Cryptocurrency Basiskennis – Wat je in ieder geval moet weten als je gaat starten

Share This Post

Als je wilt beginnen met Bitcoin is het natuurlijk belangrijk te weten wat Cryptocurrency is. Oftewel de Basiskennis Cryptocurrency. Cryptocurrency zijn digitale betaalmiddelen die veelal gedecentraliseerd zijn en in algemene zin het doel hebben om als alternatief te dienen voor reguliere bestaande valuta. De techniek achter Cryptocurrencies heet cryptografie. En zoals je allicht weet is een van de meeste bekende cryptocurrencies de Bitcoin. Een nieuwe munt, ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, met als doel om uiteindelijk een heel nieuw monetair systeem op te zetten. 

Table of Contents

Wat zijn Altcoins?

Inmiddels zijn er duizenden verschillende cryptocurrencies, ook wel Altcoins genoemd, op de markt gekomen. Deze altcoins werken op een eigen of bestaande Blockchain. Een technologie die het mogelijk heeft gemaakt om al deze munten uit te geven. Zie het als een grote database waar alle informatie op wordt opgeslagen en die vrij toegankelijk is voor iedereen. Iedereen die op het blockchain netwerk zit verwerkt zogezegd een eigen stukje en/of deel van de informatie. Voorbeelden van verschillende Cryptocurrencies zijn Ethereum, XRP, Tether, Bitcoin Cash, Binance Coin, Bitcoin SV, Litecoin, EOS, Tezos, NEO, Monero en ga zo maar door. Voor een volledige lijst kun je natuurlijk ook altijd even de coinmarketcap erbij pakken. Daar staan op dit moment zo’n 5.000 cryptocurrencies op. 

Wat is Bitcoin

Zoals je hierboven al las is Bitcoin een van de bekendste cryptocurrencies ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Niet zijn echte naam maar een pseudoniem, de vraagt blijft natuurlijk of we ooit achter de echte indentiteit van Satoshi zullen komen, of dat deze voor altijd voor ons verbogen blijft. Wat we wel weten is dat Bitcoin in 2009 ontwikkeld werd en dat er voor gezorgd is dat er geen centrale organisatie en/of persoon deze munt controleert, bijstuurt en/of bijdrukt. Er kunnen namelijk niet meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop worden gebracht. Hetgeen maakt dat Bitcoin een schaars goed is, evenals bijvoorbeeld goud en zilver. De vraag die nu dan ook vaak wordt gesteld is of Bitcoin in de toekomst gezien kan en mag worden als een ‘store of value’? Meer lezen over Bitcoin bekijk dan onze Bitcoin overzichtspagina 

Beginnen met Bitcoin en Altcoins

Laten we beginnen met een beknopte samenvatting van de vuistregels met betrekking tot het beginnen met Bitcoin, investeren, traden en/of verhandelen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. 

  • Zorg dat je over een zekere basiskennis beschikt aangaande Blockchain, Cryptocurrency, Bitcoin en het traden. Zoals ook hierboven beschreven. Start met onze basiscursus
  • Een Cryptocurrency cursus kan helpen bij de start in Crypto. Let goed op, want voor sommige content moet flink betaald worden. Zie pagina: Leerprogramma’s. Voor zowel betaalde als gratis content. Ons advies begin eerst altijd met de beschikbare gratis content! 
  • Leuk, maar vooral interessant en leerzaam, om ook verschillende Cryptocurrency Youtubers en Podcast te bekijken.  
  • Investeer nooit meer dan dat je kunt missen. De cryptocurrency markt is een zeer volatile omgeving waar grote prijsstijgingen en prijsdalingen mekaar in razend tempo opvolgen.  
  • Maak gebruik van een veilige Nederlandse Exchange en/of broker. 
  • Pas op met het gebruik van hefbomen, de zekere marge exchanges. Voorbeelden hiervan zijn Bitmex, bybit en Binance is hier nu zelfs ook mee begonnen. 
  • Voor veel beginners is het goed om te starten met een DCA-Strategie. Het kopen van Bitcoin op vaste tijden voor vaste bedragen. Later kan natuurlijk altijd nog te stap gemaakt worden in de richting van het traden.  

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Het laatste Nieuws