Top 4 beste en meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency broker 2021

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Beste cryptocurrency brokers 2021! Bij een cryptocurrency broker kun je cryptocurrencies kopen en verkopen en dat is vandaag de dag steeds makkelijker! Ook groeit het aanbod snel en komen er ieder dag nog steeds nieuwe platformen bij. Maar daar houdt het niet op, want de bestaande platformen zijn ook nog steeds druk in de weer om het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo heeft Bitvavo onlangs haar tradingfees weer verlaagt, heeft BLOX weer een aantal nieuwe cryptocurrencies toegevoegd en is Coinmerce in een volledig nieuw jasje gestoken. 

Table of Contents

Cryptocurrency Brokers vergelijken
 

De 4 Beste cryptocurrency brokers 

Alleen met deze toestroom van nieuwe platformen wordt natuurlijk ook de keus steeds moeilijker. Want voor welke cryptocurrency kies je dan en wat zijn belangrijke factoren om op te letten?

Als je het ons zou vragen is het belangrijk te kijken naar de volgende 5 factoren:

 • Betrouwbaarheid;
 • Handelskosten;
 • Gebruiksgemak
 • Aanbod van verschillende cryptocurrencies;
 • Gebruikerservaringen;
 • Klantenservice.
Handleiding Bitvavo 2020

Bitvavo

Het mooie aan dit Cryptocurrency platform is dat het zowel een broker-, als een exchange-functie heeft, maar dat ze gebruik maakt van een fee structuur die we vaak tegenkomen op cryptocurrency exchanges. Oftewel zijn deze kosten doorgaans veel langer bij een exchanges dan bij een broker. Bitvavo mag zich dan ook met recht de goedkoopste cryptocurrency broker van Nederland noemen in 2021.  Alle 50 aangeboden cryptocurrencies kunnen tegen een maximaal tarief van 0.25% verhandeld worden. 

Naast deze lage tarieven is Bitvavo ook erg makkelijk in gebruik. Zo kun je zeer snel en eenvoudig geld storten, maar ook zo weer overmaken naar je eigen bank en/of cryptocurrency wallet-adres. Ook de Nederlandse helpdesk is zeer zeker een pluspunt. Wat natuurlijk ook erg handig is voor als je net begint met Cryptocurrencies en wat extra hulp kunt gebruiken.

De ervaren gebruikers kunnen hun hart ophalen door de aangeboden exchange functionaliteiten, die absoluut niet onder doen aan een gewone cryptocurrency exchange. Kortom dit platform is zeer geschikt voor zowel de ervaren en onervaren gebruiker. 

Maak direct een account aan bij Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis.

Voordelen Bitvavo

 • De eerste € 1000 handel je gratis
 • Lage handelskosten van maximaal 0.25%
 • Exchange functionaliteiten
 • Snel geld terugboeken op je rekening.  
 • Zeer gebruiksvriendelijk.

Nadelen Bitvavo

 • Zeer beknopt aanbod aan verschillende cryptocurrencies 5o in totaal;
 • Telefonische support niet mogelijk. 

Extra hulp nodig bij het registreren bij Bitvavo? Klik dan direct door naar onze Bitvavo Handleiding

Bitcoinmeester

Als we kijken naar Bitcoinmeester en als er wordt gesproken over Bitcoinmeester gaat het veelal over het zeer grote aanbod aan cryptocurrencies. Oftewel onderscheid Bitcoinmeester zich van de overige cryptocurrency brokers door het enorme aanbod. Op dit moment worden er zo’n 200 verschillende cryptocurrencies aangeboden. Het nadeel is wel dat het aankopen van deze verschillende munten, los van het feit dat dit zeer makkelijk te doen is, veel duurder is dan bijvoorbeeld bij Bitvavo. Daar je bij Bitvavo 0.25% betaalt, kan dit bij Bitcoinmeester oplopen tot wel 2%. Wel kun je bij Bitcoinmeester dan weer een stop-loss plaatsen, hetgeen bij Bitvavo dan weer niet kan. 

Maak direct een account aan bij BitcoinMeester!

Voordelen Bitcoin Meester

 • Zeer groot aanbod +200;
 • Veel betaalmethoden waar uit gekozen kan worden; 
 • Klantenservice in het Nederlands;
 • Rente over je stablecoins oplopend tot 3% per jaar.

Nadelen Bitcoin Meester

 • Dure fees oplopend tot 2%;

Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze Bitcoinmeester review. Extra hulp nodig bij het registreren bij Bitcoinmeester? Klik dan direct door naar onze Bitcoinmeester Handleiding

Coinmerce

De nummer drie op onze lijst heeft onlangs haar volledige platform in een nieuw jasje gestoken en kan wat ons betreft nu zeker meedraaien aan de top van de Nederlandse en Belgische cryptocurrency brokers. Aan alle functionaliteiten is gedacht. Uitgebreide betaalmogelijkheden, stop en limit orders en ga zo maar door. Wat dan betreft verschilt deze broker niet zo veel van de bovenstaande. Ook qua assortiment is het een gedeugde concurrent van Bitcoinmeester, want op dit moment kunnen er zo’n 160 verschillende munten aangekocht worden. 

Maak direct een account aan bij Coinmerce

Voordelen Coinmerce

 • Uitgebreid aanbod van cryptocurrencies 160+ 
 • Extra functies als stop loss en limit orders
 • Volledig in het Nederlands
 • 24/7 support

Nadelen Coinmerce

 • Fees liggen tussen de 0.4% en de 2.5%;
 • Niet heel erg bekend bij het grotere publiek.

Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze Coinmerce review. Extra hulp nodig bij het registreren bij Coinmerce? Klik dan direct door naar onze Coinmerce Handleiding

LiteBit

Litebit.eu was een van de eerste Cryptocurrency brokers in Nederland waar je met iDEAL bitcoin kon betalen. Ook toen je destijds alleen nog maar vooral Bitcoin kon kopen bood deze broker al verschillende andere cryptocurrencies aan. De concurrentie is vandaag de dag groot en de verschillen klein. Maar omdat Litebit.eu er al vroeg bij was hebben ze nog een zeer groot klantenbestand t.o.v. de rest. 

Ook het al vroeg aanbieden van een interne Wallet maakte dat Litebit zijn voorsprong kon vergroten. Wel zien dat het volume bij deze broker omlaag schiet, dit naar aller waarschijnlijkheid omdat men toch de overstapt maakt naar andere platformen. Zeker daar er nu brokers zijn die flinke korting geven op bijvoorbeeld de tradingfees. Denk aan Bitvavo die voor de eerste 1.000 euro geen kosten in rekening brengt. Wel kun je bij Litebit de kosten omzeilen door gebruik te maken van hun eigen credits, maar voor de rest blijft het een relatief dure broker.

Maak direct een account aan bij LiteBit

Voordelen LiteBit

 • Groot klantenbestand;
 • Gebruiksvriendelijk (winnaar 2019-2020)
 • Volledig in het Nederlands
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen LiteBit

 •  Hoge kosten  tot 2%;
 • Beperkt aanbod aan cryptocurrencies;
 • Onoverzichtelijk platform. . 

Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze LiteBit review. Extra hulp nodig bij het registreren bij LiteBit? Klik dan direct door naar onze LiteBit Handleiding

Conclusie beste cryptocurrency brokers 

Wat iemand belangrijk vind aan een cryptocurrency broker kan natuurlijk per persoon verschillen. Maar over veiligheid en betrouwbaarheid kunnen we het natuurlijk allemaal eens worden! Alle beschreven cryptocurrency brokers zijn Nederlandse bedrijven en staan ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Ook voldoen ze natuurlijk aan de huidige nieuwe wet en regelgeving omtrent cryptocurrencies. Oftewel naar onze mening zeer betrouwbare en veilige partijen om mee in zee te gaan!  De meeste zijn al jaren actief en hebben een goede reputatie weten op te bouwen en zijn hier nog iedere dag hard mee aan de slag om dit verder uit te bouwen.

Een tweede zeer belangrijke factor in het kiezen van een geschikte broker is natuurlijk de prijs. Helaas moeten we concluderen dat hier zeker grote verschillen in waar te nemen zijn. Verschillen die wat ons betreft geen recht doen aan het huidige investeringsklimaat en die aangepakt zouden moeten worden. Zo betaal je bij de goedkoopste cryptocurrency broker, in dit geval Bitvavo, maximaal 0.25% transactie kosten en loopt dit op tot maximaal 2% bij Bitcoinmeester. 

Nu is het wel zo dat niet alle brokers dezelfde munten aanbieden en dat ook op dit vlak een groot verschil te bespeuren valt. Zo heeft Bitcoinmeester er ruim 200+ en telt BTC Direct er een handje vol. Je zal dus moeten kijken of jouw munt beschikbaar is bij een van de goedkopere brokers en anders de overstap moeten maken naar de duurdere. Tot slot zijn alle hierboven beschreven brokers zeer gebruiksvriendelijk en bieden over het algemeen dezelfde functionaliteiten aan. De eens soms net iets meer dan de andere, maar dat zijn wat ons betreft minimale verschillen. 

Meer Brokers

Wat zijn de kosten van een Cryptocurrency Broker – Broker fee

Wanneer je voor het eerst Bitcoin en/of andere cryptocurrencies wilt gaan aankopen is het belangrijk goed te letten op de Kosten die een Broker in rekening brengt! Dit om het...

Read More

Bitcoin kopen doe je in 2021 bij Blox en krijgt 10 euro gratis

Persbericht | Bitcoinhelper & BLOX 10 euro gratis aan eerste inleg 04 Januari 2021 | Amsterdam Bitcoin kopen is in 2021 nog nooit zo gemakkelijk geweest. Namelijk via de cryptocurrency...

Read More

Nieuw design update cryptocurrency broker Coinmerce

Persbericht | Coinmerce update 13 Oktober 2020 | Amsterdam Via insiders binnen Coinmerce hebben wij vernomen dat er de laatste tijd hard is gewerkt aan een update en nieuw design....

Read More

Cryptocurrency Brokers en Exchanges 2021

Betrouwbare Cryptocurrency Brokers  5/5 De goedkoopste Broker van Nederland Bitvavo is de grootste broker/exchange van Nederland. Dit naar aller waarschijnlijkheid vanwege het feit ze echt de allergoedkoopste zijn. Daar...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Brokers

Het Laatste Nieuws