Bitcoin (BTC) koers stabiliseert enigszins na flinke daling

Bitcoin_BTC_koers_stabiliseert_enigszins_na_flinke_daling_dit_is_hoeveel_waarde_de_cryptomarkt_verloor

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Bitcoin_BTC_koers_stabiliseert_enigszins_na_flinke_daling_dit_is_hoeveel_waarde_de_cryptomarkt_verloor

Het was gisteren een slechte dag voor de bullsDe bitcoin (BTC) koers zakte flink terug en ook de altcoins toonden dieprode cijfers. Is de situatie op de markt vanochtend al iets beter dan gisteren? Je leest het in deze marktupdate. 


Bitcoin (BTC) koers vindt support

Gisteren was te zien hoe bitcoin een lange wick vormde tot een low van $10.180. De BTC koers kon echter binnen hetzelfde uur weer aardig herstellen en kwam zodoende weer boven de support bij $10.400 terecht.


1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Dat bitcoin niet meteen hard doorzakte was niet zo gek aangezien de Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek behoorlijk oversold was geraakt na de snelle neerwaartse beweging van de afgelopen dagen. Daarnaast bevindt zich hier de 100-dagen Moving Average (MA). Op dit moment wordt bitcoin verhandeld voor een prijs van $10.417 op cryptocurrency exchangeCoinbase.

 

De reden voor de dalingen ligt waarschijnlijk in de hoek van de traditionele markten die gisteren daalden. De Amerikaanse dollar steeg daarnaast in waarde, iets wat nadelig is voor de bitcoin waarde. Het is dan ook verstandig om goed de traditionele markten in de gaten te houden vandaag. Zo is te zien dat de Europese beurzen vandaag alweer iets in de plus staan en wie weet kunnen de crypto-koersen hierop meeliften.

Mocht bitcoin alsnog door de $10.400 heen zakken dan komen we als eerste de $10.000 tegen. De vraag is of deze support weer steun kan gaan bieden zoals het begin september meermaals deed. Het is echter goed mogelijk dat de gap bij $9.600 gevuld gaat worden, mocht bitcoin verder doorzakken.

 

Herstel altcoins blijft uit

De altcoins toonden gisteren donkerrode cijfers en dat is vanochtend nog niet veel beter. Ethereum (ETH) zakt 10% in waarde ten opzichte van 24 uur geleden en is hiermee nu $337,50 waard.

 

Andere opvallende dalers zijn polkadot (DOT), dat 14,8% in het rood staat, en Binance coin (BNB), dat 12,5% terugzakt. Al met al werd er bijna $20 miljard aan waarde van de cryptomarkt afgesnoept door de dalende koersen. De cryptomarkt is daardoor op dit moment $328,6 miljard waard.

 

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen