Bitcoin en Cryptocurrency Nieuws

Europese Commissie wil geen grote euro stablecoins » Crypto Insiders

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

Als je kijkt naar wat er in de wereld van cryptocurrencies te krijgen is aan stablecoins, dan is het niet veel soeps. Afgezien van wat stablecoins, die de waarde van bijvoorbeeld goud of zilver kopiëren, zijn er bijna alleen maar stablecoins op de Amerikaanse dollar. Als je dit leest, gebruik je vermoedelijk eerder de euro, maar het is moeilijk om aan euro stablecoins te komen. De Europese Commissie wekt nu de indruk dat dit zo zal blijven.

Nee tegen grote euro-stablecoins

Dat schrijft CoinDesk, die claimt een rapport te hebben ingezien omtrent de regulatie van stablecoins. Het onderzoek is afkomstig van de Europese Commissie, maar is nog niet gepubliceerd. Het is een zogenaamde ‘non-paper’, die niet de officiële positie van de commissie vertegenwoordigt. Hiermee probeert het vermoedelijk discussie te bevorderen, wat moet resulteren in betere regulaties. CoinDesk heeft met twee individuen gesproken die de inhoud van het rapport hebben bevestigd.

Euro-stablecoins, die niet afkomstig zijn van de Europese Centrale Bank (ECB), worden niet helemaal verboden, volgens CoinDesk. In plaats daarvan heeft de commissie als doel om stablecoin-uitgevers te beperken tot maximaal 1 miljoen transacties per dag. De crypto-krant impliceert dat de marktwaarde verder niet boven de 200 miljoen euro uit mag komen.

Achterliggende reden

Uiteraard zou het rapport niet alleen het stimuleren van discussies als doel kunnen hebben. Het zou ook kunnen dat de commissie hiermee aangeeft dat het geen grote stablecoins wil hebben. De VS lijkt deze stablecoins vooralsnog wel toe te staan. Momenteel is tether (USDT) nog altijd de grootste stablecoin met een marktwaarde van zo’n 82 miljard dollar. Dat is veel meer dan een theoretische limiet van 200 miljoen euro.

Een euro-variant die net zo groot is zou voor de ECB betekenen dat het gezichtsveld verliest. De ECB geeft natuurlijk de euro uit en wil zelf de touwtjes in handen hebben wat de euro betreft. Zelfs als een stablecoin een onderpand met evenveel euro’s heeft, zou dit de invloed van de ECB kunnen verminderen.

Europa is van plan om binnenkort ‘Markets in Crypto Assets Regulation’ (MiCA) regelgeving door te voeren. Het fiasco met TerraUSD (UST) en terra (LUNA) kan mogelijk de druk op dit proces opvoeren. Het fiasco geeft aan waarom sommige toezichthouders stablecoins willen reguleren. Er lopen ook discussies over het reguleren van diensten met crypto als bankenproducten.

Tags: EUEuroEuropaRegulatieStablecoins

Read More

Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer je dan op ons Telegram Kanaal: @Cryptocurrencynieuws 

Bekijk hier het Nieuwsoverzicht 

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders 

Populaire brokers

Populaire Overzichten

Recent Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Uw Advertentie hier

Bitcoinhelper Tweet