MetaMask Cryptocurrency Wallet Review 2021

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

In deze MetaMask cryptocurrency wallet review bekijken we de gedecentraliseerde webportemonnee van MetaMask. De meest gebruikte Web3-portemonnee, die kan worden gebruikt voor elke EVM-compatibele blockchain ter wereld. MetaMask is een geweldige wallet om alles van Web 3 te gebruiken. Deze review is mede mogelijk gemaakt door onze partner van Yadawallets

MetaMask Design

Het witte en open ontwerp van de MetaMask wallet geeft het een open en strakke uitstraling. Omdat de MetaMask wallet iedere EVM-blockchain ondersteunt zijn er dus veel verschillende functies.  Oftewel zullen wij ons in deze review beperken tot het hoofdscherm en met jullie kijken naar de kerntaken van deze wallet, namelijk het verzenden en ontvangen van transacties.

In dit hoorscherm vind je als eerste een Token- en NFT-tabblad waarop je eenvoudig tokens kunt toevoegen. Dit door gebruik te maken van het contactadres of het ID van de token. Verzenden en ontvangen va de door jouw toegevoegde token gaat dan snel en gemakkelijk omdat er slechts een knop is om dit te doen op het tabblad. Tot slot vind je op dit scherm ook een knop waarmee je Ether kunt kopen of tussen tokens kunt wisselen.

Back-ups

De reden dat MetaMask tegenwoordig zo veel wordt gebruikt, is vooral omdat het gebruikers in staat stelt verbinding te maken met verschillende Dapp’s. Je kunt dat doen door MetaMask te verbinden met de website van een Dapp. Maar er is ook de mogelijkheid om de Dapp-browser te gebruiken (als je de MetaMask-portemonnee op mobiel gebruikt). In deze Dapp-browser vind je Dapps voor veel dingen, zoals handelen, games spelen en rente verdienen.

MetaMask cryptocurrency Wallet

MetaMask Functies

Als het gaat om extra functies (naast het verzenden en ontvangen van crypto) biedt MetaMask het volgende.

  • Web3-ondersteuning
  • Een Dapp-browser, voor gemakkelijke toegang tot Dapps
  • Mogelijkheid om elke EVM-blockchain naar keuze toe te voegen
    Voors en tegens.

MetaMask Pro’s en Con’s

Pro’s MetaMask

  • Vertrouwd en getest door een grote groep crypto handelaren;
  • Beschikbaar op meerdere apparaten
  • Een geweldige portal voor elke Dapp of Ethereum based chain;

Con’s MetaMask

  • Het is nog steeds een beetje technisch en kan moeilijk te begrijpen zijn voor nieuwkomers in crypto

Verbeteringen

Zoals bij iedere  andere Wallet die er is, heeft MetaMask ook gebreken en zijn er bepaalde zaken die missen. De gebreken die we hieronder zullen bespreken zijn natuurlijk niets anders dan onze eigen mening en hoeven dus niet voor eenieder te gelden. 

MetaMask is een van de meest gebruikte Web3-portefeuilles geworden, vooral omdat ze het eenvoudig maakten om verbinding te maken met elke Dapp. Omdat dit echter de grootste kracht is van MetaMask, is het ook het punt waarop het het meest kan worden verbeterd. Het hele Web3-ecosysteem is nog steeds erg moeilijk te gebruiken voor nieuwkomers, omdat ze nog veel moeten leren voordat ze echt aan de slag kunnen. Als een van de leiders in de space hopen we dat MetaMask zijn UX meer zal verbeteren door zoveel mogelijk technische details te verwijderen. Dit om het uiteindelijk dus voor iedereen toegankelijk te maken.

Conclusie

MetaMask is een ontzettende populaire en succesvolle EVM-portemonnee, maar er is nog natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Dit vooral om het voor nieuwkomers en dus beginners in crypto ook toegankelijk te maken. Wij zijn dan ook erg benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen. Voor nu verdienen ze in ieder geval de volledige 5 sterren! 

Deze review is opgesteld en geschreven door onze Partner van Yadawallets.com. Wil je nu meer Wallet-reviews lezen bekijk dan ook zeker de Yadawallet website

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen