Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws

Bitcoin miners zien difficulty naar nieuw record stijgen, wat betekent dit? » Crypto Insiders

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

Bitcoin (BTC) miners gaan de crash van bitcoin in de nabije toekomst waarschijnlijk merken. De difficulty van het netwerk is namelijk gisteren bijgesteld en is op een recordhoogte uitgekomen. Kortom, het minen van BTC was nog nooit zo moeilijk, terwijl de prijs dus onderuit is gegaan.

Sinds juli 2021 zat de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk in een overduidelijke opwaartse trend. De rekenkracht kreeg vlak daarvoor een enorme klap nadat China een verbod op mining had opgelegd. Steeds meer miners uit andere delen van de wereld voegden zich nadien bij het netwerk nadat bleek dat het een behoorlijk lucratieve business kan zijn. En over het afgelopen jaar was deze aantrekkingskracht vooral te danken aan de stijgende bitcoin prijs.

Om ervoor te zorgen dat er gemiddeld elke 10 minuten een block met transacties aan de blockchain wordt toegevoegd, balanceert het netwerk zich automatisch middels de difficulty adjustment. Deze aanpassing vindt elke 2.016 blocks plaats. Indien de blocktijd gedurende deze periode gemiddeld lager lag dan 10 minuten, gaat de difficulty omhoog. Zodoende wordt het werk moeilijker voor miners en gaan de blocktijden dus als het goed is weer richting de 10 minuten.

Na de gestage opwaartse trend van de rekenkracht, die begin mei tevens een record bereikte, is de difficulty gisteren met 4,9% toegenomen. Het was nog nooit zo moeilijk voor miners om bitcoins te minen dus!

Bitcoin difficulty – Bron: BTC.com

Miners gaan pijn voelen na bitcoin crash

Alhoewel dit aangeeft dat het netwerk ook bijzonder veilig is, is het mogelijk dat BTC miners het lastig gaan krijgen. Door de dalende bitcoin prijs wordt het steeds minder winstgevend om te minen.

Het is hierom aannemelijk dat de hashrate in de nabije toekomst een daling zal gaan inzetten. Deze daling zal het natuurlijk op termijn weer makkelijker maken om bitcoins te minen doordat de difficulty in dat geval ook zal dalen.

Tags: Bitcoin minersDifficultyrekenkracht

Read More

Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer je dan op ons Telegram Kanaal: @Cryptocurrencynieuws 

Bekijk hier het Nieuwsoverzicht 

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders 

Populaire brokers

Populaire Overzichten

Recent Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Uw Advertentie hier

Bitcoinhelper Tweet