Bitcoin aanschaffen? Hoe doe je dat? Volgt ons Stappenplan

Bitcoinhelper

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Naar onze mening de meest gestelde vraag op het Bitcoinhelper platform: “Waar kan ik Bitcoin kopen?” Vanwaar wij je natuurlijk op deze pagina haarfijn zullen uitleggen hoe je dit op een veilige en betrouwbare manier doet! 

Table of Contents

Bitcoin kopen in drie gemakkelijke stappen

Bitcoin en/of andere cryptocurrencies aanschaffen doe je in drie gemakkelijke stappen: 

  • Stap 1: Maak een account aan bij een Cryptocurrency Broker
  • Stap 2: Maak een wallet aan en/of gebruik de interne wallet van de Broker
  • Stap 3: Koop Bitcoin en/of je cryptocurrency naar keuze.

De vraag naar de meest popualire en grootste cryptocurrency wordt steeds groter. En dan hebben we het natuurlijk over Bitcoin. Wil jij ook tot deze groep behoren en ook je eerste Bitcoin aanschaffen? In dit artikel nemen wij je mee hoe je op een veilige en betrouwbare manier Bitcoin en/of andere cryptocurrencies kunt aanschaffen.  

Stap 1: Maak een account aan bij een Cryptocurrency Broker

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om een geschikt platform uit te kiezen waar je jouw eerste Bitcoin bij kunt aankopen. Het voordeel van vandaag de dag is dat er een groot aantal betrouwbare en veilige platformen zijn waar je Bitcoin kunt kopen. Neem eens een kijkje op onze Exchange & Brokerpagina waar wij de meeste voor je op een rij hebben gezet.  

Ook vind je op deze pagina de links naar de reviews en handleidingen. Lees o.a. wat wij van de verschillende exchanges & Brokers vinden en wat de voor- en nadelen van deze platformen zijn. 

Bitcoinhelper tip: Schaf je Bitcoin aan bij een Nederlandse Broker. Dan weet je in ieder geval zeker dat ze voldoende aan de juiste wet en regelgeving en je bij vragen in het Nederlands te woord wordt gestaan. Denk bijvoorbeeldaan een Bitvavo en/of Bitcoinmeester

Bekijk de reviews van de vier meest populaire Nederlandse Cryptocurrency Brokers hieronder. 

5/5
5/5
5/5
5/5

Stap 2: Maak een Wallet aan

Naast een Cryptocurrency Broker heb je ook een Cryptocurrency Wallet nodig. Lees een soort bankrekening waar je jouw cryptocurrencies op kunt zetten. De meeste Cryptocurrency Brokers bieden ook een interne wallet aan, oftewel kun je naast het aanschaffen van je Bitcoin ze ook direct op dat zelfde platform bewaren/opslaan.

Hoewel er ook nadelen kleven aan deze wallets, zijn ze zeker prima te gebruiken daar je net begint en dus nog niet een al te grote aanschaf hebt gedaan. Ben je wel van plan om direct groots te investeren in Bitcoin raden wij je aan een Hardware Wallet te gebruiken. Dit is de meest veilige cryptocurrency wallet die er op dit moment op de markt te vinden is. Meer weten over de verschillende cryptocurrency wallets, bekijk dan ook zeker onze cryptocurrency Wallet pagina

Nu is het zo dat niet alle brokers een interne wallet aanbieden. Belangrijk om dus hier goed op te letten daar je jouw eerste bitcoin wilt gaan aankopen. Bij BTC Direct bieden ze bijvoorbeeld geen interne wallet aan. Wel helpen ze je natuurlijk graag met het veilig opslaan van je cryptocurrency waar onderstaand filmpje een goed voorbeeld van is.  

Stap 3: Bitcoin aanschaffen

Als het goed is heb jij je nu verdiept in de verschillende cryptocurrency Brokers en weet je hoe jij je eerste Bitcoin/Crypo wilt gaan opslaan. Oftewel is het tijd om je eerste bitcoins te gaan kopen. In principe is dit proces bij alle Brokers vrijwel hetzelfde:

  1. Selecteer de munt die je wilt aanschaffen;
  2. Kies je betaalmethode; 
  3. Voer je Wallet-adres in (indien geen interne wallet beschikbaar);
  4. Koop Bitcoin!

Mocht je het aankopen toch nog wat ingewikkeld vinden, of je graag nog wat extra hulp wilt bij de aanschaf? Wij hebben van de meeste populaire cryptocurrency exchanges & brokers handleidingen geschreven hoe Bitcoin te kopen. Klik hier bijvoorbeeld voor een uitgebreide handleiding van Bitvavo.  

5/5
5/5
5/5
5/5

Uiteraard hangt dit af van de gekozen Cryptocurrency Broker en de drukte op de Blockchain. Doorgaans kun je ervanuit gaan dat een transactie gemiddeld binnen 10 minuten is afgehandeld en je jouw Bitcoin gestort hebt gekregen in je wallet. Mocht dit proces langer duren, kun je altijd na een tijdje contact opnemen met de klantenservice van de door jouw gekozen Broker. 

Samenvatting

Als je samen met ons de bovenstaande stappen hebt gevolgd, ben je nu trotse bezitter van je eerste bitcoin. Je hebt een geschikte en bovenal veilige Nederlandse Cryptocurrency Broker uitgekozen, je wallet geïnstalleerd en uiteindelijk je eerste Bitcoin gekocht. Van harte gefeliciteerd, je hoort nu bij de 1 miljoen Nederlandser die bezitter zijn van Bitcoin! 

Heb je nog vragen en/of opmerkingen neem gerust contact met ons op, of laat een reactie achter onderaan deze pagina. Wij van Bitcoinhelper helpen uiteraard graag! 

Populaire Brokers

Het laatste Nieuws