Veel crypto bezitters verplaatsen hun funds naar een hardware wallet

Ledger-hardware-wallet

ADVERTENTIE

Door het omvallen van de cryptocurrency exchange van FTX zijn veel cryptobezitters opzoek naar veiligere manieren om hun cryptocurrencies op te slaan. Want het eeuwenoude gezegde geldt vandaag de dag nog steeds: “Not your keys, not your coins”. Meer nieuws over de val van FTX lees je natuurlijk op NUBitcoin

Table of Contents

Glassnode

In een onlangs verschenen rapport van Glassnode valt te lezen dat het hard gaat met balansen van exchanges. Gebruikers trekken namelijk massaal hun Bitcoins en overige cryptocurrencies van deze plekken. Voor een vergelijkbare balans van Bitcoins op exchanges moeten we terug naar januari 2018. 

Glassnode-rapport-exchanges

Dire verschillende soorten Wallets

Maar als je jouw Bitcoins niet op een exchange wil laten staan waar zet je ze dan neer? Voor het opslaan van cryptocurrencies zijn er drie verschillende manier. Hardware wallets, Software wallets en Online wallets. Oftewel zien we vandaag de dag een run of Hardware en Software wallets . 

Hardware wallets

De Hardware Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft. Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat. Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere wallets duur is in aanschaf. De bekendste voorbeelden van deze hardware wallets zijn de Trezor en de Ledger. In ons Hardware wallet artikel lees je hier meer over. 

Ledger-hardware-wallet

Software wallet

De reden waarom een software wallet beter beveiligd is dan een online wallet is omdat deze is opgeslagen op de harde schijf van je computer. Oftewel de veiligheid van deze wallet maakt dat je als gebruiker de volledige controle over deze wallet hebt. De eerste software wallet was de Bitcoin Core, ontwikkeld door de Bitcoin Foundation.

Een aantal belangrijke kenmerken van een software wallet zijn o.a.:

  • Wanneer een software wallet is geïnstalleerd, wordt er een wallet bestand aangemaakt. Een bestand waar al je persoonlijke gegevens in worden opgeslagen. 
  • Een Bitcoin software wallet wordt veel gebruikt. Op de website Bitcoin.org vind je een aantal voorbeelden van verschillende software wallets. 
  • Veel software wallets zijn open-source, oftewel is de broncode voor iedereen toegankelijk. 
  • Een nadeel van dit soort wallets is dat ze vaak gesynchroniseerd dienen te worden. 
  • Net zoals wij de overige wallets is het kwijtraken van in dit geval je pincode, of speciale zin erg, want je komt je wallet niet meer in. 
  • Elke keer als je cryptocurrency wilt verzenden dien je ter beveiliging je wachtwoord in te voeren. 
  • Je kan verschillende adressen aanmaken in de software wallet

Veilige Hardware wallets

Overtuigd van het feit dat jij ook liever jouw eigen keys in handen hebt en dus zelf kan beslissen over jouw cryptomunten? Schaf dan vandaag nog veilig een hardware wallet aan via BTC Direct. BTC direct is namelijk al jaren een toonaangevend bedrijf in Nederland en heeft onlangs ook zijn eigen cryrptocurrency webshop gelanceerd. Neem direct een kijkje in de webshop van BTC Direct

Lees verder

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie