Bitcoin uitleg | Waar vind je betrouwbare Bitcoin informatie

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

De meest betrouwbare Bitcoin informatie overzichtelijk op een rij

Oftewel bij Bitcoinhelper vind je alle informatie over Bitcoin. Bekijk je de uitleg video: What is Bitcoin en kun je de Whitepaper van Bitcoin downloaden geschreven door Satoshi Nakamoto. 

*Praat mee over Bitcoin door een reactie achter te laten onderaan deze pagina. Let op het e-mailadres is niet zichtbaar voor overige bezoekers. 

Bitcoin Whitepaper: Een Peer-to-Peer Elektronisch Geldsysteem

De Vertaling van Bitcoin’s Whitepaper in NL

Door: BTC Direct

Overzicht. Een volledig peer-to-peer versie van elektronisch geld staat toe om online betalingen direct te versturen van de ene partij naar de andere partij, zonder dat de betaling langs een financiële instantie gaat. Digitale handtekeningen zorgen voor een deel van de oplossing, maar de grootste voordelen gaan verloren als er nog steeds een vertrouwde derde partij vereist is om dubbele uitgaves te voorkomen.

 

Wij stellen een oplossing voor op het probleem van dubbele uitgaven via het gebruik van een peer-to-peer netwerk.

Dit netwerk plaatst tijdstempels op transacties door ze te “hashen” in een constant groeiende keten van op hashes gebaseerde proof of work. De langste keten dient hierbij niet louter als bewijs van de volgorde van waargenomen gebeurtenissen, maar bewijst dat deze geleverd is door de grootste verzameling van CPU-kracht. Zolang de meerderheid van die CPU-kracht gecontroleerd wordt door knooppunten (nodes) in het netwerk die niet samenwerken om het netwerk aan te vallen, zullen zij de langste keten maken en de aanvallers te snel af zijn.

Wikipedia: What is Bitcoin

Door: Wikipedia

Natuurlijk kun je ook op Wikipedia een hoop informatie over Bitcoin vinden. Zie onderstaande inhoudsopgave.

De basis voor nieuwe gebruikers

Door Bitcoin.org

Als nieuwe gebruiker kunt u met Bitcoin aan de slag zonder de technische details te begrijpen. Als je eenmaal een Bitcoin portefeuille op je computer of mobiele telefoon hebt geïnstalleerd, zal deze je eerste Bitcoin adres genereren en kun je er meer maken wanneer je er een nodig hebt. 


Op Bitcoin.org lees alles over: 

  • Saldo’s
  • Transacties
  • Verwerking 
  • Overig

Bitcoin Whitepaper en uitleg

Bitcoin Whitepaper

Een witboek, white paper of whitepaper is een document dat beschrijft hoe overheidsbeleid, een technologie, en/of product een specifiek probleem oplost. Witboeken worden gebruikt om de lezer van objectieve relevante informatie te voorzien die wordt gebruikt voor het nemen van een beslissing.

Bron: Wikipedia

Wat is Bitcoin? Alles over Bitcoin, de blockchain en meer!

Door: Current Crypto

 

Bitcoin is een peer-to-peer netwerk dat met behulp van de blockchain technologie transacties mogelijk maakt van de ene persoon tussen de andere zonder tussenkomst van derde partijen zoals banken. Het maakt volledig decentrale transacties mogelijk en doet dit allemaal tegen lage kosten en meer privacy voor de gebruikers. Bitcoin wordt ook wel het internet van het geld genoemd. Iedereen kan deelnemen aan het netwerk zonder dat iemand hier ook maar iets aan kan doen.

Interessante Bitcoin Video's

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen