Welke cryptocurrency wallets moet ik gebruiken

ADVERTENTIE

Natuurlijk hebben we van Bitcoinhelper ook kritisch gekeken naar de verschillende manieren om cryptocurrency op te slaan. Voor het gemak hebben we de verschillende Wallets in drie categorieën onderverdeeld. Te weten Hardware Wallets, Software Wallets en Online Wallets. Allen met hun eigen specifieke eigenschappen en mate van veiligheid. Benieuwd naar de meeste veilige manier om je Bitcoin en/of cryptocurrency op te slaan? 

Drie verschillende Wallets

Wanneer je van plan bent Bitcoin en/of andere Cryptocurrency te kopen, zul je ook moeten nadenken hoe deze munten op te slaan. Oftewel welke cryptocurrency Wallets te gebruiken? Dit werkt bij Cryptocurrency weer net even wat anders dan bijvoorbeeld bij een bankrekening. Het principe is hetzelfde, alleen heet deze bankrekening bij Cryptocurrency een Wallet met bijbehorend Wallet-adres.  

Technisch gezien sla je je coins niet eens op deze Wallet, maar koppel je je eigendomsbewijs (private key) aan deze wallet. Net zoals bij banken, denk aan de ING Bank, ABN Amro bank, zijn er voor digitale valuta ook verschillen soorten Wallets waar je uit kunt kiezen. Voor crypto onderscheiden we drie soorten Wallets. De Hardware Wallet, de Online Wallet en de Software Wallet. 

Zijn Cryptocurrency Wallets Veilig?

Dat is natuurlijk de vraag die ons allen bezig houdt. Maar technisch gezien zou je die vraag ook nog steeds voor banken kunnen stellen. Zoals hierboven beschreven kunnen we wel spreken van mate van veiligheid. Zo is de Hardware Wallet de meest veilige optie, omdat deze offline is en je de wallet op een veilige plek kunt bewaard. 

Een online wallet is misschien niet de veiligste optie, maar wel zo makkelijk in het dagelijkse gebruik. Je zult hier zelf een afweging in moeten maken. Dit is ook de reden dat verschillende investeerder gebruik maken van een combinatie van Wallets. Doorgaans houden ze langetermijninvesteringen in cryptovaluta offline in een hardware wallet en overige valuta in een software of online wallet. Voor welke wallet je ook kiest zorg er ten aller tijden voor dat je goed op het veiligheidsaspect let. Maak overal een back-up van, want een verloren wallet is in de cryptocurrency space ook echt verloren! 

Welke Munten in Welke wallet op te slaan

De eerste stap is natuurlijk de keuze voor een type wallet, maar misschien wel belangrijker welke munt past nu in welke wallet? Misschien ben je op zoek naar een Ethereum-portemonnee waarmee je verbinding kunt maken met Dapps, zodat je Defi kunt gaan gebruiken. Na een snelle Google-zoekopdracht vind je een lijst met de top 10 portefeuilles voor Ethereum. Dus je installeert de nummer één portemonnee. Om er vervolgens achter te komen dat het niet eens Web3-apps ondersteunt, of dat het een Bitcoin-only portemonnee is.

Hiervoor is een zeer handig hulpmiddel, de website van Yada Wallets. Want om dit probleem aan te pakken kwam het team van Yada Wallets, een van de Partners van Bitcoinhelper, met een simpele oplossing. Ze creëerden een crypto-portemonnee-zoekmachine waarmee gebruikers kunnen filteren tussen verschillende blockchains, custodial & non-custodial, en nog veel meer. Met de Yada Wallets-zoektool is het super eenvoudig om binnen enkele seconden de juiste crypto-portemonnee te vinden die je zoekt. Naast het zoeken naar een portemonnee kun je ook de meningen van anderen over elke portemonnee lezen.

ADVERTENTIE

Populaire Exchanges
Laatste Nieuws