Welke cryptocurrency wallets moet ik gebruiken

Ledger-hardware-wallet
Bitcoinhelper

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Natuurlijk hebben wij van Bitcoinhelper ook kritisch gekeken naar de verschillende manieren om cryptocurrency op te slaan. Voor het gemak hebben wij de verschillende wallets in drie categorieën onderverdeel. 

Cryptocurrency Wallet Artikelen

Ledger-hardware-wallet

De veiligste manieren om cryptovaluta te beheren

Sinds 2017 domineren cryptocurrencies de wereld en het wordt tegenwoordig beschouwd als de meest winstgevende investering ter wereld. Met een groeiend aantal consumenten en bedrijven dat zich interesseert in cryptocurrencies...

Read More
BTC Direct nieuws

Kan crypto deze koersdaling overleven? | Bitcoin nieuws vandaag

Ook vandaag weer een vol programma op de YouTube pagina van BTC Direct. Want zoals jullie weten brengt ook BTC Direct dagelijks het belangrijkste cryptocurrecy nieuws en bespreekt Axel de populaire...

Read More
Ledger-hardware-wallet

Cryptocurrency Stappenplan 8 | Welke Crypto Wallets te gebruiken

Wil jij ook starten met Bitcoin, of meer te weten komen over Cryptocurrency? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij van Bitcoinhelper hebben een heel nieuw...

Read More

Table of Contents

Wanneer je van plan bent Bitcoin en/of andere Cryptocurrency aan te kopen, zul je ook moeten nadenken hoe deze munten op te slaan. Oftewel welke cryptocurrency wallets te gebruiken? Dit werkt bij Cryptocurrency weer net even wat anders dan bijvoorbeeld bij een bankrekening. Het principe is hetzelfde, alleen heet deze bankrekening bij Cryptocurrency een Wallet met bijbehorend Wallet-adres.  

Technisch gezien sla je je coins niet eens op deze Wallet, maar koppel je je eigendomsbewijs (private key) hieraan. Net zoals bij banken, denk aan de ING Bank, ABN Amro bank, zijn er voor digitale valuta ook verschillen soorten Wallets waar je uit kunt kiezen. Voor crypto onderscheiden we drie soorten Wallets. De Hardware Wallet, de Online Wallet en de Software Wallet.

Hardware Wallet

Deze Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft.

Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat.

Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is.

Online Wallet

Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is.

Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen.  Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie.

Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn van de besproken drie. 

Software Wallet

Deze Wallet kan worden geïnstalleerd op je eigen laptop en/of mobiel en kan worden onderverdeeld in Hot Wallets en Cold storage wallets:

Hot wallets staan in verbinding met het internet, waardoor het makkelijker is deze Wallet van iedere locatie te benaderen.

Cold storage wallets zijn niet verbonden met het internet (offline wallets) en kunnen dan ook alleen van de locatie geopend worden waar je deze hebt geïnstalleerd.

Zijn Cryptocurrency Wallets Veilig?

Dat is natuurlijk de vraag die ons allen bezig houdt. Maar technisch gezien zou je die vraag ook nog steeds voor banken kunnen stellen. Zoals hierboven beschreven kunnen we wel spreken van mate van veiligheid. Zo is de Hardware Wallet de meest veilige optie, omdat deze offline is en je de wallet op een veilige plek bewaard. 

Een online wallet is misschien niet de meest veilige optie, maar wel zo makkelijk en het snelst in dagelijks gebruik. Je zal hier zelf een afweging in moeten maken. Dit is ook de reden dat verschillende investeerder gebruik maken van een combinatie van wallets. Doorgaans houden ze langetermijninvesteringen in cryptovaluta offline in een hardware wallet en overige valuta in een software of online wallet. 

Voor welke wallet je ook kiest zorg er ten aller tijden voor dat je goed op het veiligheidsaspect let. Maak overal een backup van, want een verloren wallet is in de cryptocurrency space ook echt verloren! 

Populaire Brokers

Het laatste Nieuws