog even te wachten’ op het moment dat je cryptocurrency investering omhoog gaat. Die x 10 winst kan ook zomaar x 20 worden. Dit is iets waar veel mensen, waaronder ikzelf, bijvoorbeeld mee te maken hadden begin 2018.

In die periode zagen we onze cryptocurrency portfolio hard stijgen toen Bitcoin richting de $20.000 ging. Het is alleen lastig om op dat moment de boel te verkopen; “wellicht gaat het namelijk ook nog wel naar $25.000”. Gaat het dan weer omlaag? Dan ben je dus een boel geld misgelopen.

Stel daarom altijd duidelijke doelen voor jezelf, zowel wanneer je je winst neemt als wanneer je je verlies pakt (stop loss). Als je je hieraan houdt, zul je over de lange termijn een stuk succesvoller zijn.

Pas op voor FOMO

Het kan heel erg moeilijk zijn om jezelf in bedwang te houden op het moment dat de FOMO bij je aanklopt. Je ziet overal op de markt groene kleuren en je wilt overal wel instappen, alles gaat toch omhoog. Dit is een van de gevaarlijkste dingen voor een crypto trader. 

Geef je hieraan toe, dan ben je aan het handelen met emotie en niet met je verstand. Je hebt op dat moment wel een motief voor je trade, maar geen goede. Op het moment dat je trade vanuit FOMO doe je dit namelijk vanuit hebzucht en dit is zelden goed, LEES VERDER……..

Bekijk alle populaire cryptocurrency artikelen op ons overzichtspagina

Inhoudsopgave

Meer
artikelen