Wat kost cryptocurrency mining | Welke winsten te behalen met mining?

Cryptocurrency mining

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Door de opmars van Bitcoin wordt er ook steeds vaker gesproken over Bitcoin en Cryptocurrency Mining. Waar is dit Bitcoin mining wel winstgevend? Om dit te berekenen zullen we natuurlijk naar de kosten en baten moeten kijken. Poolin.com heeft hiervoor een handige tool ontwikkeld om dit te bereken. 

Door constante prijsschommelingen, wijzigende energie- en hardwarekosten, netwerkproblemen en blokbeloningen is het een zeer grote uitdaging om cryptocurrencies te minen. Oftewel vereist dit proces een constante waakzaamheid om winsten te maximaliseren en concurrerend te blijven in een zeer dynamisch omgeving.

Table of Contents

Nieuwe apparatuur zorgt voor hogere winsten

Met een toenemende verscheidenheid aan nieuwe ASIC’s, een afkorting van application-specific integrated circuit, oftewel applicatie-specifieke geïntegreerde schakeling met verschillende eigenschappen, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe elk stuk hardware reageert onder veranderende omstandigheden. 

Wil je dus cryptocurrencies gaan minen is het dus van cruciaal belang dat je over de juiste informatie beschikt. Denk aan de  prestaties van elke ASIC om winstmarges te berekenen en de verschillende energietarieven. Om je hierbij te helpen heeft Pooling.com een special tool ontwikkeld die dagelijks wordt bijgewerkt. De tool is onderverdeeld in drie secties: de header, de cryptocurrency-werkbalk en het ASIC-vergelijkingsscherm. 

Pooling Mining Tool

pooling.com

De werkbalk is vooraf ingesteld op de meest populaire ASIC’s. Ook kun je kiezen uit verschillende cryptocurrencies die gemined kunnen worden. Denk aan: Bitcoin, Zcash, Litecoin, Ravencoin, Ethereum, Decred, Dash, Nervos, Bitcoin Cash en Bitcoin SV.

 Het mooie aan deze tool is ook dat je kunt zien wat de break-even prijs is per cryptocurrency als je al je variabelen hebt ingevoerd. Oftewel de geschatte nettowinst per dag gegeven een bepaalde elektriciteitskost en valutaprijs.

 Want je zult begrijpen dat hoe hoger de prijs van elektriciteit, hoe minder winst dit oplevert. Eenzelfde geld ook voor de valutaprijs. Daalt de prijs van een cryptocurrencies zal er dus meer gemined dienen te worden om break-even te spelen. 

Zoals we al eerder in dit artikel lazen neemt de populariteit van het minen erg toe. Dit gaat tenkoste van de eerste miners die nu allicht met verouderde apparatuur werken. Deze  oudere machines zullen blijven draaien tot het break-even punt is bereikt. Hierna zal de ASIC niet langer winstgevend meer zijn en worden stilgelegd.

 Daarom is het de balans tussen de moeilijkheidsgraad van het netwerk, de efficiëntie van de mijnwerker, de elektriciteitskosten en de verkoopprijs van cryptocurrency, die samen de prijs bepalen voor het minen van Bitcoin.

Wil je nog meer te komen over het minen van Bitcoin en andere cryptocurrencies, bezoek dan ook zeker onze mining-pagina. 

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen