Margin Traders Bitcoin Analyse Week 22

Let op dit is geen financieel advies

Gaan we een Trendreversal zien?
Wij kijken naar de belangrijke prijslevels op dit moment en de chart geeft signalen dat Bitcoin lijkt af te zwakken met de mogelijkheid van een trendreversal.

 https://www.tradingview.com/x/NeQQAt7L/

 

Op de dag-grafiek: Vandaag beginnen wij op de daggrafiek. Kijkend naar het daily trendchannel (waarbinnen wij al weken traden), dan zien we dat de Bitcoin koers even aan de onderzijde van dit trendchannel is gedipt. Wij hebben er voor gekozen om geen extra short positie te nemen bij doorbreken van de trendlijn, omdat er een bullish divergence zichtbaar was op de grafiek. Het maandelijkse level wat jullie elke week terug zien komen is $9345 en dit blijft staan als sterke weerstand. Dit is het level waar wij nu naar kijken en verwachten dat de koers naar toe zal gaan. Wij zetten op voorhand geen shorts klaar omdat er logischerwijs veel stoplosses staan van shorters en hier welicht de liquiditeit opgezocht zal worden (wat kan zorgen voor nare wicks!). Wij zullen wachten op een reactie en hier dan adequaat naar handelen. Houdt er rekening mee dat Bitcoin zijn weg verder omhoog kan vervolgen als er support wordt gevonden boven de range van $9300. 

 

 https://www.tradingview.com/x/oBZFZHof/

 

Op de 60min-grafiek: Om beter te kunnen zien hoe Bitcoin zich afgelopen dagen heeft bewogen zoomen wij in naar de 1uur-grafiek. Je kunt nu goed zien dat Bitcoin de afgelopen dagen in een downtrend heeft gezeten. Deze downtrend ontwikkelde zich als een fallingwedge. Een bullish patroon wat behoort tot de “continuation patterns”. Dit patroon is, zoals we verwacht hadden, ook uitgebroken aan de bovenzijde en hebben wij mogen traden met $8700 als gemiddelde entry op onze long positie. $8800 blijft support en zien wij als basis voor meer opwaartse beweging. Mocht deze breken zal de volgende halte de range van $8550 zijn. Voor nu traden wij omhoog en gaan pas actie ondernemen rond $9300. Onze bullish targets in de richting van $11k en hoger blijven staan maar wij hebben de bearish waarschuwingen van Bitcoin gezien en zijn erop voorbereid.

Wil je ook Traden met bijvoorbeeld Bitcoin en/of andere Cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op BTC Direct? Meldt je dan nu snel aan door op de onderstaande link te klikken!

Volgende week weer een nieuwe update op Bitcoinhelper.nl! Meer weten over Margin Traders bezoek dan ook zeker even hun Website, Twitter-pagina, of Telegram-kanaal

De analyse via onze Nieuwsbrief ontvangen!

[newsletter]

Meer
artikelen