ADVERTENTIE

Bellegers-Academy-Bitcoinhelper

Beleggers Academy nu ook voor cryptocurrency trading

ADVERTENTIE

Table of Contents

Trend Trading Masterclass

Wat je zult leren:

✔️ Wat is technische analyse en hoe deze zelf toe te passen
✔️ Het signaleren van trends en hoe deze te gebruiken om succesvol te handelen 
✔️ Wat de psychologische valkuilen zijn van traden en hoe deze te voorkomen
✔️ De principes van de TTM handels methode
✔️ Technische handels strategie die u zelf direct kunt toepassen
✔️ Hoe u omgaat met volatiliteit, timeframes, prijslevels aan de hand van praktische voorbeelden

Cursus Inhoud

Het trechter-patroon

In les 1 wordt er gekeken naar de basisbeginselen van het. trechterpatroon. Het is zo gezegd een technische setup die gebruikt wordt om voordeel te behalen op andere handelaren. In deze les zullen meerdere voorbeelden van deze trechter besproken worden. Het mooie aan dit patroon is dat het toepasbaar is in alle markten. 

Psychologie en mentaliteit

In les 2 staat de psychologie en de mentaliteit van het traden centraal. Het is namelijk niet makkelijk om constant winstgevend te treden. Hiervoor is discipline en doorzettingsvermogen voor nodig.  Sterker nog men is van mening dat 90% van de traders faalt en dus uiteindelijk verliesgevend is. 

Principes van de TTM methode

In de derde les komt men al steeds dichterbij de kern. Oftewel wordt de basis besproken van Trend trading en wordt de methodiek toegelicht. Daarnaast wordt de noodzaak van een trading journal besproken en worden de meeste beginnersfouten geanalyseerd.

Identificeren van de trend

De volgende les staat in het teken van het herkennen van de trend. Waarom is deze belangrijk en hoe herkennen we goede en slechte technische analyse. De trend geeft zo gezegd context aan de setup en kan op verschillende timeframes herkend worden. 

Prijslevels

Les 5 behandeld en staat stil bij verschillende prijslevels. Wat zijn belangrijke prijslevels en waarom zijn deze belangrijk om te analyseren? Elke grafiek heeft een verhaal dat verteld kan worden aan de hand van technische analyse. 

Volatiliteit

In deze les wordt gekeken naar Volatiliteit, oftewel de bewegelijkheid van de koers. Hoe groter de volatiliteit hoe meer de koers in de grafiek zal bewegen. Ook wordt weer teruggekeken naar het trechter patroon en zie je waarom volatiliteit zo enorm belangrijk is voor dit patroon. 

Macro View, Trend View, Pattern View en Trigger View

Wanneer je naar een chart kijkt op verschillende Timeframes zul je zien dat meerdere perspectieven te onderscheiden zijn. In deze les wordt gekeken naar de markt vanuit deze verschillende kijkhoeken. Het verhaal van de grafiek wordt niet verteld vanuit één kijkhoek, maar daarvoor zijn er vier verschillende timeframes die in de les gebruikt worden: Macro View, Trend View, Pattern View en Trigger View. 

De harde regels van het patroon

De cursus zou je als het ware kunnen verdelen in een aantal blokken. Beginnende bij psychologie, mentaliteit en achterliggende principes van de methode. Het vervolgende blok gaat over het analyseren van de grafieken. In les 8 wordt stilgestaan bij de regels om symmetrie te waarborgen, targets en interim levels, de uitbraak, tweede kans en de time-stop.

Praktische voorbeelden

De Theorie in de praktijk. In deze les wordt teruggekeken naar de verschillende theoretische kaders die vervolgens in de praktijk worden gebracht. 

De TTM Checklist

In het laatste onderdeel van deze cursus wordt de Trend Trading MasterClass Checklist besproken. Deze checklist vertaalt theorie uit de cursus in een handige checklist die naast iedere trade gelegd kan worden. 

Mentor-Beleggers-academy

Meer cursussen

Cryptory-course

Nieuwe Cryptocurrency Cursus – Cryptory Course

Sinds Maart 2020 ben ik, Mark Timmerman van Cryptory Course, actief in de cryptowereld. Dagelijks hou ik mij bezig met het analyseren van de cryptomarkt en alles wat daar bij...

Read More

Bitcoinhelper Cryptocurrency Cursus Vervolg

Ben je nieuw in crypto en wil je graag meer leren over het traden met Bitcoin & cryptocurrencies, of  heb je onze starten met Cryptocurrency Trading Webinar gevolgd? Dan is...

Read More
Madelon-Vos-Give-away

Cryptocurrency Cursus Give-Away | Madelon Vos

Wij mogen van Madelon Vos de Crypto en Trading Academy weggeven twv €374,-! Het enige wat je hoeft te doen is het raden van de Bitcoinkoers op woensdag 19 Mei...

Read More
Cryptocurrency-cursussen

De beste Bitcoin & Cryptocurrency Leerprogramma’s en Cursussen

Natuurlijk volgens wij van Bitcoinhelper ook de diverse aanbieders van Bitcoin & cryptocurrency leerprogramma’s en cursussen op de voet. Benieuwd naar het aanbod? Op deze pagina vind je alle beschikbare...

Read More

ADVERTENTIE

Enthousiast! Laat een reactie achter.

Populaire Brokers

ADVERTENTIE

Bitcoinhelper Nieuwsbrief ontvangen?

Recente berichten
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE