Bitcoin kopen in 2021 hoe doe je dat en waar?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

De meest gestelde vraag op dit moment is: “Waar en hoe Bitcoin te kopen”. Nu moeten wij er direct bijzeggen dat het in 2021 een stuk ingewikkelder is geworden om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen door de nieuwe wet en regelgeving. Maar uiteraard gaan wij jullie laten zien hoe je toch snel en eenvoudig jouw eerste Bitcoin kunt aankopen.

Table of Contents

Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme

Sinds mei vorig jaar vallen cryptocurrency bedrijven en dus brokers en exchanges onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWft). Oftewel moeten deze bedrijven aan strenge regels voldoen willen ze cryptocurrencies kopen en verkopen. Ook dienen ze zich te registreren bij de Nederlandse Bank (DNB).

Op de website van de DNB kun je lezen:

Deze aanbieders van cryptodiensten mogen hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen. Hiertoe dienen ze een registratie bij DNB aan te vragen en aan te tonen dat ze aan de eisen uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977 voldoen.

De bedrijven die op dit moment zijn geregistreerd bij de DNB zijn

Cryptocurrency bedrijven 2021
Cryptocurrency bedrijven 2021 2

De meest populaire cryptocurrency Brokers van 2021

De meest populaire en dus meest betrouwbare cryptocurrency brokers dienen dus als eerste instantie aan de Wwtf wet te voldoen. De factoren die naar onze mening daarna een belangrijke rol spelen zijn: 

 • Betrouwbaarheid;
 • Handelskosten;
 • Gebruiksgemak
 • Aanbod van verschillende cryptocurrencies;
 • Gebruikerservaringen;
 • Klantenservice.

De top 4 meest populaire cryptocurrency brokers van 2021, die uiteraard aan alle wettelijke verplichtingen voldoen zijn: 

Handleiding Bitvavo 2020

Bitvavo

Het mooie aan dit Cryptocurrency platform is dat het zowel een broker- als een exchange-functie heeft, maar dat ze gebruik maakt van een fee structuur die we vaak tegenkomen op cryptocurrency exchanges. Oftewel kunnen zij zich met trots de goedkoopste cryptocurrency Broker/Exchange van Nederland noemen! Alle 50 aangeboden cryptocurrencies kunnen dan ook tegen een maximaal tarief van 0.25% verhandeld worden. Een tarief die wij nog niet eerder bij cryptocurrency brokers hebben gezien, maar alleen op exchanges. 

Naast deze lage tarieven is Bitvavo ook erg makkelijk in gebruik. Zo kun je zeer snel en eenvoudig geld storten, maar ook zo weer overmaken naar je eigen bank en/of cryptocurrency wallet-adres. Ook de Nederlandse helpdesk is zeer zeker een pluspunt. Wat natuurlijk ook erg handig is voor als je net begint met Cryptocurrencies en wat extra hulp kunt gebruiken.

De ervaren gebruikers kunnen hun hart ophalen door de aangeboden exchange functionaliteiten, die absoluut niet onder doet aan een gewone cryptocurrency exchange. Kortom dit platform is zeer geschikt voor zowel de ervaren en onervaren gebruiker. 

Maak direct een account aan bij Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis.

 Voordelen Bitvavo

 • De eerste € 1000 handel je gratis
 • Lage handelskosten van maximaal 0.25%
 • Snel geld terugboeken op je rekening.  
 • Zeer gebruiksvriendelijk.
 • Zowel Broker als Exchange functionaliteiten.

Nadelen Bitvavo

 • Zeer beknopt aanbod aan verschillende cryptocurrencies 50 in totaal;
 • Telefonische support niet mogelijk. 

Extra hulp nodig bij het registreren bij Bitvavo? Klik dan direct door naar onze Bitvavo Handleiding

Bitcoinmeester

Als er wordt gesproken over Bitcoinmeester gaat het veelal over het zeer grote aanbod aan cryptocurrencies. Oftewel onderscheid Bitcoinmeester zich van de overige cryptocurrency brokers door het enorme aanbod. Op dit moment worden er zo’n 200+ verschillende cryptocurrencies aangeboden. Het nadeel is wel dat het aankopen van deze verschillende munten, los van het feit dat dit zeer makkelijk te doen is, veel duurder is dan bijvoorbeeld bij Bitvavo. Daar je bij Bitvavo 0.25% betaalt, kan dit bij Bitcoinmeester oplopen tot wel 2%. Ondanks het feit Bitcoinmeester geen exchange functionaliteiten heeft, hebben ze wel een zeer handige tool ontwikkeld namelijk het instellen van een stop-loss. Iets wat bij andere cryptocurrency brokers dan weer niet mogelijk is.

Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester!

Voordelen Bitcoin Meester

 • Zeer groot aanbod +200;
 • Instellen van een stop-loss. 
 • Veel betaalmethoden waar uit gekozen kan worden; 
 • Klantenservice in het Nederlands;
 • Rente over je stablecoins oplopend tot 3% per jaar.

Nadelen Bitcoin Meester

 • Dure fees oplopend tot 2%;
 • Geen exchange functionaliteiten. 

Extra hulp nodig bij het registreren bij Bitcoinmeester? Klik dan direct door naar onze Bitcoinmeester Handleiding

Coinmerce

De nummer drie op onze lijst heeft onlangs haar volledige platform in een nieuw jasje gestoken en kan wat ons betreft nu zeker meedraaien aan de top van de Nederlandse en Belgische cryptocurrency broker aanbieders. Aan alle functionaliteiten is gedacht. Uitgebreide betaalmogelijkheden, stop en limit orders en ga zo maar door. Wat dat betreft verschilt deze broker niet zo veel van de bovenstaande. Ook qua assortiment is het een gedeugde concurrent van Bitcoinmeester, want op dit moment kunnen er zo’n 160 verschillende munten aangekocht worden. 

Maak direct een account aan bij Coinmerce

Voordelen Coinmerce

 • Uitgebreid aanbod van cryptocurrencies 160+ 
 • Extra functies als stop loss en limit orders
 • Volledig in het Nederlands
 • 24/7 support

Nadelen Coinmerce

 • Fees liggen tussen de 0.4% en de 2.5%;
 • Niet heel erg bekend bij het grotere publiek.

Extra hulp nodig bij het registreren bij Coinmerce? Klik dan direct door naar onze Coinmerce Handleiding

BLOX de Crypto app

Het mooie aan deze Broker is dat je direct via je mobiel bitcoin kunt kopen en verkopen. Hetgeen volgens de makers van dit platform zelf in zo’n 60 seconden is gepiept. Ook de nieuwe technologische ontwikkelingen en functionaliteiten volgen elkaar in razend tempo op.  Het is duidelijk dat Blox de grootste cryptocurrency broker van Nederland en misschien wel Europa wilt worden. Hetgeen ook goed past bij hun missie: Het toegankelijker maken van cryptocurrency bij een breder publiek, door het kopen zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Ondanks het feit de app zeer makkelijk in gebruik is, gaat dit ten kosten van de functionaliteiten zoals we die bijvoorbeeld zien bij Bitvavo, Bitcoinmeester en Coinmerce. Ook is het nu nog niet mogelijk om cryptocurrencies naar je Wallet te versturen. Wil je nu alleen bitcoin kopen en deze vasthouden voor de lange termijn, i.p.v. het traden met cryptocurrencies? Dan is dit zeker een aanrader, want zonder veel gedoe maak je een account aan en heb je binnen enkele seconden cryptocurrencies in je Wallet staan. 

Maak direct een account aan bij Blox en gebruik de promotiecode: BITCOINHELPER voor je eerste 10.

Voordelen Blox

 • Revolutionaire app voor zowel Android als iOS;
 • Zeer gebruiksvriendelijk; 
 • In 60 seconden Cryptocurrencies kopen; 
 • Ingebouwde wallets voor opslaan Cryptocurrencies;
 • Volledig in het Nederlands.

Nadelen Blox

 • Beperkt aanbod;
 • Simpel display, geen exchange functies;
 • Geen Cryptocurrencies verzenden naar eigen Wallet.

Extra hulp nodig bij het registreren bij BLOX? Klik dan direct door naar onze BLOX Handleiding

Conclusie beste cryptocurrency brokers 2021

Wat iemand belangrijk vind aan een cryptocurrency broker kan natuurlijk per persoon verschillen. Maar over veiligheid en betrouwbaarheid kunnen we het natuurlijk allemaal eens worden! Ook het voldoen aan wet en regelgeving is nog nooit zo belangrijk geworden als in 2021. Alle beschreven cryptocurrency brokers zijn Nederlandse bedrijven en voldoen aan de regels van DNB, oftewel naar onze mening zeer betrouwbare en veilige partijen om mee in zee te gaan!  

Een tweede zeer belangrijke factor in het kiezen van een geschikte broker is natuurlijk de prijs. Helaas moeten we concluderen dat hier zeker grote verschillen in waar te nemen zijn. Verschillen die wat ons betreft geen recht doen aan het huidige investeringsklimaat en die aangepakt zouden moeten worden. Zo betaal je bij de goedkoopste cryptocurrency broker, in dit geval Bitvavo, maximaal 0.25% transactie kosten en loopt dit op tot maximaal 2% bij Bitcoinmeester. 

Nu is het wel zo dat niet alle brokers dezelfde munten aanbieden en dat ook op dit vlak een groot verschil te bespeuren valt. Zo heeft Bitcoinmeester er ruim 200+ en telt BLOX er een handje vol. Handig is dus om te kijken of de munt die jij wilt aanschaffen, beschikbaar is bij een van de goedkopere Brokers. Zo nee kun je natuurlijk altijd nog de overstap maken naar een duurdere variant. 

Tot slot zijn alle hierboven beschreven brokers zeer gebruiksvriendelijk en bieden over het algemeen dezelfde functionaliteiten aan. De eens soms net iets meer dan de andere, maar dat zijn wat ons betreft minimale verschillen. 

Meer over het kopen van Bitcoin

Bitcoin kopen doe je in 2021 bij Blox en krijgt 10 euro gratis

Persbericht | Bitcoinhelper & BLOX 10 euro gratis aan eerste inleg 04 Januari 2021 | Amsterdam Bitcoin kopen is in 2021 nog nooit zo gemakkelijk geweest. Namelijk via de cryptocurrency...

Read More

Bitvavo Handleiding: Hoe Bitcoin kopen bij Bitvavo

Bitvavo Handleiding 2021. Om je bij Bitvavo te registreren en je eerste Bitcoin aan te kopen doorlopen we achtereenvolgens de volgende stappen: Ga naar registreren; Verifieer uw e-mailadres; Verifieer uw...

Read More
Bitvavo-Exchange-USP-banner-500x500

Bitvavo review en handleiding | Bitcoin kopen

Bitvavo is naar onze mening de nummer 1 Cryptocurrency Broker van Nederland. In dit artikel geven wij ons oordeel over Bitvavo. Zo kijken we naar gebruiksgemak, ondersteuning, betrouwbaarheid, veiligheid en...

Read More

Bitcoin Kopen hoe doe je dat video uitleg

Bij een Broker kunt u bitcoins en/of andere Cryptocurrency kopen en verkopen. Bij de meeste platformen zult u eerst geld moeten storten op een handelsrekening via SEPA of iDEAL. Zie...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Brokers

Het Laatste Nieuws