Bitcoinprijs bereikt $18.000, marktkapitalisatie vestigt all-time high

Bitcoinprijs

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Bitcoinprijs

Het was vanmiddag al te lezen op Crypto Insiders, de bitcoin (BTC) koers is door de $17.000 gebroken. Maar dat was voor de bulls blijkbaar nog niet gek genoeg! Bitcoin is namelijk vrijwel in een rechte lijn richting de volgende weerstandszone bij $17.900 gestegen. Begint de FOMO (Fear-of-Missing-Out) dan toch weer langzaam terug te komen, zoals in 2017?

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) test jarenoude weerstand

Het waren een gekke 24 uur voor de Bitcoiners! Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin namelijk nog rond de $16.000 nadat de koers zondag nog onder de $16.000 handelde. Maar op het moment van schrijven is bitcoin $17.726 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. De piek die tot nu toe werd bereikt ligt echter nog een stukje hoger, namelijk bij $17.880.

 

Zoomen we ver uit dan zien we dat bitcoin met zijn huidige prijs zich in een prijsgebied waar het lang niet is geweest. Het was op 20 december 2017 dat bitcoin voor het laatst voor de huidige prijs werd verhandeld. Slechts vier dagen in de geschiedenis van Bitcoin handelde BTC op deze hoogte.

 

Dit prijsniveau vormde echter ook weerstand in 2017, vlak voordat de $20.000 bijna werd aangetikt. De $17.900 kan daarom worden gezien als de laatste belangrijke halte voordat de all-time high (ATH) in zicht komt. Terwijl bitcoin sinds vanmiddag 15:00 in een rechte lijn naar de huidige prijs steeg, lijkt deze weerstandszone nu de deur dicht te gooien voor de koers.

Bitcoin marktkapitalisatie vestigt record

De bitcoin prijs handelt dus nog een stuk onder de recordprijs, maar de marktkapitalisatie heeft al wel zijn record gebroken. De gehele bitcoin markt bereikte namelijk een waarde van maar liefst $325 miljard. Dat de marktkapitalisatie wel een record kon vestigen heeft te maken met het feit dat er nu meer bitcoins in omloop zijn dan in 2017. De marktkapitalisatie is de bitcoin prijs vermenigvuldigd met het aantal bitcoins in circulatie.

Recente uploads

Deze vijf altcoins kunnen binnenkort uitbodemen, aldus analist

De populaire cryptostrateeg en -handelaar, Altcoin Sherpa, brengt de niveaus in kaart waar Polkadot (DOT), The Sandbox (SAND) en drie andere low-cap altcoins kunnen stuiteren en mogelijk bodems kunnen uitsnijden.Hij...

Read More
Aquari-logo

Aquari project – Verdien geld terwijl je de oceanen opschoont!

Aquari Foundation Het Aquari project is nog een jonge organisatie die tot doel heeft om alle vervuiling van de oceanen en rivieren op te ruimen en tegen te gaan. Zij...

Read More

BarnBridge verwachting: Wat gaat de BOND koers doen?

BarnBridge is een interessant project gericht op DeFi. Lees hier verder over de BarnBridge verwachting en de BarnBridge koers. CurrentCrypto | Crypto nieuws & koers verwachtingen BarnBridge is een interessant...

Read More

Franse regelgevers eisen meer anti-witwasmaatregelen van Binance

Binance moet nog veel werk verzetten voordat het hun hoofdkantoor mag vestigen in Parijs. De Autorité des Marchés Fina Read More Bitcoinmagazine is een Nederlands Bitcoin Nieuwsplatform Wil je op...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen