ADVERTENTIE

Bitcoin mining

Wat betekent Mining Difficulty

ADVERTENTIE

De Mining Difficulty van een cryptocurrency zoals Bitcoin geeft aan hoe moeilijk en tijdrovend het is om voor een gemined blok de juiste hash te vinden. Mining Difficulty is een meeteenheid die wordt gebruikt in het proces van Bitcoin-Mining. De Difficulty geeft aan hoe moeilijk het is om de complexe cryptografische puzzel op te lossen tijdens het minnen.

Bitcoin mining

Haspower

De moeilijkheidsgraad van het delven van nieuwe blokken zal in de loop van tijd verschuiven van moeilijk naar makkelijk en vice versa. Dit natuurlijk afhankelijk van het aantal Miners wat aan het werk is op het netwerk. 

 

Naarmate een cryptocurrency, neem Bitcoin, populairder wordt neemt ook het aantal computers dat deelneemt aan het peer-to-peer-netwerk toe. In deze beconcurreren verschillende Miners elkaar om in aanmerking te komen voor de Blockrewards. 

 

Met meer deelnemers en meer rekenkracht neemt de zogenaamde “hashpower” van het hele netwerk ook toe. Dit wordt ook wel de difficulty of Mining Difficulty genoemd. 

Zoals je allicht weet worden Bitcoin-transacties opgeslagen in blokken. Deze worden op hun beurt elke 10 minuten (= 600 seconden) aan de blockchain toegevoegd. Om de tijd die nodig is om een blok te verwerken op ongeveer 10 minuten te houden, moet de difficulty worden aangepast.

 

De mining difficulty in het Bitcoin-netwerk wordt automatisch aangepast nadat 2.016 blokken in het netwerk zijn gedolven. Een aanpassing van de moeilijkheidsgraad naar boven of naar beneden hangt af van het aantal deelnemers aan het mining-netwerk en hun gecombineerde hashpower.

Wat zijn miningpools

Mining-apparatuur is aanzienlijk geëvolueerd sinds het begin van de Bitcoin hype. Daar men vroeger de CPU’s van pc’s gebruikte om Bitcoin te minen, worden nu grafische kaarten gebruikt. Het nadeel is dat Grafische kaarten ook meer energie nodig hebben en dus het minen ook een stuk eerder is geworden. 

 

In de afgelopen jaren zijn er speciale ASIC’s ontwikkeld, special computer chips specifiek voor gemaakt voor Bitcoin-mining.

 

Ook heeft men ontdekt dat het beter is om Bitcoin te minen middels miningpools. In een miningpool worden de krachten van verschillende miners gebundeld in de zoektocht naar nieuwe blokken. De eerste miningpool die de juiste hasj vindt, krijgt de blokbeloning. Gewoonlijk bestaan deze beloningen uit nieuwe munten die naar rato worden verdeeld onder de leden uit de pool. 

 Het bijzondere aan Bitcoin Mining is dat er uiteindelijk maar 21 miljoen eenheden gemined kunnen worden. Op dit moment is er al meer dan 85% van alle bitcoin gemined. Als je dat zou doorrekenen zou dat betekenen dat de laatste bitcoin zo rond 2140 gemined zal gaan worden.  

 

Alleen zul je je dan afvragen wat dit dan betekent voor de mining difficulty. Het netwerk zal tenslotte nog steeds draaiende gehouden moeten worden. Ipv mining-rewards zullen diners t.z.t beloond worden met een deel van de transactiekosten die op het netwerk plaatsvinden. 

ADVERTENTIE

Enthousiast! Laat een reactie achter.

Populaire Brokers

ADVERTENTIE

Bitcoinhelper Nieuwsbrief ontvangen?

Recente berichten
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE