Cryptocurrency Stappenplan 8 | Welke Crypto Wallets te gebruiken

Ledger-hardware-wallet

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Wil jij ook starten met Bitcoin, of meer te weten komen over Cryptocurrency? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij van Bitcoinhelper hebben een heel nieuw Cryptocurrency Stappenplan ontwikkeld voor iedere beginner in Crypto! Kortom helpen wij je navigeren in deze voor jou waarschijnlijk nieuwe wereld! Vandaag nemen we de verschillende Crypto Wallets onder de loep. 

Na het lezen van dit stappenplan weet je waar de belangrijkste informatie te vinden, weet je welke veilige Cryptocurrency Platformen er zijn, waar je de beste Cryptocurrency Leerprogramma’s kunt vinden, waar het Cryptocurrency Nieuws te lezen en weet je waar je snel en veilig Cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan.  

In dit artikel gaan wij opzoek naar geschikte en betrouwbare cryptocurrency wallets. Heb je de vorige stappen nog niet bestudeerd, raden wij je dit als eerste te doen. 

Table of Contents

Cryptocurrency-cursussen

Betrouwbare Cryptoc Wallets

Misschien wel inderdaad het meest belangrijke onderdeel van dit stappenplan. Want op deze Wallet ga jij uiteindelijk je aangekochte Bitcoin en overige cryptomunten opslaan. Laten we zeggen dat je grofweg uit drie verschillende soorten cryptocurrency Wallets moet gaan kiezen:

  1. Hardware Wallets
  2. Software Wallets
  3. Online Wallets. 
Ledger-hardware-wallet
Trust wallet logo
Trezor wallet

De Hardware Wallet

De Hardware Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft. Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat. Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is. De bekendste voorbeelden van deze hardware wallets zijn de Trezor en de Ledger. 

De Software Wallet

De Software Wallet zit mooi tussen de Hardware en Online Wallet in. Is niet zo duur al een hardware wallet, maar niet zo gebruiksvriendelijk als een online wallet. Ook is het vaak even zoeken hoe nu precies deze wallet te installeren en aan de praat te krijgen op je pc. Het voordeel van deze wallet is dat je je eigen private-keys kunt beheren. 

De Online Wallet

De Online Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is. Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen. Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie. Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn. 

Wil je nu meer weten over deze verschillende wallets, bekijk dan onze wallet pagina hier. 

Start met de Online wallet

In eerste instantie zou ons advies dus zijn om te starten met een Online Wallet daar deze het meest gebruiksvriendelijk is. Ook beschikken de meeste cryptocurrency Brokers en Exchanges over deze interne online wallets. Ben je nu van plan om grotere sommen geld in Bitcoin en/of cryptocurrency te investeren zou je naar onze mening uiteindelijk de overstap kunnen en moeten maken naar een hardware Wallet. Dit omdat deze ook het meest veilig is en jij je eigen Keys in handen hebt. Een gezegde in crypto luidt: “Not your keys is not your Money!”. 

Wat is technische analyse?

Nu je een goede basiskennis hebt. Weet waar betrouwbare cryptocurrency handleidingen, leerprogramma’s en applicaties te vinden en weet hoe je crypto veilig op te slaan. Kunnen we naar stap 9. In het volgende artikelen gaan we het hebben over het doen van Technische Analyse. Benieuwd klik dan hier om direct naar het artikel te gaan.

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook onze Twitterpagina om wekelijks op de hoogte gehouden te worden over alles wat maar met Bitcoin en Cryptocurrency te maken heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina. 

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen