Bitcoin Debuut Update: geduld is de metgezel van wijsheid

Bitcoin update

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

De meest populaire Cryptocurrency artikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij de Cryptocurrency space af op zoek naar leuke, maar vooral interessante Cryptocurrency artikelen. Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen die artikelen schrijven, zoals Bitcoin Debuut, Current Crypto, Cryptotips, DCT, Koopbitcoinhulp.nl en natuurlijk Mr. Coingrats! Wil je deze pagina’s bezoeken en nog veel meer Cryptocurrency Artikelen lezen klik dan op onderstaande logo’s.    

Aangesloten Schrijvers

Bitcoin update

Met een correctie van -18% in de afgelopen dagen is het op zijn zachts gezegd geen goede week voor bitcoin. Maar hoe erg is het? De weeksluiting van vandaag wordt in ieder geval een hele belangrijke, zakken we verder weg of krijgen we een bounce? Geduld is een schone zaak, een spreekwoord die we allemaal kennen, ook in crypto een belangrijk basisprincipe. Diegene die de afgelopen maand ongeduldig was heeft nu verlies, terwijl de geduldige kunnen profiteren van een ultieme buy the dip kans! Hoe dit precies zit, lees je in een nieuwe Bitcoin Update!

Bitcoin Update: Einde bullmarkt voor bitcoin?

We starten vandaag met onderstaande weekgrafiek, want vandaag wordt een belangrijke dag voor bitcoin. Tijdens een bullmarkt (uptrend) dient de 20 MA als sterk support. Met ondersteuning van een oplopende 20 MA zien we een stijgende bitcoin koers. Maar wanneer de koers de 20 MA doorbreekt komt de koers in een bearmarkt (downtrend) terecht en zal vanaf dat moment tot sterke weerstand gaan leiden. Het mag duidelijk zijn dat we het liefste zien dat de koers vandaag niet onder de 20 MA uit gaat komen.

Daarnaast is te zien dat de 20 MA samenkomt met de belangrijke supportlijn rond € 9.919. Al vanaf de Bullmarkt van 2017 bewijst deze supportlijn hardnekkig te zijn. Bitcoin slaagt er maar zelden in om boven deze lijn uit te komen en langere periode te blijven. Nog een reden waarom de weeksluiting van vandaag cruciaal is. Want ook onder deze supportlijn komen we liever niet terecht, het kan dan zomaar heel wat weken gaan duren voordat de koers hier weer boven weet te komen.

Zie je de blauwe pijltjes in de grafiek? Dat was op 2 augustus 2020, hou dit in gedachte…

Bitcoin-week-grafiek

Bitcoin zakt weg, de 4-uurs grafiek

Afgelopen woensdag zakte de koers onder de 200 MA en vond support op de 200 EMA. Helaas voor korte duur want één dag later werd ook de 200 EMA doorbroken, met een flinke sell-of tot gevolg. De koers veerde op, maar het lukte niet om het grijze supportgebied, welke eerst nog als support diende, te doorbreken (bearish retest)………….LEES VERDER

Dit Artikel verscheen  als eerste op op Bitcoin Debuut! 

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen