Online Wallets

Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is. Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen. Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie. Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte online wallets.

Blockchain Wallet

De online Wallet van Blockchain is een zeer gebruiksvriendelijke wallet, zeer geschikt voor beginners. Het is een gratis dienst, met een makkelijk te bedienen navigatie. Ook kun je extra veiligheidsmaatregelen nemen zoals het instellen van de twee-factor authenticatie om je cryptovaluta veilig te houden.

Blockchain Wallet Voorbeelden

Online wallet
Blockchain wallet

Blockchain Wallet Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Blockchain.info is een gerenomeerd bedrijf. 
  • Miljoen+ gebruikers. 
  • Handig voor kleine transacties 
  • Zeer gebruiksvriendelijk 
  • Smartphone app functionaliteit

Nadelen:

  • Groter risico dan bijvoorbeeld hardware wallet
  • Mindere recensies qua klantenservice te vinden op internet

Bekijk overige Wallets

Hardware Wallet

Deze Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft.

Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat.

Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is.

Online Wallet

Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is.

Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen.  Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie.

Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn van de besproken drie. 

Software Wallet

Deze Wallet kan worden geïnstalleerd op je eigen laptop en/of mobiel en kan worden onderverdeeld in Hot Wallets en Cold storage wallets:

Hot wallets staan in verbinding met het internet, waardoor het makkelijker is deze Wallet van iedere locatie te benaderen.

Cold storage wallets zijn niet verbonden met het internet (offline wallets) en kunnen dan ook alleen van de locatie geopend worden waar je deze hebt geïnstalleerd.