Nederlandse Cryptocurrency Trading Groups | Dutch Signal groups

crypto signals

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Cryptocurrency Signals

Wat is een Crypto Trading Signal

Misschien heb je er al eens van gehoord, crypto Signal groups. Maar wat zijn dit nu precies voor groepen en kan je zomaar de gedeelde informatie vertrouwen? Feit is dat vandaag de dag ook in Nederland dit soort groepen steeds populairder worden. Oftewel wordt er steeds vaker gespeculeerd over cryptocurrency koersen en wordt er veel gebruik gemaakt van diverse signals. 

Wil jij ook in een Lamborghini rijden

Steeds meer mensen ontdekken de wonderlijke wereld van cryptocurrency en daarmee ook het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Alleen beschikt lang niet iedereen over de juiste kennis. Kijk bijvoorbeeld naar de aandelenmarkt, daar werken mensen met jarenlange ervaring en gedegen kennis van het traden. Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat je als particulier geen aandelen zou kunnen, dan wel mogen kopen. Hetgeen we hiermee willen duiden is dat er een zeker mate van kennis en ervaring vereist is wil je gaan investeren in bijvoorbeeld cryptocurrencies. 

 

Wat we zien gebeuren is dat dit gat aan kennis steeds vaker wordt opgevuld door derden, oftewel maken Signal Groups handig gebruik van dit gat in de markt. Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen, advertenties die suggereren dat ook jij in een Lamborghini zou kunnen rijden, of dat dure horloge zou kunnen kopen waar je al jaren van droomde.

We beginnen om deze reden dan ook met een waarschuwing, als iets te mooi is om waar te zijn, is het dat ook vaak. Pas dus erg op met wie je in zee gaat en investeer niet zomaar in projecten waar je eigenlijk niets van af weet. Helaas zijn er namelijk tal van voorbeelden bekend van beginnende investeerder die verkeerde groepen (signals) hebben gevolgd en uiteindelijk hun hele inleg zijn kwijtgeraakt.

Drie verschillende soorten Signals

Als we kijken naar de praktijk zien we dat er globaal drie verschillende cryptocurrency signals bestaan. De eerste zijn eigen signals. Oftewel een investeerder die zijn eigen cryptocurrency signals creëert. Dat lijkt in eerste instantie moeilijker dan het is, maar oefening baart kunst.  Het voordeel van eigen signals is dat je alle variabele kent en ze volledig passend kan maken op je eigen situatie. Denk aan wil je in bijvoorbeeld Bitcoin gaan invsteren voor de lange termijn, of wil je op de korte termijn een paar procenten mee profiteren van bijvoorbeeld een koersdaling. Ook is dit natuurlijk de meest goedkope manier, je hoeft immers niet te betalen voor de signals die jezelf hebt gemaakt.  

 

De tweede soort cryptocurrency Signal is een Signal die je ergens gratis vind. Denk aan een telegram-group met gratis Signals en/of een website die gratis Signals aanbied. Belangrijk met dit soort signals is dat je je aanvraagt waarom deze gratis signals worden aangeboden. Ieder bedrijf zal immers op een bepaalde manier zijn geld moeten verdienen en zul je je dus moeten afvragen wat het verdienmodel achter deze gratis Signal mogelijk zou kunnen zijn. We zijn bijvoorbeeld vaak in de praktijk gebeuren dat Signals gesponsord worden door een bepaald cryptocurrency project en/of Exchange. Je kunt je dan afvragen hoe objectief een dergelijke Signal dan is. Kortom extra waakzaamheid geboden. 

 

De derde en laatste cryptocurrency signal is de signal die je verkrijgt door ervoor te betalen. Vaak worden deze Signals gemaakt door ervaren Traders en dus personen met verstand van zaken. Het verdienmodel zit hem tenslotte in het aanbieden van goede en betrouwbare Signals. Dat wil uiteraard niet zeggen dat alle betaalde Signal partijen de juiste informatie aanbieden, want ook hier is zeker onderzoek vereist. Lees bijvoorbeeld de reviews eens na en vraag eens aan andere of zij ervaring hebben met een dergelijke groep. 

Zijn Signals altijd betrouwbaar

Onze stelregel is dat een cryptocurrency Signal een goed hulpmiddel is bij het traden/investeren. Oftewel is het een goede manier om inzicht te krijgen in een mogelijke koersbeweging. We zeggen mogelijk, omdat een signal altijd een voorspelling blijft en niemand heeft een glazen bol. Het mooie aan een signal is dat iemand met naar zeggen de juiste kennis een voorspelling doet over een koersbeweging. Dit kan zijn een ervaren trader die middels technische analyse een goede voorspelling zou kunnen maken. Iemand met veel kennis over een bepaalde cryptocurrency en/of de markt en dus mogelijk meer informatie heeft over bijvoorbeeld een nieuwe samenwerking. Dit maakt een Signal dan weer een stuk betrouwbaarder en waarschijnlijk financieel aantrekkelijk. Uiteraard blijft dit altijd een kansberekening en zul je zelf je afweging en beslissing moeten maken. 

 

Uiteraard hangt deze beslissing ook af van wat voor soort investeerder je bent. Ben je van plan om een lange termijn investering te doen, of wil je diverse traden per week maken. Als korte termijn trader zul je namelijk veel sneller dienen te reageren op koersschommelingen dan een lange termijn investeerder. Bekijk de aangeboden Signals dan ook in dit licht. 

Signals in de praktijk

Ondanks het feit cryptocurrency Signals een goed hulpmiddel kunnen zijn bij het investeren/traden in de cryptocurrency markt, moeten we dus concluderen dat ook Signals niet altijd 100% betrouwbaar zijn. Dit maakt dat je er in de praktijk dus altijd voor moet blijven zorgen dan je aandeel/cryptocurrency altijd goed moet blijven volgen en je ook je eigen gevoel volgt. Wees er dus niet bang voor om het tegenover gestelde van een Signal te doen. Het is en blijft een hulpmiddel en een richting. 

5/5
5/5
5/5
5/5

Ervaring met Signal Groups?

Heb je ervaring met een Signal groups en wil je jouw ervaring delen? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina en/of discussieer mee in ons telegram kanaal. 

Populaire Brokers

More To Explore