Wat is Bitcoin en waar kan ik betrouwbare Bitcoin informatie vinden

Share This Post

Bitcoin is misschien wel de meest populaire Digitale-munt ter wereld, maar wat is Bitcoin nu precies. Op deze pagina vind je verschillende verwijzingen naar websites die dit goed kunnen uitleggen. Ook hebben we de Nederlandse en Engelse Bitcoin-Whitepaper opgenomen. Mocht je nu al van plan zijn om Bitcoin aan te kopen, vind je hier natuurlijk ook de goedkoopste Cryptocurrency Broker. 

Bitcoin kopen bij de goedkoopste Broker van Nederland

Bitcoin is nog experimenteel

Ondanks het feit het een zeer interessante ontwikkeling is hetgeen er zich allemaal rondom Bitcoin zich afspeelt, blijft het nog een experimentele valuta. Zo lezen we ook op Bitcoin.org: 

Bitcoin is een experimentele nieuwe valuta die actief wordt ontwikkeld. Elke verbetering maakt Bitcoin aantrekkelijker, maar brengt ook nieuwe uitdagingen aan het licht naarmate de acceptatie van Bitcoin toeneemt. Tijdens deze groeipijnen kunt u te maken krijgen met hogere kosten, tragere bevestigingen, of zelfs ernstiger problemen. Wees voorbereid op problemen en raadpleeg een technische expert voordat u grote investeringen doet, maar houd er rekening mee dat niemand de toekomst van Bitcoin kan voorspellen.

Zoals wij van Bitcoinhelper ook altijd zeggen en ook te lezen valt op de website van Bitcoin.org: “Bitcoin is anders dan wat u kent en dagelijks gebruikt. Voordat u begint met Bitcoin, zijn er een paar dingen die u moet weten om het veilig te gebruiken en bekende valkuilen te vermijden”.

De Bitcoin Whitepaper

Een zeer interessant om eens nader te bestuderen is natuurlijk Bitcoin’s Whitepaper, maar wat is nu precies zo’n papier. Op Wikipedia lezen we hier het volgende over: 

Een witboek, white paper of whitepaper is een document dat beschrijft hoe overheidsbeleid, een technologie, en/of product een specifiek probleem oplost. Witboeken worden gebruikt om de lezer van objectieve relevante informatie te voorzien die wordt gebruikt voor het nemen van een beslissing.

We zullen hieronder zowel de link naar de Nederlandse als de Engelse Whitepaper opnemen.

Overige Bitcoin informatie

Wat is Bitcoin? Alles over Bitcoin, de blockchain en meer! Door: Current Crypto

Bitcoin is een peer-to-peer netwerk dat met behulp van de blockchain technologie transacties mogelijk maakt van de ene persoon tussen de andere zonder tussenkomst van derde partijen zoals banken. Het maakt volledig decentrale transacties mogelijk en doet dit allemaal tegen lage kosten en meer privacy voor de gebruikers. Bitcoin wordt ook wel het internet van het geld genoemd. Iedereen kan deelnemen aan het netwerk zonder dat iemand hier ook maar iets aan kan doen.

Wikipedia: What is Bitcoin Door: Wikipedia

Natuurlijk kun je ook op Wikipedia een hoop informatie over Bitcoin vinden. Zie onderstaande inhoudsopgave.

Meer over Bitcoin

De basis van Technische Analyse in crypto

Technische analyse is een veel gehoord begrip in crypto! En zeker een zeer belangrijk onderwerp daar je uiteindelijk wilt gaan investeren en/of traden in cryptocurrency. Maar wat is technische analyse...

Bitcoin kopen in 2021 hoe doe je dat en waar?

De meest gestelde vraag op dit moment is: “Waar en hoe Bitcoin te kopen”. Nu moeten wij er direct bijzeggen dat het in 2021 een stuk ingewikkelder is geworden om...

Cryptocurrency Basiskennis – Wat je in ieder geval moet weten als je gaat starten

Als je wilt beginnen met Bitcoin is het natuurlijk belangrijk te weten wat Cryptocurrency is. Oftewel de Basiskennis Cryptocurrency. Cryptocurrency zijn digitale betaalmiddelen die veelal gedecentraliseerd zijn en in algemene...

Beste Bitcoin en Cryptocurrency Handleidingen

De meest populaire Bitcoin & Cryptocurrency Handleidingen van 2021! Natuurlijk volgens wij van Bitcoinhelper ook de diverse aanbieders van cryptocurrency handleidingen op de voet. Benieuwd naar het aanbod? Op deze pagina vind je...

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Het laatste Nieuws