Crypto kopen met iDEAL hoe doe je dat 2023

crypto-kopen-met-deal

ADVERTENTIE

Omdat steeds meer mensen in crypto willen investeren dan wel hun eigen favoriete cryptocurrencies willen aanschaffen, wordt ook dit proces steeds gemakkelijker. Daar je vroeger nog allemaal wisseltrucks moest uithalen en bij een partij in het buitenland jouw cryptocurrencies moest aanschaffen, uiteraard met alle risico’s van dien, is het het vandaag de dag heel simpel. Oftewel koop je veilig en snel jouw crypto middels iDeal. Een bijkomend voordeel is dat ideal transacties direct worden verwerkt en deze transacties doorgaans kosten vrij zijn. 

Table of Contents

Hoe koop je crypto met iDEAL

Zoals hierboven beschreven koop je vandaag de dag snel en veilig jouw favoriete cryptocurrencies middels iDEAL. Maar hoe gaat dit proces nu precies in zijn werk? Allereerst dien je een betrouwbare cryptocurrency broker en/of exchange uit te zoeken waar jij jouw cryptocurrencies wilt gaan aanschaffen. Een overzicht van betrouwbare cryptocurrency brokers vind je hier. 

Houd er rekening mee dat niet bij iedere broker alle cryptocurrencies worden aangeboden. Uiteraard zijn de meest populaire munten uit de top 50 van de coinmarketcap bij de meeste broker gewoon te vinden. 

Stappenplan crypto kopen met iDEAL

 1. Bepaal in welke munt jij wilt investeren. 
 2. Zoek uit of deze munt ook bij jouw favoriete broker verkocht wordt. 
 3. Maak een account aan bij deze broker en doorloop alle registratiestappen. 
 4. Stort tegoed in je account middel iDEAL.
 5. Zet jouw euro’s om in jouw favoriete munt.

Mocht je hier niet uitkomen, hebben wij van de meeste brokers een registratiehandleiding geschreven, die ook de vinden is in ons brokeroverzicht. Wij zullen hier alvast van de meest populaire brokers de handleidingen voor je toevoegen. Registreren bij Bitvavo, registreren bij Bitcoinmeester en registreren bij Coinmerce.

Betrouwbare Brokers met iDEAL

Zoals ook in onze brokeroverzicht vermeld, zijn er verschillen veilige plekken waar jij jouw cryptocurrencies kunt aanschaffen. We zullen hieronder de top 4 broker benoemen waar jij jouw crypto kunt kopen met iDEAL.

Andere zaken die wij als criteria hebben meegnomen, voor het stempel veilige brokers, zijn: 

 • Het aanbod van de broker
 • Layout en gebruiksgemak
 • Klanttevredenheid en reviewscores.
 • Bereikbare klantenservice.

Voordelen van het gebruik van iDEAL

Het grote voordeel van iDEAL is dat de meeste nederlanders deze betaalmethode wel kennen en er dus al meerdere malen mee betaald hebben. Daarnaast is het zeer gemakkelijk in gebruik en de transacties snel. Ook geeft het iDEAL logo de meeste mensen nog steeds een gevoel van veiligheid. En dat is natuurlijk niet zomaar. Je mag namelijk geen iDEAL aanbieden in Nederland als je geen KvK-registratie hebt. Dit betekent dus dat op alle plekken waar je met iDEAL kunt betalen, er een bedrijf achter zit met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. 

Daarnaast is een iDEAL transactie bij de meeste brokers volledig gratis. Bij andere betaalmethoden wordt een vaak een percentage berekend van het totaal te storten bedrag. Dus hoe hoger het bedrag, hoe meer fee je aan deze partij. 

Welke banken ondersteunen iDEAL

De banken die iDEAL ondersteunen, zijn uitsluitend de banken die uit Nederland komen. Als je dus bij een regulier Nederlandse bank zaken doet en kan internetbankieren kun je dus ook transacties uitvoeren met iDEAL. Van de onderstaande baken weten wij dat iDEAL betalingen mogelijk zijn. 

 • ABN AMRO
 • ASN Bank
 • Bunq
 • Friesland Bank
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • RegioBank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot Bankiers

Conclusie

Kortom het aanschaffen van jouw favoriete cryptocurrencies doe je snel en eenvoudig middels iDEAL. Bijkomend voordeel van het betalen met iDEAL voor jouw munten is dat deze transacties doorgaans volledig kosteloos zijn en jij het volledige bedrag dus kunt gebruiken voor de aanschaf. Waneer je over een Nederlandse betaalrekening beschikt en toegang hebt tot internetbankieren kun je altijd betalen middels iDEAL. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie