Gulden in het Financieel dagblad

gulden-logo

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

In het kort

– Er zijn wereldwijd meer dan 5200 cryptovaluta’s in omloop.
– Volgens experts is het heel makkelijk om een munt te creëren ‘binnen een dag’.
– Het gevaar van ‘pump en dump’-acties ligt op de loer bij alternatieve crypto’s.

Nederlandse altcoins zijn schaars

Voorbeelden van Nederlandse altcoins zijn schaars. Bekend is dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de ontwikkeling van en partijmunt laat onderzoeken. Een woordvoerder meldt het FD hier pas meer over te vertellen ‘ als we in een verder gevorderd stadium van ons proces zijn’.

Vertrouwen
Een bestaand voorbeeld is de in 2014 gestarte gulden, waarvan de koers afgelopen week juist verdubbeld in waarde, en die nu een marktkapitalisatie heeft van ruim €23 mln. Er zit geen bedrijf achter gulden, maar een groep vrijwilligers die geloven in ‘een zeer energiezuinige versie van de bitcoin’, vertelt ‘ambassadeur’ Robby Stofbergen, die het land door sjeest in zijn ‘Gulden Bus’.

Volgens Stofbergen kan de gulden tot 8% rente per jaar opleveren voor beleggers. Maar wie garandeert dat, bij de afwezigheid van een centraal bedrijf achter de munt? ‘Onze community, dat gaat op basis van vertrouwen. Best gek toch, dat veel mensen dit nog moeten ontdekken?!’

Wat is Gulden

Gulden is een cryptocurrency dat gebruikmaakt van het ‘Proof of Work 2.0’-protocol (PoW2). De naam is afkomstig van de oude Nederlandse gulden. De currency is bekend vanwege het geweldige ontwikkelingsteam onder leiding van Malcom Macleod. De ontwikkelaars van Gulden proberen van deze cryptocurrency een gebruikelijke betaalmethode te maken in Nederlandse winkels en restaurants.

Geïnteresseerd in het kopen of verkopen van Gulden? Begin nu meteen bij Bitvavo of Anycoindirect!

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen