Bitcoinmeester review en uitleg 2022

Bitcoinmeester

ADVERTENTIE

Bitcoinmeester is de Nederlandse cryptocurrency exchange die zich onderscheid door het enorme aanbod aan digitale valuta. Sinds de opstart midden 2017 wist Bitcoinmeester zich al te positioneren als het platform met het grootste aanbod.  Maar ook het gebruiksgemak en de verschillende extra tools beschikbaar op deze exchange, maken dat Bitcoinmeester meedraait in de Nederlandse top. Benieuwd naar welke cryptocurrency Brokers en Exchanges er nog meer zijn? Bekijk dan ons exchange-overzicht hier. 

Table of Contents

Bitcoinmeester de exchange met het grootste aanbod

Op het moment van schrijven biedt Bitcoinmeester zo’n 200 verschillende digitale valuta aan. De bekendste ken je waarschijnlijk wel, denk hierbij aan Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, XRP en go zo maar door. Maar ook de opkomende, minder grote en populaire munten worden zeker ook aangeboden. Denk hierbij aan Storj, TomoChain en Lisk. Het fijne is dat al deze verschillende munten ook zeer gemakkelijk en snel zijn aan te kopen. 

Het platform van Bitcoinmeester is namelijk ook zeer gebruiksvriendelijk. Voor veel mensen is deze wonderlijke wereld van digitale valuta en cryptocurrencies nog een zeer abstract en complexe omgeving, wat gebruiksgemak van een platform nog belangrijker maakt. Wat ook direct opvalt, is dat het platform ook volledig in het Nederlands is. Wel zo gemakkelijk bij het aanmaken van je eigen account. 

Dit registreren bij Bitcoinmeester gaat in principe hetzelfde als bij alle andere exchanges. Na het invullen van enkele persoonsgegevens en het klikken op de bevestigingsmail ben je binnen enkele minuten al online. Door de pop-up, oftewel de zogenoemde beveiligingscheck, maakt Bitcoinmeester ook direct duidelijk zorg te willen dragen voor de veiligheid van iedere gebruiker. 

Tot slot dien je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure af te ronden. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt (Dit kan een ID-kaart, paspoort of rijbewijs zijn). Een procedure die op alle Europese exchanges verplicht zijn na het aanpassen van de wet. 

Bitcoinmeester betaalmethodes

Het aanschaffen van de digitale valuta gaat bij Bitcoinmeester natuurlijk ook via gebruikelijke betaalmethoden. Denk hierbij aan Ideal, bankcontact, Giropay en SEPA. Ook is het zo hoe meer je handelt, hoe meer korting je krijgt op de transactiekosten. Standaard betaal je 1% transactiekosten en dit wordt minder naarmate je volume hoger wordt. Zie ook onderstaande tabel. 

Ook kun je bij Bitcoinmeester direct digitale valuta onderling ruilen. Hiervoor betaal je dan de helft van de fee. Hier zit dus een standaard marge op van 0,75%. Afhankelijk van je VIP level is daar meer korting over te verdienen.

Voorbeeld:

VIP level 8 geeft 1,5% korting. Hierdoor hou je nog een fee over van 0,25%. Omdat je de helft betaalt van deze fee, betaal je voor het direct wisselen van de munten 0,125%

Het is dus goedkoper om een munt direct naar een andere munt te wisselen, dan deze munt eerst te verkopen om vervolgens een andere munt te kopen. 

Bitcoinmeester Klantenservice

Zoals al hierboven beschreven is de wereld van cryptocurrencies nog voor veel mensen nieuw. hetgeen het dan ook extra belangrijk maakt dat er op het platform een goed bereikbare klantenservice aanwezig is. Gelukkig is de support van Bitcoinmeester dan ook erg eenvoudig te bereiken. 

Op de website vind je rechtsonder een oranje knop met Support. Als je hierop klikt, opent zich een nieuw venster waar je al je vragen kunt stellen aan het support team van Bitcoinmeester. Daarnaast onderscheid dit platform zich ook door een telefonische helpdesk die op de door de weekse dagen goed bereikbaar is. Via het nummer 085-0076000 kun je dus direct al je vragen stellen. Een antwoord op je e-mails kun je doorgaans binnen twee uur verwachten.

Rente ontvangen

Iets wat natuurlijk niet onbesproken kan blijven is het feit dat je bij Bitcoinmeester rente ontvangt over jouw cryptocurrencies. Op het moment van schrijven worden er over vijftien verschillende coins rentes betaalt. Dit volgens het zgn. Staking principe. Door het uitlenen van je cryptocurrencies ontvang je dus rente. Deze percentages liggen bij Bitcoinmeester zo tussen de 2% en 10,5%. Wij van Bitcoinhelper zeggen dan wel eens gekscherend, je zou haast kunnen stellen dat het voordeliger is om spaargeld te bewaren bij een cryptocurrency broker dan bij een traditionele bank. Daar moet dan wel bij gezegd worden, dat jij je coins die zijn aangeboden voor staking niet beschikbaar meer zijn. 

Op de website van Bitcoinmeester lezen we hierover het volgende: 

De percentages zijn op jaarbasis en worden dagelijks uitgekeerd. Om uw stakes te ontvangen dient u de stakes minimaal 24 uur vast te houden. Stakes worden s nachts uitgekeerd en automatisch bijgeschreven in uw staking wallet (dus niet automatisch in uw reguliere portefeuille, hiervoor dient u de stakes los te halen). Als u de munten uit uw staking wallet haalt verliest u de stakes van die dag.

Registreren en Handleiding

Wil jij ook een account aanmaken bij deze zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency broker? Maak deze dan snel een eenvoudig aan door op deze Bitcoinmeester link te klikken. Vind je het prettiger om stap voor stap mee genomen te worden in het registratieproces? Bekijk dan zeker ook eens onze Bitcoinmeester Registratiehandleiding.

Direct Registreren
bij Bitcoinmeester

Ook direct een account aanmaken en jezelf snel registreren bij Bitcoinmeester klik dan hier

Naar de Handleiding van
Bitcoinmeester

Wil je meer hulp bij het registreren en/of het kopen van bitcoin bij deze Exchange?

*Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel en/of een artikel met affiliate links. Het is ten aller tijden belangrijk om je eigen onderzoek doen, alvorens je overgaat tot actie  met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn of haar genoemde ondernemingen en/of services. Bitcoinhelper is op geen enkele wijze verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt wordt door of in verband gebracht kan worden met het vertrouwen in goederen, diensten en/of inhoud die genoemd zijn in het gesponsorde artikel en/of worden aangeboden. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Enthousiast! Laat een reactie achter.

Advertentie

ADVERTENTIE

NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie

ADVERTENTIE