Welke cryptocurrency wallets moet ik gebruiken

Ledger-hardware-wallet

Share This Post

Natuurlijk hebben wij van Bitcoinhelper ook kritisch gekeken naar de verschillende manieren om cryptocurrency op te slaan. Voor het gemak hebben wij de verschillende wallets in drie categorieën onderverdeel. Te weten Hardware Wallets, Software Wallets en Online Wallets. Allen met hun eigen specifieke eigenschappen en mate van veiligheid. Benieuwd naar de meeste veilige manier om jouw Bitcoin en/of cryptocurrency op te slaan? 

Table of Contents

Wanneer je van plan bent Bitcoin en/of andere Cryptocurrency te kopen, zul je ook moeten nadenken hoe deze munten op te slaan. Oftewel welke cryptocurrency wallets te gebruiken? Dit werkt bij Cryptocurrency weer net even wat anders dan bijvoorbeeld bij een bankrekening. Het principe is hetzelfde, alleen heet deze bankrekening bij Cryptocurrency een Wallet met bijbehorend Wallet-adres.  

Technisch gezien sla je je coins niet eens op deze Wallet, maar koppel je je eigendomsbewijs (private key) aan deze wallet. Net zoals bij banken, denk aan de ING Bank, ABN Amro bank, zijn er voor digitale valuta ook verschillen soorten Wallets waar je uit kunt kiezen. Voor crypto onderscheiden we drie soorten Wallets. De Hardware Wallet, de Online Wallet en de Software Wallet. Door op de drie verschillende Wallet Icoontjes te klikken lees je meer over deze verschillende wallets. 

Hardware Wallet

Deze Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft. Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat. Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is.

Online Wallet

Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is. Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen. Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie. Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn van de besproken drie.

Software Wallet

Deze Wallet kan worden geïnstalleerd op je eigen laptop en/of mobiel en kan worden onderverdeeld in Hot Wallets en Cold storage wallets:

Hot wallets staan in verbinding met het internet, waardoor het makkelijker is deze Wallet van iedere locatie te benaderen.

Cold storage wallets zijn niet verbonden met het internet (offline wallets) en kunnen dan ook alleen van de locatie geopend worden waar je deze hebt geïnstalleerd.

Zijn Cryptocurrency Wallets Veilig?

Dat is natuurlijk de vraag die ons allen bezig houdt. Maar technisch gezien zou je die vraag ook nog steeds voor banken kunnen stellen. Zoals hierboven beschreven kunnen we wel spreken van mate van veiligheid. Zo is de Hardware Wallet de meest veilige optie, omdat deze offline is en je de wallet op een veilige plek kunt bewaard. 

Een online wallet is misschien niet de meest veilige optie, maar wel zo makkelijk in het dagelijkse gebruik. Je zal hier zelf een afweging in moeten maken. Dit is ook de reden dat verschillende investeerder gebruik maken van een combinatie van wallets. Doorgaans houden ze lange termijn investeringen in cryptovaluta offline in een hardware wallet en overige valuta in een software of online wallet. Voor welke wallet je ook kiest zorg er ten aller tijden voor dat je goed op het veiligheidsaspect let. Maak overal een backup van, want een verloren wallet is in de cryptocurrency space ook echt verloren! 

Welke Munten in Welke wallet op te slaan

De eerste stap is natuurlijk de keuze voor een type wallet, maar misschien wel belangrijker welke munt past nu in welke wallet? Misschien ben je op zoek naar een Ethereum-portemonnee waarmee je verbinding kunt maken met Dapps, zodat je Defi kunt gaan gebruiken. Na een snelle Google-zoekopdracht vind je een lijst met de top 10 portefeuilles voor Ethereum. Dus je installeert de nummer één portemonnee. Om er vervolgens achter te komen dat het niet eens Web3-apps ondersteunt, of dat het een Bitcoin-only portemonnee is.

Hiervoor is een zeer handig hulpmiddel, de website van Yada Wallets. Want om dit probleem aan te pakken kwam het team van Yada Wallets, een van de Partners van Bitcoinhelper, met een simpele oplossing. Ze creëerden een crypto-portemonnee-zoekmachine waarmee gebruikers kunnen filteren tussen verschillende blockchains, custodial & non-custodial, en nog veel meer. Met de Yada Wallets-zoektool is het super eenvoudig om binnen enkele seconden de juiste crypto-portemonnee te vinden die je zoekt. Naast het zoeken naar een portemonnee kun je ook de meningen van anderen over elke portemonnee lezen.

Cryptocurrency Wallet Artikelen

Hoe vind je de juiste crypto wallet?

Intro Yada Als je een crypto-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk al geworsteld met de keuze welke portemonnee je wilt gebruiken voor je favoriete blockchains. Misschien ben je op zoek naar...

Read More

MetaMask Cryptocurrency Wallet Review 2021

In deze MetaMask cryptocurrency wallet review bekijken we de gedecentraliseerde webportemonnee van MetaMask. De meest gebruikte Web3-portemonnee, die kan worden gebruikt voor elke EVM-compatibele blockchain ter wereld. MetaMask is een...

Read More
Ledger-hardware-wallet

De veiligste manieren om cryptovaluta te beheren

Sinds 2017 domineren cryptocurrencies de wereld en het wordt tegenwoordig beschouwd als de meest winstgevende investering ter wereld. Met een groeiend aantal consumenten en bedrijven dat zich interesseert in cryptocurrencies...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Het laatste Nieuws