Ledger wallet review 2020 | Cryptotargets

Ledger-hardware-wallet

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

Ledger Nano S Review & Handleiding | Cryptotargets

De Ledger Nano S, ook wel de Ledger wallet genoemd, is een hardware wallet waarmee u uw cryptocurrencies op de meeste veilige manier kunt opslaan. Ledger is de meest gebruikte crypto hardware wallet ter wereld.

Ledger-hardware-wallet

Wat is een hardware wallet zoals een Ledger?

De meeste mensen bewaren hun cryptocurrencies in een software/desktop wallet, deze kan worden gedownload op een desktop en/of laptop, er zijn ook software wallets beschikbaar voor Apple en Androis voor mobiel gebruik.

Deze hebben diverse voordelen, zoals het feit dat ze erg handig zijn om cryptocurrencies naar andere personen te sturen, plus dat deze vaak ook nog eens gratis te downloaden zijn.

Nadeel is echter dat deze vergeleken met hardware wallets kwetsbaarder zijn voor hackers. Hackers hebben tegenwoordig een groot arsenaal aan manieren om iemand zijn computer te infecteren met malware, trojan horse en/of een keylogger, waardoor deze de privésleutels van uw software wallet en de daarin opgeslagen cryptocurrencies kan overboeken naar zijn eigen adres.

Juist voor dit soort problemen zijn hardware wallets zoals, Ledger en Trezor in het leven geroepen. Ter vervanging van softwarewallets waar uw privésleutels van diverse cryptocurrencies opgeslagen worden welke vaak afhankelijk zijn van hoe veilig het desbetreffende apparaat zelf is, worden deze op een offline fysiek hardware apparaat opgeslagen. Dit houd dus in dat ten alle tijden de munten offline opgeslagen zijn, hierdoor is het vrijwel onmogelijk om deze op afstand te openen.

Er zijn tegenwoordig wel manieren om hardware wallets te hacken maar hiervoor dien je deze persoonlijk in handen te hebben, daarom adviseren wij ten alle tijden om een hardware wallet aan te kopen bij een betrouwbare leverancier en dus “absoluut” niet tweedehands bijvoorbeeld via; Marktplaats en/of Ebay, dit is namelijk vragen om problemen op de lange termijn.

Review Ledger Nano S

Inleiding Ledger Nano S

De Ledger Nano S, ook wel de Ledger wallet genoemd, is een hardware wallet waarmee u uw cryptocurrencies veilig kunt opslaan, dit noemen ze ook wel “cold storage”. Tevens kunt u hiermee ook veel verschillende cryptocurrencies verzenden en ontvangen.

Het bedrijf achter Ledger is opgestart in Frankrijk welke in 2014 hun eerste wallet op de markt bracht. Sindsdien zijn ze één van de grootste marktleiders geworden omtrent hardware wallets. Op het moment van schrijven is de Ledger hardware wallet zo succesvol dat er meer dan 1 miljoen apparaten zijn verkocht!

Zoals hierboven omschreven is een belangrijk voordeel betreft het kopen van een Ledger hardware wallet één van de veiligste manieren om uw cryptocurrencies op te slaan, dit kunt u vergelijken met uw vermogen bewaren in een fysieke kluis. Met de Ledger worden uw privesleutel opgeslagen op het apparaat welke offline functioneert, hierdoor is het dus onmogelijk voor hackers om toegang te krijgen via internetverbinding.

Bij ontvangst van uw apparaat, krijgt u de optie om een pincode te kiezen van minimaal 4 cijfers (dit mogen er ook meer zijn, denk aan 8). Belangrijk dat u deze pincode voor uw zelf houd en deze niet bespreekbaar maakt met anderen. Deze code dient u iedere keer te gebruiken wanneer u de Ledger opstart…..LEES VERDER

Nog meer over Wallets

Binancen Screenshot app

Binance Review door Beste Bank | Is Binance betrouwbaar?

Bitcoinhelper is ook de plek voor het lezen van Cryptocurrency Reviews. In deze rubriek nemen wij verschillende cryptocurrency platformen onder de Loep en zoeken we naar de meest betrouwbare Reviews...

Read More
Trust wallet screenshot

Online Wallet

Online Wallets Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is. Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen. Het opslaan van...

Read More
trezor

Wat is een goede Hardware wallet

Hardware Wallets Deze Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft. Oftewel geen online...

Read More
Ledger-hardware-wallet

Welke cryptocurrency wallets moet ik gebruiken

Natuurlijk hebben wij van Bitcoinhelper ook kritisch gekeken naar de verschillende manieren om cryptocurrency op te slaan. Voor het gemak hebben wij de verschillende wallets in drie categorieën onderverdeel. Te...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen