Bitcoin en Cryptocurrency Trading

RSI-Relative-strenght-index

RSI (relative Strength Index) crypto handleiding

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Voor een cryptocurrency-belegger is het bepalen van het juiste in- en uitstap moment van cruciale waarde. Doormiddel van verschillende indicatoren kan in een technische analyse dit moment bepaald worden. Een voorbeeld hiervan is de RSI, oftewel de Relative Strength Index. Dit is een indicator die zogezegd een beeld van het ‘enthousiasme’ van de markt kan schetsen. De RSI ziet eruit als een lijngrafiek die tussen de waardes 0 en 100 beweegt.

Benieuwd welke andere interessante indicatoren er nog meer zijn, neem dan ook zeker eens een kijkje in ons Bitcoin en Cryptocurrency Trading-overzicht. Mocht je nu nog geen trading-account hebben? Sluit deze dan snel en simpel af bij Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. 

Table of Contents

De Relative Strength Index

Eén van de voornaamste functies van de RSI is het vaststellen van over- en ondergewaardeerde condities. Als de waarde van de RSI onder de 30 is, dan is de munt oversold waardoor je een prijsstijging zou kunnen verwachten. Als de waarde van de RSI hoger is dan 70, dan is de munt overbought waardoor je als tegenreactie eerder een prijsdaling zou kunnen verwachten. Hou er rekening mee dat dit een indicator is en dus niet altijd het geval hoeft te zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een munt die overbought is wel degelijk in prijs blijft stijgen of een munt die oversold is blijft dalen. 

RSI-Relative-strenght-index

Trendindicatie

De RSI kan ook gebruikt worden als indicator voor de trendindicatie. Zo noemen we het een uptrend als de RSI waarde langere tijd boven de 50 blijft. Als de RSI vanuit overbought gebied naar beneden komt maar niet onder de 50 zakt, is dat een goed teken. Mocht de RSI steeds slingeren tussen overbought en oversold, dan noemen we dat geen trend, maar een consolidatie. 

RSI Divergentie

Tot slot kijken we nog even naar de zogenaamde RSI Divergenties. Dit is het fenomeen waarbij de prijs iets anders doet dan de Relative Strenght Index. Het signaleren van deze divergenties kan cruciaal zijn en is daarom een erg belangrijk onderdeel van de RSI. Deze divergenties splitsen zich in twee categorieën: positieve (Bullish) divergenties en negatieve (Bearish) divergenties

Positieve (Bullish): 

  • De RSI stijgt, maar de koers daalt;
  • Kracht neerwaartse beweging neemt af;
  • Mogelijke bodem vroegtijdig signaleren.

Negatief (Bearish):

  • De RSI daalt, maar de koers stijgt;
  • Kracht opwaartse beweging neemt af;
  • Mogelijk top vroegtijdig signaleren.

Ook kan sprake zijn van Hidden en/of Exaggerated divergenties. Zie ook onderstaande afbeelding. Bij een Bullish Hidden divergentie stijgt de prijs, terwijl de RSI daalt. 

Divergenties-crypto

Bitcoinhelper Trading overzicht

Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en/of andere cryptocurrencies en/of het doen van technische analyse? Bekijk dan zeker ook ons Trading-overzicht. Voor een betrouwbare broker en/of exchange kun je natuurlijk ook bij ons terecht. 

Meer crypto trading

De psychologie van trading, de sleutel tot succes!

De meeste traders onder ons weten inmiddels wel dat het grootste gedeelte van de crypto traders of traders in het algemeen verlies maken. Gemiddeld maken 80% van de traders verlies....

Cryptoscanner
Live crypto scanner – 100eyes crypto meldingen

De 100eyes crypto scanner scant 24/7 de Bitcoin en cryptocurrency markt af, opzoek naar kansen en bedreigingen. Door gebruik te maken van verschillende indicatoren weet 100eyes zeer accurate signalen af...

Coinbaas Premium – Crypto Signals en Meer

Ben je opzoek naar een betrouwbare Nederlandse cryptocurency Signal Provider? Dan ben je bij Coinbaas zeker aan het juiste adres. Want naast de verschillende winstgevende Signals in de Coinbaas Premium...

RSI-Relative-strenght-index
RSI (relative Strength Index) crypto handleiding

Voor een cryptocurrency-belegger is het bepalen van het juiste in- en uitstap moment van cruciale waarde. Doormiddel van verschillende indicatoren kan in een technische analyse dit moment bepaald worden. Een...

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Binance-CEO bekritiseert Terra’s plan voor een hard fork

Het voorstel om de Terra-blockchain te hard forken om de ooit bloeiende LUNA- en UST-ecosystemen nieuw leven in te blazen, werd onlangs in twijfel getrokken door Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van cryptocurrency-beurs Binance. In vervolg daarop deelde CZ zijn gedachten over de beste manier van handelen voor het instorten van crypto-ondernemingen met de cryptogemeenschap.