Kan een Dollar rebound een negatieve impact hebben op Bitcoin | Cryptotips.eu

De meest populaire Cryptocurrency artikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij de Cryptocurrency space af op zoek naar leuke, maar vooral interessante Cryptocurrency artikelen. Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen die artikelen schrijven, zoals Bitcoin Debuut, Current Crypto, Cryptotips, DCT, Koopbitcoinhulp.nl en natuurlijk Mr. Coingrats! Wil je deze pagina’s bezoeken en nog veel meer Cryptocurrency Artikelen lezen klik dan op onderstaande logo’s.    

Aangesloten Schrijvers

kan-een-dollar-rebound-een-negatieve-impact-hebben-op-bitcoin-1024x536-1024x585

Bitcoin, de bekendste cryptocurrency, is de afgelopen maand met zo’n 20% gestegen nadat het begin mei het 10.000 dollar niveau had doorbroken. Sindsdien is 12.400 dollar de top voor het jaar 2020, en veel analisten wijzen op de zwakke Amerikaanse dollar als mogelijke reden.

Eerder deze week daalde de US dollar naar een dieptepunt van 27 maanden, net toen de aandelenmarkten wereldwijd stegen, en veilige havens als goud en Bitcoin records vestigden. Bitcoin werd, samen met Tesla, bekroond als de meest populaire investering in de VS gedurende de eerste helft van het jaar, dus de stijging van de cryptocurrency was in zekere zin logisch.


Toen vrijdag beter dan verwachte economische cijfers vanuit de VS gepresenteerd werden, versterkte de dollar zich een beetje terug en daalde goud weer onder de 2.000 dollar. Bitcoin handelt op het moment van schrijven  voor ongeveer 11.575 dollar en lijkt moeite te hebben om het niveau van 12.500 dollar te doorbreken.


Gezien het feit dat de dollar misschien zijn bodem al bereikt heeft en binnenkort weer zou kunnen stijgen, vragen velen zich af of een dollar rebound een mogelijke negatieve impact op Bitcoin zal hebben en de mogelijke crypto bullrun in zijn geheel zou kunnen stoppen. 


Correlatie dollar en Bitcoin

Historisch gezien is de correlatie tussen Bitcoin en de USD vrij zwak geweest, maar in de afgelopen maand, toen Wall Street investeerders op zoek waren naar alternatieve assets en zowel goud als Bitcoin de voorkeur kregen, is de correlatie sterker geworden. Wanneer de Amerikaanse dollar zou dalen ten opzichte van een mandje met andere wereldwijde valuta, zoals de euro, zal Bitcoin stijgen………..LEES VERDER


Dit Artikel verscheen  als eerste op op Cryptotips.eu! 


Voor meer interessante artikelen van Cryptotips.eu bekijk ook zeker hun website, of bezoek de Youtubepagina, Twitter en/of Instagram account. 

Wil je meer Cryptocurrency Artikelen lezen bekijk dan de meest recente uploads hieronder, of zoek per onderwerp op onze artikelen homepage. 

Inhoudsopgave

Meer
artikelen