Dé alles-in-1 crypto app – BLOX Review & Handleiding 2023

blox app logo

ADVERTENTIE

BLOX is de meest favoriete cryptocurrency app van Nederland. Het doel van deze app is namelijk om het handelen in Bitcoin en cryptocurrency zo simpel mogelijk te maken. Daarnaast is BLOX ook onderdeel van het grote en internationale BTC Direct. Benieuwd naar welke cryptocurrency Brokers en Exchanges er nog meer zijn? Bekijk dan ons exchange-overzicht hier. 

Table of Contents

Waar is BLOX beschikbaar

Natuurlijk is de crypto app BLOX in ons eigen land beschikbaar, maar is de laatste tijd ook bezig met uitbreidingsslag. Op moment van schrijven heeft BLOX namelijk al een Belgische, Spaanse en internationale website. Naar zeggen is dit pas het begin en moeten er nog een hoop Europese landen volgen. In principe zou BLOX beschikbaar moeten worden voor alle landen die aangesloten zijn bij SEPA (Single Euro Payments Area). SEPA is een initiatief van de Europese Unie en Europese banken om betalingsverkeer te harmoniseren in Europa.

Het Handelsplatform van BLOX

Zoals de missie luidt, het zo simpel mogelijk maken van het kopen van Bitcoin en crypto, zo simpel is ook het platform van BLOX. Oftewel is het Dashboard ontwikkeld voor het zo snel mogelijk, simpel en veilig handelen in cryrptocurrencies. De interface is dan ook niet uitgebreid, maar je vindt er de belangrijkste elementen. De koersgrafiek van het afgelopen uur, de afgelopen 24 uur, de afgelopen 7 dagen, de afgelopen maand en het afgelopen jaar is te zien. Ook heeft BLOX, zoals Bitvavo dit wel heeft, geen geavanceerde interface. Voor het echte traden is het dan ook handig om uit te wijken naar een van de andere Nederlandse exchanges

In het kader van veiligheid is het bij BLOX niet mogelijk om je eigen cryptocurrencies over te maken naar een externe wallet. Blox zegt hierover het volgende: “We doen dit om BLOX zo veilig mogelijk voor jou te maken. Zelfs als je account gehackt wordt, kan een hacker niets doen. Coins kopen, verkopen, en je saldo terugstorten naar je bankrekening zijn de enige acties die hij kan uitvoeren”. 

Wil je toch je coins via een andere wallet beheren? Dan kun je dit als volgt doen: 

  1. Verkoop de coins die je zelf wil beheren via BLOX. 
  2. Neem het saldo op naar je bankrekening. 
  3. Koop je favoriete coins via een andere broker.

Betaalmethoden & Transactiekosten

Momenteel accepteert BLOX de volgende betaalmethoden:

  • iDEAL
  • Bancontact
  • Bankoverschrijving (SEPA)
  • Creditcard (Visa en Mastercard)

iDEAL, Bancontact en bankoverschrijvingen brengen geen extra kosten met zich mee. Voor het gebruik van een creditcard worden er wel extra kosten in rekening gebracht.  Er dient een toeslag van 1,5% per transactie betaalt te worden. Uiteraard wordt dit duidelijk vermeld dat je een aanschaf wilt doen middels creditkaart. 

Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s via de app van BLOX wordt er een fee in rekening gebracht van ongeveer  1%. Deze wordt vermeld in het scherm voordat een transactie wordt afgerond. 

Privacy en veiligheid BLOX

Privacy en veiligheid zijn net zoals bij al die andere Nederlandse brokers ook bij BLOX erg belangrijk. Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. AVG is een Europese verordening die de privacywetgeving moet moderniseren. BLOX gaat zeer nauwkeurig met de gegevens om van haar gebruikers en handelt uitsluitend volgens de richtlijnen van de AVG.

Om op BLOX cryptocurrencies te kunnen kopen is het verplicht om jezelf te identificeren. Oftewel ook bij BLOX geldt het ‘know-your-customer’ beleid.  Ook is BLOX officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB) en zijn ze een geregistreerde partner voor het aanbieden van cryptodiensten. 

Support en bereikbaarheid

De klantenservice van BLOX is de gehele week bereikbaar. Wel zo makkelijk mocht je er even niet uitkomen en/of een vraag hebben. De openingstijden van de klantenservice zijn: 

  • Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 22:00
  • Zaterdag en zondag van 12:00 – 17:00

Stel je vragen via email, support@weareblox.com of via het contactformulier op de website. Je kunt natuurlijk altijd even zelf eerst bij de veelgestelde vragen kijken of je vraag hier bijvoorbeeld al tussen zit. Wel zo snel en gemakkelijk.

Klantenbeoordelingen BLOX

Voor een transparant beeld qua beoordeling van deze Broker kijken we altijd even op de recensies van Trustpilot en Google. De beoordeling van BLOX op Trustpilot is een 4,2 sterren op basis van ruim 2.094 reviews. Oftewel volgens het kwalificatieschema van Trustpilot een Goede beoordeling. De reactie achtergelaten door de gebruikers zijn overwegend erg goed. Zo schrijft een gebruiker: “Goede app, veel coins en ook gebruiksvriendelijk. Zelfs voor beginners”. Een kritische noot komen we tegen over de transactiekosten: “Te dure transactie kosten. Voor de rest wel een leuke app om te gebruiken voor beginners”. 

Registreren en Handleiding

Wil jij ook een account aanmaken bij deze zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency broker? Maak deze dan snel en eenvoudig aan door op deze BLOX link te klikken. Vind je het prettiger om stap voor stap mee genomen te worden in het registratieproces? Bekijk dan zeker ook eens onze BLOX Registratiehandleiding.

Direct Registreren
bij BLOX

Ook direct een account aanmaken en jezelf snel registreren bij BLOX klik dan hier

Naar de Handleiding
BLOX

Wil je meer hulp bij het registreren en/of het kopen van bitcoin bij deze Exchange?

*Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel en/of een artikel met affiliate links. Het is ten aller tijden belangrijk om je eigen onderzoek doen, alvorens je overgaat tot actie  met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn of haar genoemde ondernemingen en/of services. Bitcoinhelper is op geen enkele wijze verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt wordt door of in verband gebracht kan worden met het vertrouwen in goederen, diensten en/of inhoud die genoemd zijn in het gesponsorde artikel en/of worden aangeboden. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Premium Partners
Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie