Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws in Discord kanaal

ADVERTENTIE

Ben jij de eigenaar van een Bitcoin en/of Cryptocurrency Discord Server en wil je graag een Nieuwskanaal toevoegen? Of ben je gewoon opzoek naar het laatste Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws van Nederlandse bodem? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres, want in dit artikel lees je hoe het laatste Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws toe te voegen aan je eigen server. Uiteraard mede mogelijk gemaakt door onze Nieuwspartner van NUBitcoin

Table of Contents

Over NUBitcoin

NUBitcoin is het meest populaire Bitcoin en Cryptocurrency Nieuwsplatform van Nederland. Dit vanwege het simpele feit je hier al het Nederlandse Nieuws overzichtelijk op een pagina vindt. Denk hierbij aan de nieuwsartikelen van Crypto-Insiders, CryptoBenelux, Newsbit, maar ook de technische analyses van Bitcoin Debuut, Bulls & Bears en Doopie Cash. Kortom niet meer diverse pagina’s afspeuren naar belangrijk nieuws, maar alles netjes overzichtelijk bij elkaar. 

NUBitcoin-nieuwswebsite

Cryptocurrency Discord

Een van de nieuwere Bitcoin & Cryptocurrency platformen vind je vandaag de dag via Discord. Voor diegene die niet weten wat Discord is? Discord is een alles-in-één oplossing! Twitter en Telegram hebben tekst en afbeeldingen, Instagram focust zich op alleen afbeeldingen en aan dit rijtje voegt Discord vandaag de dag video en spraak toe. Met andere woorden de mogelijkheden in Discord zijn vele malen groter dan bij de overige platformen. Hoewel het iets lastiger in gebruik kan zijn, zitten er tal voor extra positieve kanten aan en wegen deze voordelen zwaarder dan de nadelen. 

Zo hebben verschillende influencers inmiddels als de overstap gemaakt naar Discord. Een volledig Bitcoin en Cryptocurrency Discord overzicht vind je hier. Een van de voordelen is dat je middels Discord kunt werken met verschillende kanalen. Je kunt in het ene kanaal bijvoorbeeld een discussie starten over crypto in zijn algemeenheid en in het andere kanaal bijvoorbeeld al het Nieuws lezen. 

Nieuwskanaal Toevoegen aan uw Discord Server

Wanneer je een eigen Nieuwskanaal wilt toevoegen aan je discord server, kun je gebruik maken van de gratis feed van NUBitcoin. Hierdoor ben je 24/7 verzekerd van het laatste Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws en hoef je niet alle verschillende nieuwsproviders afzonderlijk toe te voegen om een uitgebreid aanbod te kunnen aanbieden. 

Wat je hiervoor nodig hebt zijn de volgende drie zaken: 

  1. Een eigen Discord server;
  2. Nieuws Bot;
  3. RSS feed;

Een eigen Discord Server

Een eigen discord heb je al, anders zou je waarschijnlijk niet naar deze informatie opzoek zijn gegaan. Een nieuwsbot wordt waarschijnlijk al een stuk uitdagender. Ondanks het feit er verschillende bots te vinden zijn, is het belangrijk goed te kijken naar het functioneren. Veel bots zenden namelijk ongewenste reclame mee, of leiden je eerst via een andere pagina om vervolgens pas terecht te komen op de pagina die je zoekt. 

Nieuwsbot

De Bot die wij gebruiken en waar wij al jaren zeer blij mee zijn is de bot van MonitoRSS. Deze is gratis te gebruiken en te linken aan je eigen discord server. Bezoek hiervoor de MonitoRSS Homepage en doorloop vervolgens de drie stappen beschreven op de website. 

RSS feed

Door gebruik te maken van de RSS Feed van NUBitcoin voeg je snel en eenvoudige alle nieuwsberichten toe van Nederlandse bodem. De link: https://rss.app/feeds/KHZZBpiQzXbaQCXq.xml Mocht deze link niet werken, kun je altijd even de laatste ophalen via de website van NUBitcoin.

MonitoRSS gebruiken en instellen

MonitoRSS

Op de homepage van MonitoRSS klik je op het blauwe/paarse blokje met: “Invite me”. Geef aan of je de bot een rol wilt meegeven, of niet. Dit hebben wij zelf niet gedaan, omdat wij zelf niet werken met verschillende rollen. Maar uiteraard kun je hier zelf een keus in maken. Geef vervolgens aan in welk server je de bot wilt toevoegen. Let op als je gebruik maakt van een 2-step-verification, dien je ook hier de code op te geven. 

Na het uitvoeren van deze stap is MonitoRSS gekoppeld aan jouw server en kun je terug naar het beginscherm. Dit maal klik je op het blokje: “Control panel”. Een volgend scherm verschijnt. Hier klik je onder “SERVERS” op “feeds”. 

In het nieuw geopende feedsscherm scroll je naar “ADD” waar je de URL opgeeft van het door jouw gekozen platform. In dit geval gebruiken we dus de NUBitcoin feed en kiezen ook voor een kanaal waar je de artikelen in wilt laten verschijnen. Let op je dient dit kanaal wel al gemaakt te hebben. 

Uiteraard kun je zelf nog allerlei aanpassingen maken, zoals wel of geen beschrijving. Een extra zin toevoegen en ga zo maar door. Wij gebruiken zelf alle standaard instellingen, zoals van te voren opgegeven. Wil je deze toch aanpassen, kan dit door aan de linkerkant van het scherm te gaan naar: “FEED” > “MESSAGE”. Het onderstaande scherm zal verschijnen. 

Je nieuwe Bitcoin en cryptocurrency Nieuwskanaal is nu klaar voor gebruik. Mocht je er om wat voor reden toch niet helemaal uitkomen, neem dan gerust even contact met ons op via ons Contactformulier

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie