Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws

Anchor (ANC) crasht 80% na Terra en UST meltdown » Crypto Insiders

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

Vandaag stond in het teken van de volledige instorting van zowel Terra (LUNA) als de UST stablecoin. LUNA was op een gegeven moment meer dan 99% van de waarde sinds de all-time high verloren en UST werd voor minder dan $0,30 verhandeld. Als gevolg van de ellende omtrent Terra is ook Anchor (ANC) in elkaar geklapt. ANC crashte met meer dan 80% in een dag tijd.

De token van Anchor Protocol zakte van iets meer dan $0,80 per token tot slechts $0,13. Op het moment van schrijven is de waarde van ANC weer iets omhoog gekrabbeld tot $0,32. Het feit dat UST de peg met de Amerikaanse dollar verloor wordt over het algemeen gezien als de belangrijkste reden voor deze daling. 

Anchor Protocol is een leendienst dat op het Terra netwerk draait. Het belangrijkste verkooppunt van Anchor was het feit dat men hier een jaarlijkse rente van 20% werd beloofd voor het storten van UST. Het is daarom natuurlijk niet bepaald vreemd dat Anchor harde klappen krijgt op dit moment. Eden Au, onderzoeker bij The Block Research, had het volgende te zeggen:

De koers van ANC is gecrasht door het verlies van vertrouwen in UST en het Terra-ecosysteem als geheel, als gevolg van de UST-de-pegging,”

Door de grote problemen bij Terra en UST nemen gebruikers van Anchor in groten getale hun UST op. Hoogstwaarschijnlijk werd dit gedaan om met enige spoed hun blootstelling aan de problematische stablecoin uit te wissen. Als gevolg van deze opnames kwam Anchor Protocol zelf ook in de problemen.

“Er is een massale uittocht uit Anchor geweest vanwege UST de-pegging, omdat UST depositohouders zich haasten om hun UST tokens op te nemen en te verkopen,” 

De totale waarde aan UST stablecoins die werd gestald op het Anchor Protocol is met vele miljarden gekelderd. Afgelopen vrijdag stond er nog zo’n 14 miljard UST op het protocol, maar intussen is dit gezakt tot slechts 3,7 miljard.

Hoe de toekomst voor het Anchor Protocol eruit ziet heeft ook alles te maken met Terra en UST. Mocht er door bijvoorbeeld de Luna Foundation Guard een oplossing gevonden worden, dan bestaat er een kans dat alles zich langzaam zal herstellen. Dit is echter alles behalve een zekerheid.

Tags: ANCAnchor ProtocolTerraUST

Read More

Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer je dan op ons Telegram Kanaal: @Cryptocurrencynieuws 

Bekijk hier het Nieuwsoverzicht 

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders 

Populaire brokers

Populaire Overzichten

Recent Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Uw Advertentie hier

Bitcoinhelper Tweet