ADVERTENTIE

Grote zorgen over de Cryptocurrency Exchange Binance – Wat zijn de alternatieven

ADVERTENTIE

De Cryptocurrency markt staat al een tijdje onder druk, niet alleen door de tegenvallende cijfers maar zeker ook door de druk die door de regelgevers wordt uitgevoerd op de Cryptocurrency Exchange Binance. Op moment van schrijven worden er namelijk door verschillende landen grootschalige inspecties uitgevoerd op de legaliteit van dit handelsplatform.

 

Autoriteiten uiterst kritisch op Binance

Zo heeft de Poolse toezichthoudende een bericht uitgegeven over de risico’s en gevaren van het handelsplatform van Binance.

Op geen enkele wijze staat dit platform en haar activiteiten onder toezicht van lokale autoriteiten waardoor burgers hun geld onomkeerbaar kunnen kwijtraken. 

Ook een van de grootste banken uit het Verenigd Koninkrijk de Santander verbood Binance gebruikers al eerder om betalingen te doen aan deze cryptocurrency exchange. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, gaf ik een reactie weer dat de huidige druk op zijn bedrijf te wijten is aan de onzekerheid in de algemene regelgeving omtrent cryptocurrencies. Hij voegde hier tevens aan toe dat Binance alles in het werk stelt om compatible te zijn met de lokale wet en regelgeving. 

Maar ondanks deze woorden van CZ besloot ook het Britse Clear Junction, een wereldwijde aanbieder van betalingsoplossingen, geen diensten meer te verlenen aan de exchange. Hieronder vallen dus ook de SEPA-betalingen. Via SEPA-betalingen kunnen alle Europeanen namelijk makkelijk euro’s storten en opnemen, hetgeen nu dus niet meer mogelijk is op dit platform. Het bedrijf voegt hier tevens aan toe, zo valt ook de lezen in het artikel op BTC Direct: 

‘We hebben besloten om zowel GBP- als EUR-betalingen op te schorten en zullen geen stortingen of opnames meer faciliteren ten gunste van of namens het cryptohandelsplatform. Clear Junction handelt volledig in overeenstemming met de FCA-voorschriften en richtlijnen met betrekking tot het afhandelen van betalingen van Binance.’

Tot op de dag van vandaag hebben we nog geen verder inhoudelijke reactie gezien vanuit de hoek van de Exchange. Alleen en wat opmerkelijke tweet. Zie de afbeelding hieronder.

Hoe nu verder voor en met Binance

Hoe nu verder is de vraag die hard klinkt vanuit de Cryptocurrency Community, zeker daar Binance hier ogenschijnlijk laconiek mee lijkt om te gaan. DTC Crypto Trading, een Nederlands Cryptocurrency platform, was deze week ook al kristich en vroeg Binance hier eens echt inhoudelijk op te reageren i.v.m. met een loze Tweet te komen. 

Beste CZ, ik denk dat veel van ons onlangs wel willen weten hoe jij en Binance om zullen gaan met problemen omtrent de regelgeving in diverse landen? Wat ga jij in het werk stellen om dit nu echt eens op te lossen?  – DTC CRYPTO TRADING

Maar ook vanuit de internationale gemeenschap wordt om duidelijkheid gevraagd en gaat het van kwaad tot erger, zo lezen we op Reddit. “Binance heeft al onze funds gestolen, daar het niet mogelijk meer is deze van de exchange te halen”. Het advies: Haal al je funds van deze exchange en kies voor een wel gereguleerd bedrijf.

Binance zou zich moeten melden bij DNB

Simon Lelieveldt, veelzijdig technisch bedrijfskundige met ruime vakkennis en ervaring over bankieren, toezicht en innovatief betalingsverkeer, gaat een stap verder zo lezen we in het artikel van Lekkercryptisch.

Binance vermijdt jurisdicties en de werking van de wet actief. Hun gedrag wijkt af van andere grote spelers, zoals Kraken en Coinbase. Ze zeggen wel gebruikers te beschermen, maar dat zijn praatjes voor de vaak.

In de wandelgangen wordt zelfs al eens de term ‘witwasfabriek’ gebruikt. Dit door het grote aanbod van discutabele verhandelbare assets die op deze exchange verhandelbaar zijn. De oplossing volgens Lelieveld is een registratie bij de DNB, maar dat zou nog wel eens jaren kunnen duren. 

Kortom er zijn grote zorgen op dit moment voor en over Binance. In de tussentijd raden wij alle gebruikers aan het nieuws goed in de gaten te houden en spaarzaam te zijn met de funds die je op deze exchange laat staan. Een gewaarschuwd mens telt in deze voor twee! 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers

ADVERTENTIE

Bitcoinhelper Nieuwsbrief ontvangen?

Recente berichten
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE