Wanneer Altcoinseizoen? Een handig hulpmiddel is de Altcoin Seizoenindex

Altcoinseizoen index

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Cryptocurrency Artikelen | Altcoin Seizoenindex Bitcoinhelper door Admin

Een van de vragen die zo nu en dan weer op popt, is de vraag: “Wanneer is het Altseason?” Oftewel wanneer kunnen we ons opmaken voor een Altcoin Seizoen? Om deze vraag te kunnen beantwoorden heeft Blockchaincenter.net een heuse Altcoin-seizoenindex gemaakt. Benieuwd of er nu al sprake is van een Altseason, in dit artikel de antwoorden! 

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Altcoins

Wat is een Altcoinseizoen

Om de bovenstaande vraag te kunnen beantwoorden  is het belangrijk te weten wat nu precies een Altcoinseizoen is. Het heeft in ieder geval met Altcoins te maken, oftewel hebben we het over alle munten, behalve Bitcoin. Tijdens een Altcoinseizoen maken verschillende munten flinke stijgingen door. Kenmerkend ook is dat deze stijgingen elkaar snel opvolgen en dit in een korte tijd plaatsvind. 

 

Tijdens dit seizoen  presteert Bitcoin meestal wat minder, waardoor men vaak de overstap maakt van Bitcoin naar Altcoins. In de markt neemt dus de vraag naar Altcoins toe, hetgeen ook weer een teken is voor andere om te investeren in deze munten. Een soort domino-effect zou je kunnen zeggen. Een precieze tijdsaanduiding is lastig te geven aan dit fenomeen. Het komt en gaat en als het er is kan het ook zo maar weer snel wegzijn. 

 

Zaak is dus om je altcoins te kopen net voor of aan het begin van het Altcoinseizoen en natuurlijk weer te verkopen voor dat het voorbij is. 

De Altcoin Seizoenindex

Omdat het dus vrij lastig is om te bepalen of we nu kunnen spreken van een Altcoinseizoen heeft Blochchaincenter.net een handige tool ontwikkeld om ons hierbij te helpen. De Altcoin-Seizoenindex. Oftewel kun via hun website zien of we al in een Altcoinseizoen zitten, ja dan wel nee.

 

Op dit moment staat de teller nog op 12 en is er sprake van een Bitcoinseizoen. Ook als we kijken naar de jaar index zien we dat het toch het jaar van Bitcoin is geweest! Ook in de onderstaande grafiek is goed te zien dat er absoluut nog niet gesproken kan worden over een Altcoinseizoen. We bevinden ons nog aan de onderkant in het blauwe gedeelte. 

 

De vraag die je je wel alvast kan stellen, zou dit de start kunnen zijn van een nieuwe trend naar boven? 

Gelukkig zijn er nog wel een aantal munten volgens de site die aangeven dat er sprake zou kunnen zijn van een op handen zijnde Altcoinseizoen. Worden dit er meer is de kans natuurlijk groter de de index uiteindelijk overslaat van Bitcoin naar Altcoins. De volgende zes altcoins hebben een zeer goede periode (90 dagen) achter de rug. Litecoin + 162.1%, CEL + 430.7%, ZIL +277,0%, DCR +195.2% en NEXO +274.2%.

 

Kijken we naar afgelopen jaar zien we dat de lijst al langer wordt. We zien o.a. Ethereum, ADA, DGB en ICX op deze lijst staan. Zie ook onderstaande afbeelding. 

Recente uploads

Bitcoin koers vindt weerstand bij $42.000 | Wat doet de prijs van BTC deze week?

Bitcoin Magazine NL voorziet je van de laatste technische analyses en interviews met key players in de cryptowereld. Dit doen we met verschillende rubrieken: In Koerskijken neemt John van Meer,...

Read More

CryptoCoinTalk: Bitcoin correctie of beweging richting $49.000?

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Vandaag weer een nieuwe Bitcoin koers video… Read More CryptoBenelux is in november 2017 gestart als Facebook...

Read More

Vontobel Bank CEO zegt dat klanten geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies

Zeno Staub, CEO van Vontobel Holding AG, heeft in een interview bekendgemaakt dat klanten van het bedrijf geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies… Read More CryptoBenelux is in november 2017 gestart als Facebook community....

Read More

Centrale Bank erkent dat bitcoin en cryptocurrency’s gevaar voor Europese stabiliteit kunnen vormen – BTC Direct | Nieuws

De gouverneur van de Centrale Bank van Ierland ziet bitcoin en alle andere cyrptocurrency’s als een bedreiging voor de Europese financiële stabiliteit. Gabriel Makhlouf zei ook dat de eurozone heel dicht...

Read More

Populaire Brokers

More To Explore