Basiskennis Cryptocurrency Trading – Een overzicht 2023

ADVERTENTIE

Cryptocurrency Trading overzicht

Cryptocurrency Trading overzicht. Wil je ook beginnen met Bitcoin en Cryptocurrency Trading, dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres. Want op deze pagina vind je alles over de basisbeginselen van het traden met Bitcoin en cryptocurrencies en natuurlijk de hulpmiddelen. In diverse artikelen leggen we namelijk uit wat er allemaal komt kijken bij het handelen in en met cryptocurrencies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Support en Resistance lijnen, het plaatsen van orders bij een exchange, maar natuurlijk ook aan verschillende theorieën zoals de Elliott Wave Theorie. Nog geen Trading-account, sluit deze dan vandaag nog af bij een van de grootste cryptocurrency Exchanges ter wereld, te weten de Binance Exchange

Technische analyse in trading

Technische analyse is een vaak gehoord begrip in crypto en zeker een zeer belangrijk onderwerp daar je wilt gaan investeren en/of traden met digitale valuta. Maar wat is technische analyse nu precies?  In onderstaande artikelen lees je meer over de basisbeginselen van technische analyse en alles wat daarbij komt kijken. 

Trendlijnen ontdekken

Wanneer je de basis hebt gelegd qua technische analyse raden wij je aan je te verdiepen in trendlijnen. Hierbij zul je de begrippen Support and Resistance vaak gaan tegenkomen.  Het opzoek gaan naar support en resistance is een van de meest gangbare technieken in technische analyse. In onderstaande artikelen lees je meer over deze lijnen en zul je ontdekken dat er verschillende soorten support en resistance lijnen bestaan. 

Chart patronen in cryptocurrency trading

Een descending triangle, ook wel een chart patroon, wordt vaak gezien als een bearish candlestick patroon. De candles bewegen zich dan in de vorm van een driehoek. In onderstaande artikelen lees je meer over de verschillen patronen en hun betekenis. Zo zijn er patronen die een negatief signaal afgeven, maar zeker ook patronen die positief signaal als betekenis hebben. 

Indicatoren

ADVERTENTIE

Candlesticks

Het eerste element waar je naar dient te kijken bij het bestuderen van cryptocurrency grafieken zijn de candlesticks. Dit zijn de groene en rode kaarsen die zijn terug te vinden in de grafiek. Groen geeft een stijging aan en Rood een daling. Het ingekleurde gedeelte van de kaars noemen we ook wel het lichaam. In het geval van een groen gekleurde kaars/candle is de onderkant de openingsprijs en de bovenkant de sluitingsprijs. In onderstaande artikelen lees je nog meer over candlestick en welke informatie hier nog meer uit te halen. 

Cryptocurrency trading cheatsheets

Cryptocurrency trading Cheatsheets zijn onmisbaar voor iedere startende crypto trader, maar zeker ook een goed hulpmiddel voor de meer ervarene. De meest populaire cheatsheet zullen

Trading-gids-cryptocurrency

Candlesticks lezen een basisuitleg

Een belangrijk element in technische analyse is het lezen van Candlesticks (kaarsen). Deze kaarsen kunnen namelijk gebruikt worden om een nauwkeurige voorspelling te doen van

Cryptocurrency trading theorie

Trading tools

Je hebt de verhalen waarschijnlijk ook wel gehoord over die mensen die veel winst maken met crypto en diegene die blijven zitten met enorme verliezen. Het verschil tussen deze twee: De ene doet zijn eigen onderzoek en gebruikt hierbij verschillende cryptocurrency trading tools. De andere niet. In onderstaande artikelen lees je meer over dergelijke tools en welk nut ze kunnen hebben tijdens het traden. 

ADVERTENTIE

Populaire Exchanges
Laatste Nieuws