Bitcoin dominantie maakt low sinds 12 maanden, altcoins klaar om te stijgen?

Bitcoin dominantie maakt low sinds 12 maanden, altcoins klaar om te stijgen?

Bitcoin’s dominantie is, ondanks de recente rally, in de afgelopen weken gezakt naar een nieuw dieptepunt van de afgelopen 12 maanden. Dit betekent dat de markt voor altcoins dominantie opeist en dus ruimte maakt voor mogelijk een nieuwe altcoin cycle!

 

De dominantie van bitcoin is gezakt ten opzichte van de andere altcoins. De nummer 1 cryptocurrency maakt voor 60,8%deel uit van de totale markt die op dit moment goed is voor $358,8 miljard. 

 

De dominantie van bitcoin gleed weg van een percentage van 67,11% op 11 mei en is gezakt van een relatieve piek van 69,90% op 9 september 2019; dit niveau hadden we tevens sinds maart 2017 niet meer gezien.

 

De relatieve afname van de bitcoin dominantie is te verklaren doordat de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta heftige weerstand test richting de 12 maanden high.

 

Mocht er een toestroom zijn van $11 miljard in waarde, dan zal de totale marktkapitalisatie de grens van $370 miljard doorbreken. De marktkapitalisatie is sinds mei 2018 niet zo hoog geweest. Dit zou weleens het begin van een nieuwe altcoin cycle kunnen betekenen, wat betekent dat er misschien geen beter moment is om alvast altcoins in te slaan voordat dit gebeurt.

Ondanks de sterke prijsactie van bitcoin in juli, zagen we dat de totale marktkapitalisatie van altcoins het niveau van de $140 miljard aantikte voor de eerste keer sinds 24 maanden.

 

Binance heeft in een rapport laten zien dat er meer gehandeld werd in juli en dat de sterkte terug is in de altcoin markt. Altcoins stegen van ongeveer 32% naar 40% aan volume aan Binance Futures. 

 

De toename was ook deels te verklaren door de groeiende populariteit van op Ethereum gebaseerde decentralized finance (DeFi) protocols en door de accumulatie fase van ethereum (ETH) in voorbereiding op ETH staking. In juli zagen we de waarde van coins in DeFi verdubbeld worden van $2 miljard naar $4 miljard.

 

Volgens CoinMarketCap zijn de tien grootste DeFi tokens goed voor ongeveer $7 miljard. Deze top-10 is terug te vinden in de top-50 van alle cryptocurrencies.

De meest populaire Bitcoin en Cryptocurrency nieuwsartikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij alle nieuwspagina’s af op zoek naar belangrijk nieuws! Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen zoals Crypto-Insiders en Crypto-Benelux. Bekijk hieronder de recente berichten!

Inhoudsopgave

Meer
artikelen