Bitcoin Debuut update Bitcoin koers stijgt naar zeldzame hoogte

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ook deze week verscheen er weer een artikel van Bitcoin Debuut en het blijft dat het in de historie pas twee keer eerder voorkwam dat de bitcoinprijs naar het vrij onbekende gebied boven de 10.500 steeg.  Want sinds de bullmarkt van 2017 begaf de koers zich 77.5% van de tijd onder het huidige niveau. Zorg ervoor dat je profiteert van de huidige marktsituatie, want als de geschiedenis zich herhaalt zal het niet al te lang gaan duren. 

 

 

Nog 11 weken boven de $10.500

De eerste keer dat de bitcoin koers boven het gebied van $10.000 – $10.500 wist uit te komen was tijdens de bullmarkt eind 2017. De koers wist toen 17 weken in het gebied boven de $10.500 te blijven. Daarna volgde een periode van maar liefst 63 weken waarbij bitcoin er niet meer in slaagde om terug in dit gebied te komen. Pas in juni 2019 stijgt de bitcoin prijs weer tot boven het blauwe gebied. Dit keer weet bitcoin hier voor een periode van 14 weken vol te houden. Ons geduld werd op de proef gesteld en het heeft 44 weken geduurd tot aan het moment waar we nu zijn.

 

– De koers begeeft zich 77.5% van zijn tijd onder de $10.500,- (107 weken)
– De koers begeeft zich 22.5% van zijn tijd boven de $10.500,- (31 weken)

Bitcoin historie

Nog één laatste horde te gaan

In de grafiek op de website van Bitcoin Debuut in het artikel is aan de rechterkant het zogeheten volumeprofiel van bitcoin weergegeven ook wel VPVR genoemd. Met hulp van het volumeprofiel kun je in één oogopslag zien welke prijsniveaus het meest significant zijn op basis van volume. Het volume profiel maakt inzichtelijk op welke specifieke prijsniveaus er veel handelsvolume is of juist weinig.

 

 

3 weken geleden slaagde bitcoin erin het belangrijke ‘Point of Control’ (POC) te doorbreken, $9.326. Dit is vanaf de bullmarkt eind 2017 de koers waarbij het meeste handelsvolume is. Wanneer we kijken naar de huidige koers zien we dat er boven de $12.000 nog maar weinig volume is. Dit komt omdat de koers hier simpelweg niet vaak komt. Dit betekent ook dat wanneer de koers het laatste stukje weerstand bij $12.000 weet te doorbreken, de weg open ligt richting $14.000 en hoger. Dit betekent ook dat de volatiliteit aanzienlijk zal gaan toenemen. Omdat er weinig handelsvolume is in dit gebied kan de koers zomaar in korte tijd $1.000 omhoog of omlaag schieten. Er staan ons minimaal 11 interessante weken te wachten, LEES VERDER……..

 

 

Het bericht “Bitcoin update: Bitcoin Koers stijgt naar zeldzame hoogte!”, verscheen  op Bitcoin Debuut

 

De meest populaire Cryptocurrency artikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij de Cryptocurrency space af op zoek naar leuke, maar vooral interessante Cryptocurrency artikelen. Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen die artikelen schrijven, zoals Bitcoin Debuut, Current Crypto, Cryptotips, DCT, Koopbitcoinhulp.nl en natuurlijk Mr. Coingrats! Zie ook hieronder in de recent verschenen uploads. 

Populaire Brokers

More To Explore