MEXC Global Exchange review en uitleg 2022

MEXC-Global-Logo

ADVERTENTIE

MEXC Global is een cryptocurrency exchange die nog niet heel veel bekendheid geniet in Nederland en België. Het is een platform die is opgericht in 2018 en die de laatste jaren zeker niet heeft stilgezeten. Op dit moment is MEXC Global namelijk in 70 landen actief en bedient ze zo’n 6 miljoen gebruikers. Benieuwd wat deze Bitcoin en Cryptocurrency exchange allemaal te bieden heeft? In dit artikel lees je de ins en outs. Andere Bitcoin en Cryptocurrency exchanges bekijken? Deze vind je in ons Broker en Exchange overzicht.

Table of Contents

MEXC Global

Op de website van MEXC Global lezen we dat het platform zich richt op leveren van hoogwaardige kwaliteit aan haar gebruikers en hiervoor gebruik maakt van een megatransactie-matchingtechnologie. Het team van MEXC Global bestaat volledig uit mensen uit de financiele- en Blockchainwereld, hetgeen zorgt voor veel expertise en kunde. Op moment van schrijven bedient MEXC Global zo’n 6 miljoen gebruikers en is actief in 70 verschillende landen. Geen wonder dus dat deze exchange met de wereldtop kan meedraaien en ook draait, zoals te zien op de Coinmarketcap.

MEXC-Coinmarketcap

Het platform van MEXC Global biedt ook tal van verschillende mogelijkheden voor zowel de startende crypto enthousiasteling, als de ervaren trader. Zo is het mogelijk om te handelen via een Spot- en Marginaccount. Zijn er zo’n 370 munten beschikbaar en worden er regelmatig nieuwe projecten toegevoegd waarbij de categorieën DeFi en NFT zeker niet worden overgeslagen. Vind je er Leveraged EFT’s en kan er tot slot een passief inkomen verdient worden middels verschillende staking- en savingsopties.

Functionaliteiten & Gebruiksgemak

Wanneer je al een tijdje meegaat in de Bitcoin en cryptocurrency industrie zul je merken dat het platform van MEXC veel weg heeft van de top exchanges en platformen van dit moment. Oftewel zien we dezelfde functionaliteiten en gebruiksgemakken bij MEXC als bijvoorbeeld bij een Binance en/of Bybit. Denk hierbij aan verschillende Chart-opties, een uitgebreid Order Book, het makkelijk plaatsen van orders en het snel aanpassen van de marge. 

Kostenstructuur en Betalen

Qua kosten zit je ook zeker goed bij MEXC, want ze hebben een vrij overzichtelijke kostenstructuur. Deze structuur is niet zoals bij vele exchanges gebaseerd op een spread, maar enkel op een maker en taker fee van 0,20%. Ook kun je extra korting krijgen op de tradingfees daar je net zoals bij Binance eigen exchangemunten bezit. Bij MEXC zijn dit de MX-Tokens. Deze tokens hebben een total supply van 1 miljard, waarvan er op dit moment zo’n 100 miljoen in omloop zijn. Ook is de prijs van MX in de afgelopen jaren hard gestegen. Van $0.10 cent bij listing tot $2,35 vandaag de dag.

$1,000 USDT BONUS

MEXC-Bonus

Net zoals bij andere platformen kun je bij MEXC Global ook in aanmerking komen voor extra bonussen. Dit doe je door een aantal simpele taken uit te voeren, zoals ook hierboven afgebeeld. Wanneer je namelijk jouw eerste 300 dollar stort krijg je 5dollar gratis. Sowieso krijg je een bonus van $10 en 10% korting op je tradingfees daar jij je vandaag nog registreer en gebruik maakt van onze affiliatelink. 

Een account aanmaken bij MEXC

Een account aanmaken bij MEXC is even gemakkelijk en snel als bij iedere andere exchange. Denk er wel om dat je ook bij deze exchange een aantal verificatie stappen dient te doorlopen. In tien stappen van een account aanmaken tot je eerste trade bij MEXC:

  1. Ga naar het MEXC-platform en klik op Sign Up.
  2. Vul je e-mailadres in.
  3. Vul de verificatie code in (via de mail ontvangen)
  4. Kies een wachtwoord voor je account.
  5. Ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  6. Log in bij MEXC.
  7. Navigeer naar KYC-checks.
  8. Doorloop de identificatieprocedure.  
  9. Stort fiat of crypto op de exchange. 
  10. Maak je eerste trade!

MEXC Global Links

Contact opnemen met MEXC Global is ook zeer eenvoudig. Uiteraard kun je gebruik maken van de klantenservice button op de exchange zelf, maar ze zijn ook zeer actief via verschillende socialmedia kanalen. Enige nadeel is dat al deze platformen en klantenservice volledig in het Engels zijn.

Voor- en Nadelen MEXC Global

Zoals hierboven beschreven biedt het platform van MEXC Global tal van voordelen. Denk hierbij aan het gebruiksgemak en de verschillende functionaliteiten die dit platform biedt. Maar ook aan het grote aanbod van verschillende cryptocurrencies die worden aangeboden. De nadelen zijn wat ons betreft alleen land geboden. Wij nederlanders vinden het nu eenmaal prettig om een storting te doen middels iDeal. Ook het niet aanwezig zijn van een Nederlandse klantenservice is natuurlijk een lokaal probleempje. 

Latest Twitter Posts

Registreren en Handleiding

Direct Registreren
bij MEXC

Ook direct een account aanmaken en jezelf snel registreren bij MEXC Global klik dan hier

Naar de Handleiding van
MEXC

Wil je meer hulp bij het registreren en/of het kopen van bitcoin bij deze Exchange?

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Premium Partners
Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie