ADVERTENTIE

Gulden 1

Florin $XFL – Crypto als Store of Value in puurste vorm

ADVERTENTIE

Florin $XFL is net als Gulden een gebruiksvriendelijke en toegankelijke crypto. Als community lid constateer ik dat velen de potentie van het Florin project echter flink onderschatten. Gezien zowel Gulden als Florin elkaar enorm kunnen versterken, draagt het informeren van het bestaan van Florin bij aan verdere ontwikkeling van de Gulden blockchain, wallets en overige toepassingen. Dit is ook vice-versa. Ik kom later in dit artikel terug waarom dit zo is. Ik zal proberen om met onderbouwing mijn persoonlijke visie van Florin te benoemen. Dit is dan ook mijn persoonlijke verwachting waar geen garanties of rechten aan kunnen worden ontleend.

Wat is Florin $XFL?

Allereerst is het handig om te benoemen wat Florin is evenals een stukje geschiedenis van het project.

Florin (3 cijferige currency code XFL) is een crypto ontworpen voor waarde. Het hoofddoel van Florin is daarom het worden en zijn van een sterk Store of Value project. Schaarste is één van de belangrijkste aspecten van Florin. De maximale supply van Florin is met 210.000 stuks (1/100e van de maximale supply van Bitcoin) dan ook zeer schaars te noemen. Op dit moment is de huidige (circulating) supply ongeveer 130.000 XFL, ofwel 61% van de max supply.

De Florin-code is een fork van het Gulden project ($NLG, 2014). De oorspronkelijke naam van het Florin-project was Novocurrency ($NOVO) gezien het concept van een gelijkmatige verspreiding bij een ICO nieuw was. In mei 2021 vond er een naam/merkverandering plaats naar Florin. Een naam die meer passend is bij het doel van het project. In de 2019 ICO-periode van Florin (toen nog Novo) gold een afnamelimiet van 2000 munten per persoon middels KYC en bankverificatie. Dit zal op de lange termijn bijdragen aan prijsstabiliteit. Door dit limiet was het voor een persoon niet mogelijk om een grote positie in te nemen waarbij men bijvoorbeeld 30% van de markt in handen zou verkrijgen, een fenomeen wat men vaak terug ziet in nieuwe projecten. De zogenoemde ‘Whales’ die de markt manipuleren voor eigen gewin.

Middels CPU-mining is het zelf mijnen van Florin voor iedereen toegankelijk. Gecombineerd met holding (witness Gulden) resulteert dit in een extreem veilige blockchain met een zeer laag energieverbruik. Dit is iets waarin de techniek van Florin en Gulden zich onderscheiden van alle andere cryptocurrency projecten. De community heeft met deze projecten dan ook iets zeer bijzonders in handen. Namelijk het hebben van relatief kleine proof of work blockchains waarbij de veiligheid van het netwerk op een volledig decentrale wijze zeer goed gewaarborgd is.

Gulden BV (Centure BV) staat bekend om zeer gebruiksvriendelijke wallets (apps) aan te bieden waarbij het aankopen van munten gedaan zo simpel kan zijn als het geven van een druk op de koopknop. Het in-app aankopen van Florin is recent mogelijk geworden. Alleen iOS in app aankopen laat nog even op zich wachten. Maar op Android en de desktop wallets kan het al wel (op dezelfde wijze als Gulden worden aangekocht vanuit de apps, met een BTC-Direct account dus). De app Florin is zowel beschikbaar in de Google App of Apple Playstore. De linkjes hiervoor, evenals de linkjes voor de desktop wallets, staan op

Het effect van in app aankopen op de vrije markt

Ook denk ik dat het concept wordt onderschat dat (toekomstige) aankopen vanuit in-app ook grotendeels van de handelsmarkt worden gekocht. Al is de vraag nu nog klein, de vraag hoeft maar een beetje te groeien (marketing of een extra exchange listing) en we kunnen meteen een effect gaan zien op de koers.

Florin $XFL Halving

 

Iedere 4 jaar is er een halving van de blok beloningen bij zowel Florin als Gulden. Recentelijk is de eerste halving geweest bij Florin waarbij de mining rewards naar 0.025 XFL zijn gereduceerd en de Holding rewards naar 0.075 XFL. Het effect van een halving duurt vaak een periode voordat het effect op de markt en koers duidelijker zichtbaar wordt. Ik zal volgende maand een apart blog schrijven van het verwachte effect van de halving(s) bij Gulden en Florin aangezien hier veel over uiteen te zetten is.

Airdrops

Er zullen meerdere airdrop rondes volgen in de komende jaren voor Florin bezitters, tot het restant wat hiervoor geserveerd is volledig verspreid is onder gebruikers.

Op korte termijn zal een eerste airdrop volgen voor holders die hun Florin vastzetten of hebben vastgezet in een holding account. De exacte vereisten voor deze airdrop zijn nog niet bekend, maar ik neem zelf aan dat een account dat voor 2 of 3 jaar is vastgezet in aanmerking zal komen voor deze airdrop(s).

Ook in de toekomst worden er Florin airdrops verzorgd aan holdings accounts om ook nieuwe gebruikers te belonen om hun verkregen Florin vast te zetten. Dus van een (kleine) investering (nu) kunnen mensen meerdere malen “gratis” Florin ontvangen in de toekomst. En die (gratis) verkregen Florin zouden ook weer kunnen worden vastgezet of toegevoegd aan een bestaand holding account. Ik vergelijk dat met een soort rente op rente.

Het vastzetten van Florin is al mogelijk vanaf 30 munten (dat is bij huidige koers zo’n €200,-).

Market cap, Store of Value projecten XFL & NLG

Florin en Gulden behoren beiden tot het rijtje van Store of Value (SOV) projecten, waarbij Bitcoin en Litecoin de twee meest bekende SOV projecten zijn. Ik zie een toekomst voor mij waarbij zowel Florin als Gulden een marketcap hebben van meer dan 1 miljard €. Op het moment van schrijven is de marketcap van Florin nog onder de 1 miljoen € (schommelend tussen de 400–500k € circulating waarde). Ik zie de waarde per Florin op de langere termijn dus minimaal 1000x over de kop gaan. Op het moment van schrijven is 1 Florin ongeveer €6,-. We spreken dan over een koers van meer dan €6000,- per Florin. De total max supply is 210.000 Florin, wat erg schaars is. Om een indicatie te geven over de haalbaarheid van 1 miljard market cap voor zowel Gulden als Florin: Er staat alleen op de Nederlandse spaarrekeningen al meer dan 400 miljard €. Ik zie een deel hiervan zeker in Store of Value projecten gaan vloeien en daarbij zie ik Gulden als Florin als goede kandidaten. En dan hebben we het niet eens over de rest van het “fiat geld” in de wereld.

Florin $XFL en Gulden versterken elkaar

Veel mensen zien nog niet in hoe de projecten elkaar versterken. Ik ben dit zelf al vrij snel in gaan zien en kon het idee loslaten dat ontwikkeling en bekendheid van één ten koste zou gaan van het ander. Het integendeel is waar. De projecten hebben een vrijwel identieke code. Wat voor het één ontwikkeld wordt, kan ook voor bij het andere project geïmplementeerd worden. Zo profiteren beide projecten van verdere groei. Het zijn geen concurrenten van elkaar maar juist collega’s die elkaar aanvullen. Zo is Florin puur gericht als een waarde opslag project, waarbij Gulden weer toegankelijker en geschikter is als betaalmiddel en voor toepassingen als NFTS en Dapps (decentralized apps).

De ontwikkeling van zowel Gulden als Florin zijn absoluut van hoog niveau. Dat niveau van beide projecten zal in de toekomst nog veel meer groeien. Vroeg of laat wordt kwaliteit een keer erkend en opgepakt door een groter publiek. Tot die tijd is het aan ons als community om anderen te informeren over het bestaan van beide projecten.

Community en handige linkjes

Heb jij vragen over Florin of Gulden? Je kan je vragen stellen in het #florin kanaal op de Gulden Slack of op de Florin Slack. Om jezelf aan te melden voor de Gulden Slack zie:

(official)

(non-official)

Disclaimer: Ik geef nooit financieel advies. De gedeelde informatie is altijd louter informatief en educatief bedoeld waarin ik persoonlijke meningen en gedachten deel. Verstrekte informatie of meningen vanuit mijn kant vormen geen openbaar bod of een verzoek om effecten of financiële instrumenten aan te schaffen. Ik kan en mag namelijk geen persoonlijk financieel advies geven en geen enkele uitlating is dan ook zo bedoeld. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen enkele verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door fout of toedoen naar aanleiding van gedeelde informatie die van mij afkomstig is. Bij een eventueel persoonlijk contact zijn uitspraken nooit als een persoonlijk financieel advies te beschouwen.

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Populaire Broker

ADVERTENTIE

NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE