ADVERTENTIE

Bitmex crypto logo

Cryptocurrency Exchange Bitmex review en handleiding 2021

ADVERTENTIE

Als je het over het handelen in cryptocurrency met hefboom, dan wel marge hebt vast meestal direct de naam van Bitmex. Dit is dan direct ook het grote verschil t.o.v. andere cryptocurrency exchanges, het handelen met een hefboom. De Cryptocurrency Exchange Bitmex werd in 2014 opgericht door Arthur Hayes en heeft haar hoofdkantoor in HongKong. Maar er is natuurlijk meer!

In dit artikelen nemen we deze cryptocurrency exchange verder onder de loep en kijken we naar gebruiksgemak, ondersteuning, betrouwbaarheid, veiligheid en natuurlijk aanbod. Ben je er al over uit dat je Bitcoin en/of andere Cryptocurrencies wilt kopen op deze exchange, maar heb je nog hulp nodig bij het registreren, klik dan direct door naar de Bitmex-handleiding. Direct een account aanmaken kan natuurlijk ook!

Het traden en dus handelen doe je bij Bitmex met zogenaamde contracten. Je bezit dus niet daadwerkelijk Bitcoin en/of andere cryptocurrencies, maar speculeert middels derivaten. Op deze manier is het mogelijk om een zogenoemde hefboom in te zetten waarmee jij je positie kunt vergroten. Let wel op want het traden met hefboom is zeker niet voor iedereen weggelegd, hetgeen ook de reden is wij dit absoluut afraden voor iedere beginnende trader. Ben je nieuw in crypto kijk dan ook zeker eens op de Binance exchange

Gebruiksgemak Bitmex

Daar je BitMEX en het gebruiksgemak vergelijkt met andere cryptocurrency exchanges kunnen wij niet heel veel verschillen bespeuren. Wel is het bijvoorbeeld zo daar je Bitmex met Bybit vergelijk, Bitmex er wat ouder en minder futuristisch uitziet. Maar goed dat is uiteraard een kwestie van smaak. Op het Dashboard van Bitmex kun je alle gebruikelijk tools vinden zoals je die normaliter tegenkomt op een Cryptocurrency Exchange. Ook het verplaatsen, toevoegen en/of verwijderen van het orderboek, de dieptegrafiek, de koersinformatie en alle recente trades is uiteraard mogelijk. 

Bitmex-dashboard

Tradingfees Bitmex

Zoals je weet zit het verdienmodel hem bij exchanges in de fees die worden betaalt per transactie en dit is bij Bitmex niet anders. Kortom je betaalt voor de transacties die je doet op deze exchange, zoals ook netjes op het platform van Bitmex afgebeeld. Voor Bitcoin is bijvoorbeeld de Maker-fee 0.0250% en een Taker-fee 0.0750%. Zie ook onderstaande afbeelding. 

Betrouwbaarheid Bitmex

Qua veiligheid en betrouwbaarheid zit het naar onze mening wel goed bij Bitmex. Dit platform wordt dan ook zeker hoog gewaardeerd onder de meeste cryptocurrency traders. Ondanks het feit er natuurlijk geen echte handel plaatsvind, worden er wel crypto gestort en verzonden. Maar ook dit wordt zeer nauwkeurig door het platform in de gaten gehouden. 

Het enige nadeel wat zeker met Bitmex in een adem wordt genoemd is de overload. het wel nog wel eens gebeuren dat er zoveel transacties worden uitgevoerd, daar bijvoorbeeld Bitcoin snel stijgt en/of daalt, dat het handelen dan wel het uitvoeren van orders niet meer mogelijk is. Zeker erg vervelend als je in een trade zit en je er niets mee kan doen. 

Voor- en Nadelen Bitmex

Voordelen:

  • Hoogste Volumes
  • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk;
  • Lage fees (transparant)
  • Geen kosten voor storing/verzending. 

Nadelen:

  • Niet geschikt voor beginners door hefboom!  
  • Het optreden van Overload. 
  • Matig aanbod van cryptocurrencies. 
  • Slechte publiciteit (rechtszaken).

Direct Registreren
bij Bitmex

Ook direct een account aanmaken en jezelf snel registreren bij deze exchange?

Naar de Handleiding van Binance

Wil je meer hulp bij het registreren en/of het kopen van bitcoin bij deze Exchange?

Laat een review achter! kans op 10 euro gratis Bitcoin

Overload tijdens drukte

Rated 2 out of 5
2021-06-22

Echt een verschrikkelijk platform. Als het druk is kun je geen orders meer plaatsen en dus ook niet verkopen…. Ik ga niet meer hiernaar toe

Sjaak W

ADVERTENTIE

Enthousiast! Laat een reactie achter.

Populaire Brokers

ADVERTENTIE

Bitcoinhelper Nieuwsbrief ontvangen?

Recente berichten
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE