De Bitcoin fear and Greed index

fear-and-greed-index

ADVERTENTIE

Iedere dag worden de emoties en het sentiment gemeten aan de hand van verschillende bronnen om zo de Crypto en Bitcoin fear and greed index samen te stellen. Benieuwd waar de Crypto fear and breed index vandaag op staat? Je vind de meter op deze pagina. Benieuwd naar nog meer handige Bitcoin en cryptocurrency tools? Check onze ultieme tools checklist

Bitcoin Fear and Greed index live

Samenstelling Fear and Greed

Uit de volgende vijf bronnen wordt de crypto fear and breed index samengesteld:

Volatiliteit (25%)

De huidige volatiliteit van bitcoin wordt gemeten en vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen 30 en 90 dagen.

Marktmomentum/volume (25%)

Het huidige volume wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden. Ook dit cijfer wordt gewogen aan de hand van de laatste 30 en 90 dagen. Als er hoge koopvolumes worden waargenomen in de markt is dit een teken van hebzuchtig en optimisme.

Sociale media (15%)

Aan de hand van social-media analyse waarom het sentiment op twitter wordt deze waarde bepaalt. Dit bepalen gaat aan de hand van het tellen van de berichten aan de hand van de hastags. Een ongebruikelijk hoog interactiepercentage betekent een groeiende publieke belangstelling en dus hebzuchtig marktgedrag.

Enquêtes (15%) momenteel onderbroken

Samen met stropoll.com worden wekelijks  crypto-peilingen gehouden. 

Dominantie (10%)

Bij een toename van de Bitcoin-dominantie is er doorgaans veel angst in de markt.  Aan de andere kant, wanneer Bitcoin-dominantie krimpt, wordt men hebzuchtiger en zien we de investeringen doorgaans toenemen. 

Trends (10%)

Aan de hand van Google trends en dus het zoekgedrag van personen wordt ook de belangstelling van de Bitcoin en crypto markt gemeten. Ook het vergelijken dan deze data met het verleden geeft interessante inzichten.

Disclaimer

No Investment Advice. The information provided on this website does not constitute investment advice, financial advice, trading advice, or any other sort of advice and you should not treat any of the website’s content as such. Alternative.me does not recommend that any cryptocurrency should be bought, sold, or held by you. Do conduct your own due diligence and consult your financial advisor before making any investment decisions.

Meer Cryptocurrency Tools

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie