BCM (Bitcoinmeester) Review en uitleg 2023

BCM-logo-2023

ADVERTENTIE

De cryptocurrency broker Bitcoinmeester heeft onlangs aangekondigd haar naam te wijzigen naar BCM. Met deze naamswijziging lanceren ze ook direct een volledig nieuwe website en app. In deze BCM review nemen we alle veranderingen onder de loep en kijken we naar de voor- en nadelen van deze Nederlandse Broker. Benieuwd welke cryptocurrency brokers en exchanges er nog meer zijn? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide exchange overzicht. 

Table of Contents

Wie is BCM

BCM, oftewel Bitcoin Meester, is een Nederlandse cryptocurrency aanbieder. Op dit platform opgericht in 2017 kan je snel en eenvoudig meer dan 170 verschillende cryptomunten kopen, verkopen en dus verhandelen. Ook biedt BCM speciale beloningen voor diegene die zijn of haar munten uitleent. 

Op de website van BCM lezen we dat het platform is ontstaan vanuit enthousiasme voor crypto en blockchain. “Wij willen crypto en digitaal eigenaarschap voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we door middel van educatie, inspiratie en razendsnelle support. Met ons betrouwbare platform stap je de wereld van crypto veilig en verantwoord binnen”. 

Waarom kiezen voor BCM

Het hernieuwde platform van BCM is erg gebruiksvriendelijk en snel. Hier is naar onze mening dan ook echt veel aandacht en zorg naar toe gegaan. Op deze manier kunnen zowel beginners als gevorderde handelaren gebruik maken van dit alles-in-een platform. 

Uiteraard staat ook veiligheid voorop bij BCM. Iets wat vandaag de dag natuurlijk ook wordt gevraagd door de DNB. Het instellen van diverse beveiligingslagen op je eigen account is hier een goed voorbeeld van. Maar ook het 1:1 aanhouden van klanttegoeden geeft een veilig gevoel. 

Zoals al vaker door ons benoemd is het zeker voor beginners aan te raden om te starten op een Nederlands platform. Niet alleen vanwege de taal, maar zeker ook vanwege de strenge veiligheidseisen die worden gesteld door de Nederlandse overheid. 

VIP model voor kostenstructuur

BCM werkt met een zogenaamd VIP model voor het berekenen van de kosten. Kortom hoe meer transacties je doet hoe voordeliger het wordt. Zo betaal je 1% transactiekosten over je aankopen bij < €500. Tussen de ≥ €1000 en < €5000 betaal je 0.8%.  En tussen de ≥ € 5000 en < €10.000 betaal je 0,7%. Dit percentage kan uiteindelijk verminderd worden tot de 0,1%, zoals te zien in onderstaande tabel. 

Als je deze kosten vergelijkt met de andere Nederlandse platformen zoals Bitvavo, heeft BCM nog wel een slag te slaan. Maar dat heeft ook uiteindelijk te maken met je eigen doelen en strategie. Ben je bijvoorbeeld  van plan om een aantal keren een storing te doen per jaar is BCM een prima keus. Wil je uiteindelijk echt gaan traden raden wij aan de overstap te maken naar een internationale exchange zoals Bybit

Tip: Een handige feature is de any-to-any functionaliteit van BCM. Deze functionaliteit halveert de fee. Voor een trade van Bitcoin naar euro naar Ethereum betaald u dus niet 2x een fee (verkopen en het opnieuw aankopen) maar 1 keer de fee bij gebruik van de any to any functionaliteit.

Veiligheidsmaatregelen BCM

Uiteraard heeft het nieuwe platform van BCM ook weer gezorgd voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo biedt het bedrijf de volgende beveiligingsmaatregelen om je account, je persoonlijke gegevens en je crypto veilig te stellen: 

 • SSL certificaat. Dit is het ‘slotje’ in de adresbalk. Klik op het slotje om ‘Coin Meester B.V. (NL)’ weergegeven te krijgen. Weergeeft het iets anders, neem dan per direct contact op met Bitcoin Meester.
 • 2FA. Twee factor authenticatie met behulp van e-mail of Google Authenticator.
 • Als iemand probeert in te loggen via een onbekend apparaat of onbekende locatie stuurt Bitcoin Meester een verificatie e-mail naar jouw email adres.

BCM Staking

Wil je een extra beloning verdienen dan kan dat ook bij BCM middels staking. Door het vasthouden van jouw eigen munten wordt je hier dagelijks extra voor beloond. Er wordt je niet verplicht en je kunt op ieder moment stoppen met staking. In tegenstelling tot andere partijen staan de munten niet vast voor een langere periode. 

Op moment van schrijven kunnen de volgende 16 munten gestaked worden bij BCM. De beloning en dus percentages hebben wij er voor het gemak bij vermeld. 

 1. 1inch (1INCH) = 10%
 2. Ark (ARK) = 6%
 3. Bitcoin (BTC) = 2%
 4. Bitcoin Cash (BCH) = 2%
 5. Cardano (ADA) = 5%
 6. Cosmos (ATOM) = 5%
 7. Dai (DAI)= 7%
 8. Ethereum (ETH) = 2%
 9. ICON (ICX) = 6%
 10. Kava (KAVA) = 2%
 11. Kusama (KSM)  = 5%
 12. Litecoin (LTC)= 2%
 13. Polkadot (DOT) = 5%
 14. Tether (USDT)= 7%
 15. Tezos (XTZ) = 5.5% 
 16. XRP(XRP) = 2%
BCM-staking

Account aanmaken bij BCM

Om je eerste cryptocurrencies te kunnen aankopen heb je een account nodig bij Bitcoinmeester.

Stap 1: Om een account aan te maken ga je naar bitcoinmeester.nl/registreren. Op deze pagina kunt u uw gegevens invullen. 

Stap 2: Vul je gegevens in en let erop dat je de voorwaarden doorneemt en accepteert. Wanneer alle gegevens juist zijn ingevuld ontvang je van BCM een e-mail waarin je een link kunt vinden om de registratie te bevestigen en af te ronden.

Stap 3: Wanneer je daarna inlogt voer je jouw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord in. Vervolgens klik je op inloggen. Hierna krijgt je de vraag om nog een verificatiecode in te voeren. Deze code krijg je vervolgens per
e-mail toe gestuurd.

Heb je toch extra hulp nodig bij deze aanmeldprocedure bekijk dan eens onze Bitcoinmeester Handleiding. Hier vind je een zeer uitgebreide stap voor stap beschrijving hoe van registratie te gaan naar het uiteindelijk aanschaffen van jouw allereerste Bitcoin. 

Euro's storten en opnemen

Om bij BCM crypto munten zoals bitcoin en/of ethereum te kunnen kopen dien je eerst geld op je account te storten. Gelukkig kun je hier verschillende betaalmethoden voor gebruiken. Zo kun je geld storten middels iDeal, Bankcontact, SEPA, Giropay, Sofort en EPS. Let er wel op dat deze betaalmethoden verschillende kosten kunnen hanteren. Zie ook onderstaande afbeelding. 

Om euro’s over te maken naar je account volg je de volgende stappen.

 1. Druk op “Mijn Account” (of op het poppetje wanneer je via mobiel de site bezoekt).
 2. Je komt nu terecht op een overzichtspagina. Hier zie je een kopje staan genaamd “BM Credits”. Dit zijn de euro’s die je in jouw account hebt staan waarmee je de munten kunt aankopen.
 3. Druk op “Storten” om euro’s te storten. Wilt je euro’s opnemen? Dan druk je hier op opnemen. Vervolgens verschijnt er een pop-up.
 4. Vul het bedrag in aan euro’s dat je wilt storten. Dit doe je in het vakje wat met rood is omcirkeld, vervolgens klik je op de betaalwijze die je wilt gebruiken. 

BCM Review

Hetgeen gebruikers zeggen over BCM: 

Ik ben ruim 2 jaar klant en ik heb geen negatieve ervaringen gehad. Het assortiment muntjes is ruim, contact met BM verloopt snel en soepel. De website is overzichtelijk en voelt vertrouwd aan. Kortom, ik raad deze partij zeker aan.

Door mijn eigen stomiteit bijna crypto kwijt geraakt. Maar door een ontzettend goede service is het toch nog goed gekomen. Een dikke 10!
Vandaag en eerder over de jaren heen vaker contact gehad met Bitcoin Meester, per e-mail en per telefoon. Altijd snel to-the-point uitleg en hulp gekregen en vriendelijk bovendien.
 • Mooi nieuw platform;
 • Gebruiksvriendelijke interface voor zowel starters als ervaren handelaren;
 • Ontvang rente d.m.v. Staking; 
 • Veiligheid is top prioriteit;
 • Hogere fees dan gemiddeld; 
 • Uitgebreide verificatie die wat langer duurt.  

Veel gestelde vragen BCM

Het hernieuwde platform van BCM is erg gebruiksvriendelijk en snel. Hier is naar onze mening dan ook echt veel aandacht en zorg naar toe gegaan. Op deze manier kunnen zowel beginners als gevorderde handelaren gebruik maken van dit alles-in-een platform. 

BCM is een Nederlands cryptocurrency platform waarop je ruim 170 verschillende crypto munten kunt kopen en verkopen. 

BCM werkt met een zogenaamd VIP model voor het berekenen van de kosten. Kortom hoe meer transacties je doet hoe voordeliger het wordt. Zo betaal je 1% transactiekosten over je aankopen bij < €500. Tussen de ≥ €1000 en < €5000 betaal je 0.8%.  En tussen de ≥ € 5000 en < €10.000 betaal je 0,7%. Dit percentage kan uiteindelijk verminderd worden tot de 0,1%.

Om bij BCM crypto munten zoals bitcoin en/of ethereum te kunnen kopen dien je eerst geld op je account te storten. Gelukkig kun je hier verschillende betaalmethoden voor gebruiken. Zo kun je geld storten middels iDeal, Bankcontact, SEPA, Giropay, Sofort en EPS. Let er wel op dat deze betaalmethoden verschillende kosten kunnen hanteren.

Rekeningverificatie: Als je jouw rekening hebt geverifieerd door middel van een iDeal betaling, is de rekening binnen enkele minuten automatisch geverifieerd. Als je jouw rekening hebt geverifieerd door middel van een handmatige overboeking, kan dit 1 tot 2 werkdagen duren.

Identiteitsverificatie: BCM controleert jouw identiteit doorgaans binnen een halfuur na het uploaden van de gegevens. Ook tijdens weekenden en avonden worden de gegevens gecontroleerd.

Bij BCM kun je gebruik maken van een 2-factor authenticatie. Deze zorgt ervoor dat er altijd een extra stap ondernomen moet worden alvorens er ingelogd kan worden.
In het geval iemand (onrechtmatig) je wachtwoord heeft vergaard kan deze dus niet direct bij het account komen.

Je kan kiezen voor code via e-mail of voor Google Authenticator.

BCM biedt haar klanten een andere manier van staking aan, namelijk flexibele, off-chain staking. 

Off-chain staking houdt in dat BCM zelf vergoedingen voor staking uitbetaalt aan haar klanten, deze komen niet automatisch vanuit de blockchain zelf. Off-chain transacties worden bevestigd buiten het blockchain-netwerk om. Hiermee kan een blockchain worden ontlast, wat de snelheid en kosten van transacties ten goede komt.

 • Mooi nieuw platform;
 • Gebruiksvriendelijke interface voor zowel starters als ervaren handelaren;
 • Ontvang rente d.m.v. Staking; 
 • Veiligheid is top prioriteit;
 • Hogere fees dan gemiddeld; 
 • Uitgebreide verificatie die wat langer duurt.  

Direct beginnen

Wil jij ook een account aanmaken bij deze zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency broker? Maak deze dan nu snel een eenvoudig aan: Klik hier. Vind je het prettiger om stap voor stap mee genomen te worden in het registratieproces? Bekijk dan ook eens onze Registratiehandleiding.

Direct Registreren
bij BCM

Ook direct een account aanmaken en jezelf snel registreren bij Bitcoinmeester klik dan hier

Handleiding
BCM

Wil je meer hulp bij het registreren en/of het kopen van bitcoin bij deze Exchange?

Laat een review achter! kans op 10 euro gratis Bitcoin

BCM reviews

Mooi nieuw platform

Rated 5 out of 5
2023-05-29

Een hele vooruitgang t.o.v. Het oude platform. Ook hebben ze de fees aangepast! Klasse

Joris h

*Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel en/of een artikel met affiliate links. Het is ten aller tijden belangrijk om je eigen onderzoek doen, alvorens je overgaat tot actie  met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn of haar genoemde ondernemingen en/of services. Bitcoinhelper is op geen enkele wijze verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt wordt door of in verband gebracht kan worden met het vertrouwen in goederen, diensten en/of inhoud die genoemd zijn in het gesponsorde artikel en/of worden aangeboden. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie