Bitcoin (BTC) stijgt 10 tot 30 keer in waarde in geval van hyperinflatie,’ verwacht hedgefonds CIO

Cryptocurrency Nieuws

De meest populaire Nieuwsberichten

De meest populaire Bitcoin en Cryptocurrency nieuwsartikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij alle nieuwspagina’s af op zoek naar belangrijk nieuws! Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen zoals Crypto-Insiders. 

Cryptocurrency Nieuwsplatformen

Crypto Insiders artikel

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor flinke economische chaos. Veel landen zijn in een economische crisis terechtgekomen en doen er alles aan om hun economie overeind te houden. Volgens de Chief Investment Officer van crypto-hedgefonds BlockTower Capital, Ari Paul, zal de volgende bitcoin (BTC) rally een direct gevolg zijn van deze economische maatregelen.

 

Paul richt zich in een interview met Cointelegraph vooral op de situatie in de Verenigde Staten. Daar print de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, enorme bedragen bij in een poging de economie drijvende te houden. Het resultaat daarvan is inflatie.

 

De CIO van BlockTower spreekt zelfs van “hyperinflatie” zoals we die tijdens de Great Inflation in de jaren 70 zagen. Een nieuwe periode van hyperinflatie zou volgens Paul al begonnen zijn. “We zitten al in een inflatoire markt, en de vroege stadia van een Bitcoin-bullmarkt en een gouden bull-markt.”

 

Ten slotte ziet hij de bitcoin prijs stijgen zolang de verwachting bestaat dat de inflatie hoog zal zijn. In een situatie waarin centrale banken geld blijven bijdrukken blijft die verwachting vrijwel zeker bestaan.

 

Niemand weet uiteindelijk wat de bitcoin koers echt gaat doen, iets wat dit weekend pijnlijk duidelijk werd. Toen zakte bitcoin namelijk in enkele minuten tijd meer dan $1.500 in waarde. De BTC koers kon echter al snel weer herstellen.

 

Onze analist Michiel stelt echter in zijn wekelijkse bitcoin koers video dat er wat kleine haarscheurtjes te zien zijn op de 12-uurs grafiek. Vooralsnog blijft de situatie relatief bullish met bitcoin die op het moment van schrijven door de $11.300 lijkt te kunnen breken.

 

Ga voor nog meer nieuws naar Crypto-Insiders

Inhoudsopgave

Meer
artikelen