Bitcoin analyse: Stijgt Bitcoin naar de bovenkant van de channel?

Bitcoin analyse  | Cryptotargets  23 oktober 2020 Amsterdam

 

Stijgt Bitcoin naar de bovenkant van deze channel? Bitcoin laat enorm bullish stijgingen zien en het lijkt erop dat hij nog niet klaar is. Volgens technische analyse blijkt namelijk vaak dat de koers doorstijgt naar de bovenkant van de channel waar het in beweegt.

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin analyse 4u grafiek

Op 4 uur timeframe van Bitcoin zien we ook een duidelijke channel waar de koers al twee weerstanden heeft gehad op de bovenkant. Eerst bekijken we het begin van deze channel. We zien op de onderstaande foto dat de koers een daling maakte en vervolgens terug steeg naar de onderkant van het voormalige supportlevel. 

 

Dit supportlevel diende nu als weerstand en hier maakte de koers dus ook een retrace en bewoog het gestaag verder omhoog in de channel waarin we nu bewegen.

In een channel beweegt de koers altijd tussen de onderkant (support) en bovenkant (weerstand) maar wel altijd in een lijn omhoog of omlaag.

 

Als we nu de hele channel van Bitcoin erbij pakken is het vrij logisch dat Bitcoin dus terug zal stijgen naar de bovenkant van deze channel op prijsrange $14200.

 

Hier zal het dan waarschijnlijk ook een retrace krijgen. Stijgt de koers over de weerstand, dus uit de channel? Dan is dat nog meer bullish dan het nu is en is het zelfs mogelijk om een nieuwe all time high te gaan maken.

 

Bitcoin analyse

Op de dagelijkse timeframe zien we dat Bitcoin een higher low heeft gemaakt. Ook dit is bullish voor de langere termijn (zie derde groene pijl). Het laatste laagte punt is hoger dan het een na laatste laagte punt. Dit geeft een teken dat Bitcoin zijn downtrend niet wilt voortzetten.

 

Om nog meer bullish te krijgen voor de langere termijn willen we na deze higher low ook een higer high zien. De koers zal in dit geval over de huidige weerstandslijn van $11100 moeten stijgen en een hier een duidelijke hogere top moeten vormen.

 

Bullish kunnen we zien op de korte termijn. Maar we kunnen nog veel hogere toppen zien wanneer Bitcoin op de dagelijkse timeframe een higher high weet te maken.

Bitcoin analyse

Korte termijn

Op de kortere termijn willen we een stijging zien over de weerstand op $13200 om een confirmatie te krijgen voor een verdere stijging. We zien dat Bitcoin nu aan het consolideren is en dat is een goed teken. Een koers kan namelijk nooit in een rechte lijn omhoog blijven gaan en heeft soms een tussenstop nodig zoals nu.

 

Prijsrange $13200 is dus een belangrijke om in de gaten te houden om een indruk te krijgen op een verdere stijging.

 

Mocht Bitcoin aan de onderkant van deze consolidatie uitbreken (onder $12700) dan is dat bearish. Veel actieve investeerders zullen dan hun positie verkopen waardoor de prijs een dump zal maken. Het is in dat geval dan mogelijk dat we eerst nog een keer de onderkant van de channel gaan opzoeken alvorens we doorstijgen naar de bovenkant.

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrency’s. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico. De content die wij aanbieden is louter van amuserende waarde. 

Wil je ook Bitcoin kopen en/of traden met Cryptocurrencies? Registreer je dan direct bij Bitcoinmeester door op de onderstaande link te klikken! Wil je nu meer analyses zien van Cryptotargets bezoek dan zeker hun website, of praat mee in het Telegram kanaal. Uiteraard kun je ook een reactie achterlaten onder dit bericht.  

Recente uploads

Deze bitcoin miner wil $100 miljoen ophalen via beursgang

Stronghold Mining, een bitcoin mining firma uit het Amerikaanse Pennsylvania, wil naar de beurs. Daarmee hopen ze $100 miljoen aan kapitaal op te halen bij investeerders. Naar bron gaan Author:...

Read More

Bitcoin koers tikt $40.000 aan, 3 interessante statistieken voor de prijs

De bitcoin koers is afgelopen nacht weer door de $40.000 gebroken. Met de bitcoin on-chain update geven we inzicht in patronen op de bitcoin blockchain. On-chain analiste Naar bron gaan...

Read More

Goldman Sachs dient aanvraag voor DeFi ETF in bij SEC

Goldman Sachs heeft een crypto-gerelateerde ETF aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Read More CryptoBenelux is in november 2017 gestart als Facebook community. Het ledenaantal groeide al...

Read More

BITCOIN prijs explosie, bear market over? $45K in zicht.

Na de BITCION pump richting de $40K zien we nu een correctie. Is dit de start van het bullish vervolg? Ethereum lijkt de maand in ieder geval sterkt te gaan...

Read More

Inhoudsopgave

Meer
artikelen