Cryptocurrency Exchanges | Stappenplan crypto trading 1

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bitcoinhelper Academy​

Crypto Trading Stap 1

Wil je ook starten met het verhandelen van Bitcoin en/of verschillende altcoins? Dan is het stappenplan crypto trading echt iets voor jou! Want wij nemen je stap voor stap mee in het traden van cryptocurrencies. In deze eerste stap gaan we kijken naar betrouwbare en veilige cryptocurrency exchanges waarop jij je eerste trades kunt gaan maken.  

 

Na het lezen van deel 1 van ons stappenplan, weet je het verschil tussen een broker en een exchange. Weet je welke verschillende cryptocurrency exchanges er zijn. Heb je geld overgemaakt naar een exchange en heb jij je eerste trade gemaakt. Heb je de stappen nog niet doorlopen van ons beginners-programma? Dan raden wij je aan dit als eerste te doen alvorens je verder gaat met deze stap.

Broker vs Exchange

Als je over een gedegen basiskennis beschikt, zoals ook beschreven in ons beginner stappenplan, is het tijd om op onderzoek uit te gaan hoe te starten met cryptocurrency trading. In het beginnersprogramma hebben wij het o.a. gehad over verschillende cryptocurrency Brokers. Handig voor als jij je eerste Bitcoin wilt gaan aanschaffen. Deze keer zullen we het gaan hebben over cryptocurrency exchanges. Maar laten we eerst eens kijken wat nu precies het verschil is tussen deze twee. 

 

Bij een cryptocurrency broker kun je eenvoudig cryptocurrency kopen en verkopen. De meeste brokers richten zich namelijk op de beginner in crypto en richten daarop ook hun platformen zo makkelijk mogelijk in. Denk maar eens aan de cryptocurrency app van Blox, waar je in enkele minuten snel je eerste bitcoin kunt aanschaffen. Een exchange is daarentegen wat ingewikkelder in gebruik. Laten daarom ook eens kijken naar de voor en nadelen van een broker t.o.v. een exchange. 

 

Voordelen broker

 • Veelal de mogelijkheid om te betalen met  iDEAL, Bancontact en creditcard.
 • Direct mogelijk om jouw aangekochte bitcoin terug te storten op je bankrekening. 
 • Makkelijk in gebruik en voor iedere beginner zeer geschikt
 • Nederlandse klantenservice.

 

Nadelen cryptocurrency broker

 • Hogere fees dan op exchanges
 • Minder aanbod van cryptocurrencies
 • Lager handelsvolume
 • Minder functionaliteiten (limit orders, stop losses en/of marge)

Kortom het dus wel een stukje ingewikkelder om je eerste Bitcoin aan te kopen en te verhandelen op een cryptocurrency exchange. Ook de functionaliteiten t.o.v. van een broker zijn zeer uitgebreid, hetgeen maakt dat dit in eerste instantie dus flink zoeken en uitproberen is.

De verschillende Cryptocurrency exchanges

Ook zijn er een hoop verschillende cryptocurrency exchanges waaruit een keuze gemaakt kan worden. Kijken we bijvoorbeeld naar de top 10 cryptocurrency exchanges, zoals afgebeeld hierboven en beschreven op de Coinmarketcap, zien we de volgende namen staan. Binance, Coinbase, Knaken, Bitfinex, Huobi, Bithumb, bidstamp, KuCoin, Binance Us en Bittrex. Allemaal naar onze mening zeer betrouwbare en goede exchanges. 

 

Maar je zult in eerste instantie toch een keus moeten gaan maken. Als je het ons vraagt spelen de volgende factoren een belangrijke rol in de keuze voor een cryptocurrency exchange: 

 

De vijf aandachtspunten op een rij:

 

 • Reputatie – De beste manier om informatie in te winnen over een exchange is door op zoek te gaan naar gebruikservaringen en reviews van andere gebruikers. Op google en Truspilot vind je betrouwbare Exchange Reviews. 
 
 • Commissies – Cryptocurrency exchanges verdienen hun geld door het rekenen van commissie op iedere trade. Deze informatie en dus de tarieven zijn bij iedere cryptocurrency exchange op te zoeken. Voordat je een exchange kiest, is het dus belangrijk goed inzicht te hebben in de kostenstructuur. Helaas willen deze kosten nogal eens uiteenlopen bij verschillende exchanges vandaar belangrijk hier goed en rustig de tijd voor te nemen.
 
 • Betaalmogelijkheden – Vandaag de dag kun je op verschillende manieren betalen bij een cryptocurrency exchange. Dit was vroeger wel anders en kon je soms alleen cryptocurrencies verzenden. Ondanks dat de verschillen klein zijn is het altijd goed om voordat je start te controleren welke betaalmogelijkheden er allemaal zijn. Kun je bijvoorbeeld betalen met een creditcard, betaalpas, bankoverschrijving of PayPal? Als een exchange slechts een beperkt aantal betaalmogelijkheden ondersteunt, dan is het misschien niet zo handig om deze exchange te gebruiken.  Ook is het belangrijk te kijken naar de kosten van bijvoorbeeld een creditcard betaling. Deze zijn doorgaan duurder dan wanneer je bijvoorbeeld met iDEAL betaalt. Maar ook willen deze kosten per exchange nog wel eens verschillen. 
 
 • Verificatievereisten Door de nieuwe wet- en regelgeving is het bij iedere cryptocurrency exchange verplicht om je persoonsgegevens te overleggen.  Hoewel het verifiëren van identiteiten wellicht als een vervelende en tijdrovende activiteit wordt gezien, zorgt het er wel voor dat de exchange wordt beschermd tegen fraude of witwasserij. De mate van verificatie hangt ook af van de bedragen waarmee je wenst te handelen. belangrijk om hier voordat je start goed naar te kijken. 
 
 • Geografische beperkingen – Sommige exchanges bieden specifieke functionaliteiten alleen aan gebruikers uit bepaalde landen aan. Ook is het zo dat in een aantal landen niet alle Cryptomunten gekocht kunnen worden. Belangrijk voordat je start dit goed te controleren.  

De beste Cryptocurrency Exchange

Uiteraard hebben wij al wat huiswerk voor jullie gedaan en hebben wij de bovenstaande factoren per exchange geanalyseerd. De beste en naar onze mening meest betrouwbare cryptocurrency exchange is Binance. Ook vind je op deze exchange het meeste volume. Zoals ook goed te zien is in de afbeelding van de top 10 cryptocurrency exchange hierboven. Volume speelt een zeer belangrijke rol als het gaat om traden. Bij een laag volume kan er namelijk veel minder gekocht en verkocht worden. Hetgeen dus direct invloed heeft op je trade en je aan en verkooppunt.


Daarnaast kun je op Binance snel en gemakkelijk geld storten en is het platform zeer gebruiksvriendelijk. Ook het plaatsen van een OCO-order is een enorme plus t.o.v. overige exchanges. Wil je nog meer weten over deze exchange, lees dan ook zeker onze review. Ook de handleiding hoe je te registreren bij binance en je eerste aankopen te doen kan in deze uitkomst bieden. Oftewel lees deze dan ook grondig door voordat je verder gaat met de volgende stap. 


Heb je nu nog geen account op Binance maak deze dan snel en eenvoudig aan door op de onderstaande link te klikken. 

Populaire Brokers

More To Explore