Wat is een Bitcoin-ETF? Een Exchange Traded Fund (ETF) is een fonds dat op de beurs wordt verhandeld en een of meerdere…

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is een Bitcoin-ETF?
Een Exchange Traded Fund (ETF) is een fonds dat op de beurs wordt verhandeld en een of meerdere activa bezit. Een Bitcoin ETF slaat Bitcoins op, zodat jij deze binnen het fonds kan kopen. De ETF volgt de prijs van Bitcoin.


Waarom is een Bitcoin ETF belangrijk?
Een Bitcoin ETF is van belang, zodat investeerders die Bitcoin liever niet zelf opslaan, op bijvoorbeeld een hardware wallet, de mogelijkheid hebben om in Bitcoin te investeren. Echter, is een Bitcoin ETF niet zo snel opgezet. Grote financiële instellingen werken niet op dezelfde manier als individuele beleggers, en ze hebben een complex regelgevend kader en financieel sanitair nodig om in deze ruimte te kunnen participeren.


Moet ik beleggen in een Bitcoin ETF?
Het beleggen in een Bitcoin ETF is geheel afhankelijk van jouw wensen. Bij een Bitcoin ETF hoef jij je geen zorgen te maken over het bewaren van de Bitcoin. Dit wordt gedaan door het bedrijf achter de ETF. Echter, vraagt het bedrijf wel een commissie van bijvoorbeeld 2% om de Bitcoin voor jou op te slaan. Dit zijn overwegingen die je kunt meenemen.


📸@cointelegraph
Read More Cryptospeurder Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer je dan op ons Telegram Kanaal: @Cryptocurrencynieuws 

Bekijk hier het Nieuwsoverzicht / Cryptocurrency Artikelen / Youtube Video’s

Populaire Brokers

More To Explore