Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws

Bitcoin als middel tegen inflatie: waarom wel en waarom niet? » Crypto Insiders

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

Bitcoiners waarschuwen al jaren voor hoge inflatie als gevolg van het ruime beleid van centrale banken. Na de mondiale financiële crisis van 2008 verlaagden centrale banken over de hele wereld de rente tot het absolute nulpunt en zelfs daaronder. De rente kun je simpelweg zien als de prijs voor kapitaal. Hoe lager de rente, hoe goedkoper het is om geld te lenen voor je onderneming of andere zaken. Met het verlagen van de rente stimuleren centrale banken dus investeringen in de economie zodat de boel draaiende blijft als het even tegenzit. De keerzijde van een lage rente is dat er een hoop nieuw geld in omloop komt wat ten koste gaat van de koopkracht van dat geld. Bitcoin (BTC) kent een maximum van 21 miljoen eenheden en vormt in theorie dan ook de ideale bescherming tegen inflatie. Hoe kan het dan dat de bitcoin koers juist kwakkelt op het moment dat de inflatie recordhoogtes bereikt? Dat heeft een paar redenen die we in dit artikel kort en bondig onder de loep nemen.

Read More

Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer je dan op ons Telegram Kanaal: @Cryptocurrencynieuws 

Bekijk hier het Nieuwsoverzicht 

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders 

Populaire brokers

Populaire Overzichten

Recent Nieuws

Bitcoin naar $37.500? & LUNA update! Cardano klaar voor Instapmoment?

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Bitcoin lijkt klaar voor tijdelijk herstel richting de $37.500. Welke prijsgebieden houden wij in de gaten en wat moet Bitcoin daarvoor doen? Verder nadert Cardano eindelijk een interessant prijspunt voor mogelijke swingtrade posities en bespreken we twee actualiteiten!

Uw Advertentie hier

Bitcoinhelper Tweet