ADVERTENTIE

Cardano ADA kopen

De Cryptomunt ADA – Cardano kopen waar doe je dat?

ADVERTENTIE

De Cryptomunt ADA, oftewel de Altcoin Cardano is het afgelopen jaar met maar liefst 1500% gestegen. Wel zien we dat op moment van schrijven ADA met een flinke correctie bezig die deze munt heeft teruggebracht van zijn ATH rond de $2.74 naar $1.23 nu. Als we teruggaan naar het begin van dit jaar zagen we dat de prijs in januari stond rond de $0.30 cent en dus een enorme stijging heeft ondergaan. Zie ook onderstaande chart (Bron: Tradingview)

ADA-Caradno

De Cryptomunt ADA de concurrent van Ethereum

Cardano (ADA) is een gedecentraliseerd platform dat complexe programmeerbare waardeoverdrachten op een veilige en schaalbare manier mogelijk maakt. Oftewel is een soort van betere variant van Ethereum en dus gedeugde concurrent. Het zal geen toeval zijn dat de grondlegger van ADA ook een van de oprichters is geweest van Ethereum. 

Cardano wordt ondersteund door drie organisaties. De Cardano Foundation is een onafhankelijke, in Zwitserland gevestigde organisatie die toezicht houdt op de ontwikkeling van het Cardano-ecosysteem, IOHK ontwerpt en bouwt Cardano en Emurgo is het bedrijf die Cardano ondersteunt bij alle commerciële activiteiten.

De roadmap voor ontwikkeling van Cardano is onderverdeeld in vijf tijdperken: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire. Hoewel elk afzonderlijk tijdperk zijn eigen set functionaliteiten heeft die in opeenvolgende volgorde in meerdere code-releases zullen worden ontwikkeld en ondersteund, is de ontwikkeling van elk tijdperk parallel en gelijktijdig voor de verschillende systemen. Cardano heeft ook een eigen blokverkenner, waarmee gebruikers de geschiedenis van ADA-transacties die openbaar op de blockchain zijn vastgelegd, kunnen controleren.

Waar kun je de Cryptomunt ADA kopen?

Gelukkig is ADA bij de meeste cryptocurrency exchanges en Brokers te koop. Ben je nog relatief nieuw in crypto raden wij je aan te kiezen voor een Nederlandse Cryptocurrency Broker en niet  een buitenlandse exchange zoals bijvoorbeeld Binance. De broker waar wij veelal mee werken en waar je ADA gemakkelijk en snel kunt aanschaffen zijn: 

Bitvavo

Bitcoinmeester

Litebit.eu

Coinmerce

Disclaimer: Let op dit is een ouder review vanwaar de prijzen kunnen afwijken van de huidige koers. 

ADA kostenoverzicht

Als we kijken naar de handelskosten zien we dat Bitvavo de goedkoopste is met 0.25 cent, gevolgd door Coinmerce met 0.30 cent, Litebit met 0.42 cent en van Bitcoinmeester is het niet helemaal duidelijk wat we nu precies moeten betalen. Wel zien we dat we daar 845 ADA krijgen wat verre weg het minste is, gevolgd door Litebit met 851, Coinmerce 861 ADA en ook Hier zien we dat Bitvavo het beste scoort, 874 ADA voor 100 euro. 

Kortom naar onze mening kunt je ADA het beste bij Bitvavo aanschaffen. Wanneer je je nu registreert hoe je ook nog eens over de eerste 1.000 euro geen handelskosten te betalen. Oftewel kost deze aanschaf nog minder! 

Cryptocurrency Broker reviews

Bitvavo
review

5/5

Bitcoinmeester
review

5/5
5/5
5/5

Wil je toch actief traden met ADA?

ADA is natuurlijk op de meest gangbare cryptocurrency exchanges te vinden. Naar onze mening is het belangrijk te kiezen voor de exchange waar het meeste handelsvolume te vinden is. Het volume niet alleen voor ADA, maar zeker voor de meeste cryptocurrencies, is het grootst op Binance.  Oftewel is het  hier het meest voordelig om ADA te kopen en te verkopen. Voor meer informatie:

Een ander goed alternatief is ByBit. Mocht je nog geen ervaring hebben met traden is deze optie af te raden daar het een leverage platform is.  Voor meer informatie:

Er zijn natuurlijk meerdere internationale exchanges waar je terecht kunt om ADA te kopen. Hiervoor verwijzen wij je door naar ons exchange overzicht, waar je de meest populaire en betrouwbare cryptocurrency exchanges op kunt vinden. 

Binance
Review

5/5

ByBit
Review

5/5
5/5
5/5

Alternatieven voor ADA

Er zijn een aantal verschillende goede alternatieven derde generatie blockchain projecten geschikbaar. De bekendste is natuurlijk EOS. Een ander is een bekend Chinees project, te weten NEO. Tot slot zoals ook hierboven beschreven is Ethereum  gedeugde concurrent. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers

ADVERTENTIE

Bitcoinhelper Nieuwsbrief ontvangen?

Recente berichten
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE