5 redenen waarom Telegram zo populair is in cryptocurrency

telegram

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Telegram is snel populair geworden in zowel de Nederlandse als Internationale cryptogemeenschap. De vraag is waarom deze berichtenserver zo in opmars is? Wij van Bitcoinhelper zijn opzoek gegaan naar de vier meest ogenschijnlijke antwoorden. 

Table of Contents

Privacy

Gezien het feit Crypto-telegram nog steeds in opmars is, vragen wij ons af waarom dit social-media kanaal het heeft gewonnen van bijvoorbeeld een Facebook en Instagram. Uiteraard moeten we Twitter niet vergeten, maar we zien dat dit platform ook veelvuldig wordt gebruikt voor cryptocurrency relateerde onderwerpen. In dit artikel nemen we vier mogelijke aspecten onder de loep die hebben geleid tot de sterrenstatus van Telegram. 

Een van de redenen waarom dit platform zo ongekend populair is geworden is naar onze mening vanwege de privacy dit dit platform haar gebruikers biedt. Hoewel dit in de volksmond onderwerp van gesprek is geweest en stuitte op weerstand, vinden de gebruikers dit een welkome eigenschap in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Facebook en Instagram. 

Gebruikers die ervoor hebben gekozen om de end-to-end-coderingsfunctie van Telegram in te schakelen, zijn volledig anoniem. In landen waar het bijvoorbeeld niet is toegestaan om te handelen in cryptocurrencies biedt deze dienst uitkomst. 

Beschikbaarheid op meerdere platformen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Whats-app waar je toegang moet hebben tot een mobiele applicatie, is Telegram platformonafhankelijk; Je kunt dus zelf bepalen waar en hoe je dit platform gebruikt. Ook kunnen berichten via verschillende platformen en applicaties worden gesynchroniseerd. Je kunt dus een gesprek starten op bijvoorbeeld je mobiele telefoon en deze afmaken op de PC thuis. Ook is het fijn dat je als gebruiker niet direct je telefoonnummer hoeft prijs te geven en andere gebruikers je kunnen vinden via je opgegeven screenname. 

Nieuwskanalen

Aangezien Telegram zowel geautomatiseerde bots als RSS-services ondersteunt, kun je snel bijvoorbeeld nieuws en belangrijke berichten delen met grote groepen gebruikers. Handig voor bijvoorbeeld bedrijven en websites die gespecialiseerd zijn in het delen van Nieuws. Voor de gebruikers natuurlijk ook echt een plus, want je blijft zo 24/7 goed up-to-date van de laatste ontwikkelingen en trends. Zeker wel zo handig in een omgeving waar de verandersnelheid maximaal hoog is. 

Prijs bots

In tegenstelling tot verschillende andere social-media kanalen, is Telegram erg gespecialiseerd in het aanbieden van Bot-services. Verschillende groepen, handelaren en dus bedrijven maken handig gebruik van deze functie en bieden zogenaamde cryptocurrency Price bots aan. Kortom via Telegram blijf je zeker op de hoogte, niet alleen van het laatste nieuws, maar zeker ook van de laatste prijsontwikkelingen van je favoriete cryptocurrency.

Meepraten over Cryptocurrencies

Wil jij nu ook meepraten over Bitcoin en Cryptocurrencies? Sluit je dan gezellig aan bij het Bitcoinhelper Telegram kanaal. In deze groep praten wij 24/7 over cryptocurrencies en kun je al jouw vragen stellen. Uitermate geschikt voor als je nieuw bent in deze omgeving!  Klik hier om direct naar ons kanaal te gaan. 

Cryptocurrency social-media artikelen

vinance

Leer Cryptocurrency Trading via Instagram

Cryptocurrency Trading via Instagram. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen dat je met bijvoorbeeld Bitcoin wilt gaan traden en daarvoor een geschikte cryptocurrency Broker en/of Exchange hebt uitgekozen is...

Read More
Youtube logo

De top 10 Nederlandse cryptocurrency Youtube kanalen

Geen zin om dagelijks het cryptocurrency nieuws te lezen en/of de technische analysis te bestuderen, maar wil je wel op de hoogte blijven? Dat kan! Op YouTube worden dagelijks cryptocurrency...

Read More

Cryptocurrency Telegram groups in Binnen en Buitenland

De Crypto wereld heeft al een aantal jaren Telegram omarmt, vanwaar er diverse leuke en interessante groepen zijn! Voor zowel de beginner als de gevorderde crypto enthousiast zijn er passende...

Read More
Crypto Twitter

Cryptocurrency Twitter

Natuurlijk volgen wij van Bitcoinhelper ook de verschillende Bitcoin en Cryptocurrency Twitterpagina’s op de voet. Denk bijvoorbeeld aan de pagina van Madelon Vos, DoopieCash en Crypto Michael. Maar er zijn...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen