ADVERTENTIE

Ledger-hardware-wallet

Cryptocurrency Stappenplan 8 | Welke Crypto Wallets te gebruiken

ADVERTENTIE

Crypto wallets! Wil jij ook starten met Bitcoin, of meer te weten komen over Cryptocurrency? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij van Bitcoinhelper hebben een heel nieuw Cryptocurrency Stappenplan ontwikkeld voor iedere beginner in Crypto! Kortom helpen wij je navigeren in deze voor jou waarschijnlijk nieuwe omgeving! Na het lezen van dit stappenplan weet je waar de belangrijkste informatie te vinden, weet je welke veilige Cryptocurrency Platformen er zijn, waar je de beste Cryptocurrency Leerprogramma’s kunt vinden, waar het Cryptocurrency Nieuws te lezen en weet je waar je snel en veilig Cryptocurrencies kunt kopen en verkopen.

Table of Contents

Stap 8: Welke Crypto Wallets te gebruiken

Nu je over een gedegen Bitcoin en Cryptocurrency basiskennis beschikt en weet welke handige Bitcoin en Cryptocurrency applicaties er allemaal zijn is het tijd om eens te onderzoeken hoe nu deze munten op te slaan. Want je zult begrijpen dat dat natuurlijk net een beetje anders gaat, dan wanneer jij bijvoorbeeld geld op een bank wilt zetten. 

 • Doel: Inventariseren van veilige en betrouwbare cryptocurrency wallets
 • Methodiek: Het lezen en uitproberen van verschillen categorieën wallets
 • Tijd:  1 week lezen en 1 week uitproberen. 
Video afspelen over Cryptocurrency-cursussen

Betrouwbare Crypto Wallets

Misschien wel een van de meest belangrijke onderdelen van dit stappenplan, oftewel het veilig opslaan van jouw aangekochte munten. En dit opslaan van jouw cryptocurrencies doet men doorgaan via drie verschillende soorten wallets. Alle met hun eigen eigenschappen, mate van veiligheid en prijs. We onderscheiden:

 1. Hardware Wallets
 2. Software Wallets
 3. Online Wallets. 
Ledger-hardware-wallet
Trust wallet logo
Trezor wallet

De Hardware Wallet

De Hardware Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft. Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat. Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is. De bekendste voorbeelden van deze hardware wallets zijn de Trezor en de Ledger. 

De Software Wallet

De Software Wallet zit mooi tussen de Hardware en Online Wallet in. Is niet zo duur al een hardware wallet, maar niet zo gebruiksvriendelijk als een online wallet. Ook is het vaak even zoeken hoe nu precies deze wallet te installeren en aan de praat te krijgen op je pc. Het voordeel van deze wallet is dat je je eigen private-keys kunt beheren. 

De Online Wallet

De Online Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is. Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen. Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie. Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn. 

Wil je nu meer weten over deze verschillende wallets, bekijk dan onze wallet pagina hier. 

Start met de Online wallet

In eerste instantie zou ons advies dus zijn om te starten met een Online Wallet daar deze het meest gebruiksvriendelijk is. Ook beschikken de meeste cryptocurrency Brokers en Exchanges over deze interne online wallets. Ben je nu van plan om grotere sommen geld in Bitcoin en/of cryptocurrency te investeren zou je naar onze mening uiteindelijk de overstap kunnen en moeten maken naar een hardware Wallet. Dit omdat deze ook het meest veilig is en jij je eigen Keys in handen hebt. Een gezegde in crypto luidt: “Not your keys is not your Money!”. 

Meer video's en achtergronden

Deze video’s zijn alleen te bekijken als Member

Kennisquiz stap 8

In deze stap, stap 8, hebben we gekeken naar de meest veilige Bitcoin en Cryptocurrency wallets.

 • Doel: Inventariseren van veilige en betrouwbare cryptocurrency wallets
 • Methodiek: Het lezen en uitproberen van verschillen categorieën wallets
 • Tijd:  1 week lezen en 1 week uitproberen. 
Als het goed is heb je nu een goed inzicht welke betrouwbare en veilige wallets er zijn. Oftewel het is er weer tijd voor om je opgedane kennis te testen. Ga bij een voldoende resultaat door naar de volgende stap, maar mocht je niet in een keer slagen neem dan rustig de hierboven beschreven informatie nog eens door.
2
Samengesteld op Door Bitcoinhelper

Bitcoin & Cryptocurrency Applicaties

1 / 6

Bitcoin en Cryptocurrency applicaties

2 / 6

De eerste applicatie die je als starter zou moeten installeren is

3 / 6

Download de Bitcoin en Cryptocurrency applicaties veilig op de website van de aanbieder

4 / 6

Belangrijk applicatie categorieën zijn o.a.

 • Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws Apps
 • Prijs applicaties
 • Broker en Exchange applicaties
 • Bitcoin en Cryptocurrency Wallets
 • Charting App's.

5 / 6

Wacht met het installeren van Broker en Exchange applicaties vanwege

6 / 6

Het handelen in Bitcoin en Cryptocurrency doe je via een Broker applicatie

Je score is

De gemiddelde score is 92%

0%

Wat is technische analyse?

In de volgende stap kijken we naar de basisbeginselen van het doen van technische Analyse. En wat is dit nu precies het doen van technische analyse Benieuwd klik dan hier om direct naar het volgende hoofdstuk te gaan.

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook onze Twitterpagina om wekelijks op de hoogte gehouden te worden over alles wat maar met Bitcoin en Cryptocurrency te maken heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Enthousiast! Laat een reactie achter.

Populaire Broker

ADVERTENTIE

NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE