ADVERTENTIE

jaxx software wallet

Wat is een Software Wallet 2021

ADVERTENTIE

Software Wallets

De reden waarom een software wallet beter beveiligd is dan een online wallet is omdat deze is opgeslagen op de harde schijf van je computer. Oftewel de veiligheid van deze wallet maakt dat je als gebruiker de volledige controle over deze wallet hebt. De eerste software wallet was de Bitcoin Core, ontwikkeld door de Bitcoin Foundation.

Belangrijk om te weten

Een aantal belangrijke kenmerken van een software wallet zijn o.a.:

  • Wanneer een software wallet is geïnstalleerd, wordt er een wallet bestand aangemaakt. Een bestand waar al je persoonlijke gegevens in worden opgeslagen. 
  • Een Bitcoin software wallet wordt veel gebruikt. Op de website Bitcoin.org vind je een aantal voorbeelden van verschillende software wallets. 
  • Veel software wallets zijn open-source, oftewel is de broncode voor iedereen toegankelijk. 
  • Een nadeel van dit soort wallets is dat ze vaak gesynchroniseerd dienen te worden. 
  • Net zoals wij de overige wallets is het kwijtraken van in dit geval je pincode, of speciale zin erg, want je komt je wallet niet meer in. 
  • Elke keer als je cryptocurrency wilt verzenden dien je ter beveiliging je wachtwoord in te voeren. 
  • Je kan verschillende adressen aanmaken in de software wallet

Atomic Wallet

Atomic Wallet is een nieuwe multi-asset, niet-bewarende oplossing voor Bitcoin en meer dan 300 topmunten en tokens, die kan worden beheerd in een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface. Atomic Wallet is beschikbaar voor alle grote besturingssystemen: Windows, Mac en Linux. Mobiele apps voor Android en IOS worden in december 2018 uitgebracht.

Afgezien van de intuïtieve gebruikersinterface biedt Atomic Wallet een breed scala aan functies, zoals gedecentraliseerde opslag voor privésleutels, een ingebouwde optie om crypto te kopen met een creditcard, Atomic Swaps, directe uitwisseling via Changelly of Shapeshift en een interface voor aangepaste Munten.

Copay

De Copay Bitcoin wallet is een populaire gratis software wallet die alleen gebruikt mag worden voor het opslaan van Bitcoin. Het is beschikbaar als desktop- en mobiele portemonnee (ioS, Android en Windows) en biedt meerdere gebruikers toegang tot één portemonnee. Copay is ontwikkeld door BitPay, een toonaangevend betalingssysteem voor cryptocurrency, en wordt beschouwd als een van de veiligste wallets die gemakkelijk te gebruiken is voor beginners en iedereen die hun Bitcoin regelmatig als betaalmiddel gebruikt.

Electrum

De Electrum wallet is een van de eerst verschenen Bitcoin Wallets die verkrijgbaar is via Desktop of Android app. Het grote voordeel van deze wallet is de snelheid, veiligheid en stabiliteit. Bijkomend voordeel is ook dat je deze wallet in combinatie met een Ledger en/of Trezor hardware wallet goed kunt gebruiken. Het grote nadeel van deze wallet, hetgeen doorgaans ook voor de meeste andere software wallets geldt is dat het voor iedere beginner wat ingewikkeld kan zijn. 

Exodus

Een andere gratis-softwareportefeuille die steeds populairder wordt, is de Exodus-portemonnee. Een Exodus-portemonnee kan worden gebruikt om veel van de belangrijkste cryptocurrencies op te slaan en heeft ook een ingebouwde uitwisseling waarmee u de ene cryptocurrency snel en gemakkelijk kunt inwisselen voor een andere. Momenteel is het echter niet beschikbaar als mobiele portemonnee.

Jaxx

Jaxx is beschikbaar als zowel een desktop- als een mobiele portemonnee (ioS en Android) en is een van de meest populaire gratis softwareportefeuilles die beschikbaar zijn. Het ondersteunt zowel Bitcoin als veel van de andere grote munten en biedt ook een uitwisselingsservice binnen de app waar je met slechts een paar druk op de knop de ene cryptocurrency voor de andere kunt inwisselen.

Bekijk overige Wallets

Hardware Wallet

Deze Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft.

Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat.

Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is.

Online Wallet

Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is.

Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen.  Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie.

Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn van de besproken drie. 

Software Wallet

Deze Wallet kan worden geïnstalleerd op je eigen laptop en/of mobiel en kan worden onderverdeeld in Hot Wallets en Cold storage wallets:

Hot wallets staan in verbinding met het internet, waardoor het makkelijker is deze Wallet van iedere locatie te benaderen.

Cold storage wallets zijn niet verbonden met het internet (offline wallets) en kunnen dan ook alleen van de locatie geopend worden waar je deze hebt geïnstalleerd.

ADVERTENTIE

Populaire Brokers

ADVERTENTIE

Bitcoinhelper Nieuwsbrief ontvangen?

Recente berichten
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE